Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Citroen dělá dva druhy. První je tak zvaná 6ti stupňová automatizovaná převodovka a druhá je automatická převodovka. V tom prvním případě se jedná o klasickou převodovku se spojkou, jen o její mačkání a řazení se starají různá serva a táhla. Takže je sice automaticky řazeno, ale je to pomalé a hodně houpavé. Klasika, vymáčknutí spojky, vyřazení, zařazení, uvolnění spojky, takže auto dost třeba při předjíždění spomalí. Oproti tomu ta druhá převodovka je normální hydrodinamický mněnič rychlostí s rychlou odezvou a přesností v řazení.

Sranda je že se to dá poznat pouze na první pohled podle voličer pod volantem a to tak, že plný automat má navíc ještě polohu Parking.

Odesláno

Přesně a tu já právě a naštěstí nemám. Je to totiž pěkně na h... a navíc prý poruchové.

Odesláno

Využití té robotické je v tom, že nemusíš mačkat spojku a řadíš si pod volantem pádlama a když pak vyjedeš na dálnici tak dáš automat a ono si to řadí, ideální kombinace pro tempomat. Ale ta plná je prostě jiná, rychlejší a hlavně plynulejší. Ve městě k nezaplacení.

Odesláno

Preco PC nezobrazuje aktualnu spotrebu aj ked auto stoji,teda na volnobehu,v litroch na hodinu.V inych autach to tak funguje:myslim

[upravil dne 19/5/12 15:53 od xpetrix]

Odesláno

U Renaultu to zobrazovalo přesně jak píšeš když to jelo pomaleji tak přešel na zobrazení litrů za hodinu. Sice nevím jak to pak započítalo do průměru, ale ukazovalo to tak. Teď u Citrona je to stejné jako u Peugeota, raději neukazuje nic.

Odesláno

To já teď s citronem udělám, ale ne po městě. Tak je to víc. Ale v sobotu Liberec Děčín a zpět cca 160 km a 6,2 spotřeba. Zítra jedu Prahu, tak jsem na to zvědavý, ale dálnice a město to bude tak kolem 9ti litrů.

Odesláno

MM: Já s tim jezdim jen prahu. A spotřebu mám za posledních 7500km 8,5 a rychlost mám pocit 31km/h. Předem upozorňuju že jezdim během špičky z jednoho konce na druhy

Odesláno

Tak Liberec Praha a zpět plus 60 km po Praze v zácpách a spotřeba 8 litrů, což je o o litr méně než 807.

Odesláno
sorry, reagoval jsem na ten příspěvek přede mnou, ta spotřeba 6,5l

co na tom neni k pochopeni?:) hodne pouzivam tempomat... a snazim brzdit motorem a nepouzivat brzdu vubec... a nejezdim rychle:) okresky 70 dalnice 110

• O 2 týdny později...
Odesláno

no tak ja ted prijel z francie, najel sem 2500 km, spotreba je 8.4 ve trech lidech, auto plny veci a prumer rychlost se ustalila na hodnote 93 km...cekal sem spotrebu tak o litr mensi no...

jinak motor 2.2 jtd 94kW fap off

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...