Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem,

nejdřív se chci omluvit, že mám takový dotaz, který se tu již určitě řešil, ale ať hledám jak hledám mám pocit, že odpověď na svojí otázku stejně nenacházím (spíš se v tom nevyznám). Mám první auto a v běhání po úřadech moc zběhlý nejsem, tak prosím o shovívavost :) Takže: mám Peugeot 206 na kterém mám teď plechová kola o rozměrech 5.5J x 14 ET 34; 175/65 R14 82T. Chtěl bych si koupit alu kola o rozměrech 6 x 15 ET 28; 195/50 R15. Podotýkám, že kola nejsou nová a tudíž jsou bez typového listu. Dovolí mi zapsat si tyto kola? Musím s nimi pouze na STK nebo i někam jinam? Zkrátka co pro to musím udělat, abych je mohl mít legálně na autě. Opravdu se v tom nevyznám a mam z toho hlavu jak balón.

Všem mockrát děkuji za odpověď a přeji mnoho šťastných kilometrů :)

Odesláno

Bez typového listu běžně kola bohužel legálně nezapíšeš. Takže buď koupíš nový kola s typovým listem (doporučuju, taky jsem koupil 15\" a pneu 195/50), nebo budeš jezdit na 14\".

Odesláno

A nebo sehnat jenom typový list na tvoje auto (myslím, že tam musí být uveden typ a motorizace), což ale asi bude problém. Pokud by se ale povedlo, nahodit na auto ty tebou koupené a mít na STK známost, aby ti prošly jiné disky, než které budou na typovém listu (pochybuji, že by to sedělo).

PS: Psát do Peugeotu nemá smysl ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

zadej si stránky Alcaru a tam si můžeš najít podobné kola a vytisknout si typ.list a nechat si ho někde orazit.Chci to takhle taky udělat,jen nepujdu na technickou,ale na městský úřad,kde se přepisují auta

Odesláno

Takže v Peugeotu podle předpokladů moc nápomocní nebyli a na úřad se asi pudu podívat, i když to asi bude prd platný :D každopádně všem díky za odpověďi :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...