El-Chio Odesláno 26. říjen 2011 Odesláno 26. říjen 2011 ten senzor, ktery jsem nevedel kde je a jak se jmenuje se nakonec ukazalo, ze je onen DRV ventil, je vymenenej a autak od te doby jede taky jako vymenenej a vzhledem k tomu, ze jak popisuje svou zavadu El-Chio, se ten autak choval i me, bych to odhasl taky na ten DRV ventil .... Trochu ma naplnas optimiznom Alepresnejsie povedane, kazdy tu zavadu DRV ventilu popisuje ako vyskytujuce sa problemy, ale nie ako to, ze to skratka uuuuplne v perfektnej kondicii pride k obchodaku ja zhasnem motor a uz to auto viac nenastartujem Ale zas vysokotlake cerpadlo dufam, ze je ok, lebo obcas ked mu ponakladam niekde do kopcov, alebo po D1 (160-170 aj v stupaniach) tak sa mi nikdy nestalo, ze by neslo, alebo nieco pisala ohladne nizkeho tlaku.... a vstreky, neviem v poslednej dobe som ziskaval pocit, ze su snad nesmrtelne, tak snad sa mi to nevymstilo no nic zacnem tym, ze pozrem palivovu sustavu (aj ked tou to nemoze byt), spravim diagnostiku a uvidim.... Citovat
El-Chio Odesláno 27. říjen 2011 Odesláno 27. říjen 2011 Tak novy poznatok, vytiahol som hadicky s naftoveho filtru a po zapnuti kluca odtiak nic ani len nekaplo... a cez huciaci ventilator vetrania sa mi zda, ze nepocujem cerpadlo.... moze sa prejavit podavacie cerpadlo tym, ze pridem na parkovisko odparkujem auto a potom uz viac nenastartujem??? jo a zda sa mi, ze v tom filtry su nejake pilinky, zda sa ze nacervenale, ale su tak prtave, ze sa mi ich nepodarilo s tej trosky nafty ani vylovit.... takze co si o tom myslite a pripadne kde sa da lacno zohnat podavacie cerpadlo(Praha)? Citovat
El-Chio Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Takze zas aktualizujem po vikende. miesto napajacich 12 voltov ide na cerpadlo 3,6V a vynutie cerpadla na odpor nemeratelny. Takze s velkou pomocou HonzaZ sme usudili, ze je vadne rele ktore to spina a aj cerpadlo... takze ak mate typy na lacne podavacie cerpadla sem s nimi cislo cerpadla:1525Z3 Citovat
El-Chio Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Takze relatko kupene pripojene a stale nefunguje.... Tak som to este raz premeral a zistil, ze druha cast ktora by mala byt prizemnena cez inertny spinac tak nie je prizemnena. Tak sim skusil na spinaci prizemnit vodic do toho relatka a rele natiahlo a na cerpadlo islo 12V. Ale ked som aj prepojil konektor dratom nenatiahlo, cize asi drat, alebo potom z inrtneho spinaca to ide do riadiacej jednotky, aspon teda myslim. Ked to bude v riadiacej jednotke je mozne to nejak opravit? Riadiacu jednotku nebudem predsa menit... Citovat
El-Chio Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Jo este jedna vec kolko ohmov by malo mat vynutie podavacieho cerpadla? Citovat
koblih69 Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 No nechci tě zklamat, ale i kdybys ho rozdělal a měřil jednotlivé segmenty vinutí tak mezizávitový zkrat stejně asi moc nenaměříš. Citovat
HonzaZ Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 No, jde o to, když jsme to měřili, tak tam bylo 0 ohm. To by asi nemělo, ne? Něco by tam mělo být. Citovat
El-Chio Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Tak to ma len tak napadlo, ci sa to neda zmerat, lebo teoreticky cerpadlo este moze byt ok... HonzaZ myslim, ze to ukazovalo mimo rozsah... Ale skor by ma zaujimalo, ze ci neviete, kde by mohol byt problem medzi tym stop tlacitkom a pinom 87 na riad. jed.... Alebo, ze by to bolo v riadiacej jednotke? Citovat
HonzaZ Odesláno 31. říjen 2011 Odesláno 31. říjen 2011 Ano, je to tak, prostě se to chovalo jako přerušený obvod. Co se týká toho inertního spínače, tak propísknout pin z inertního spínače s pinem 87 na ŘJ. Samozřejmě při odpojeném akumulátoru a konektoru ŘJ motoru. Citovat
El-Chio Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Ano, je to tak, prostě se to chovalo jako přerušený obvod. Co se týká toho inertního spínače, tak propísknout pin z inertního spínače s pinem 87 na ŘJ. Samozřejmě při odpojeném akumulátoru a konektoru ŘJ motoru. Jasne to skusim dneska aby som zistil, ze ci ten drat nie je preruseny.... Ale skor by ma zaujimalo, ze co je to za pin ten 87 (kedy sa pripaja). A jak skratka nefunguje co s tym? Citovat
El-Chio Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Tak nevie niekto čo s tým môže byť? Jak sa to dá odstrániť? Citovat
Luigi Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 No ja by som postupoval asi tak, že by som odpojil napájanie (konektor) od čerpadla, meral napätie na prívode naprázdno, ak má cca 12 voltov, tak čerpadlo asi skratuje, alebo je zadreté - veľký odber, ak nemá, tak je chyba na prívode napájania. Čerpadlo odskúšať asi tak, že sa na neho na chvíľku privedie priamo 12 V (z batérie, pri odpojenom konektore z čerpadla), keď točí, je OK (aj keď tie piliny vo filtri.... ). Ale neviem, možno si to už skúšal, nie som mechanik. Citovat
HonzaZ Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 To vše už jsme vyzkoušeli ve čtvrtek. Citovat
El-Chio Odesláno 1. listopad 2011 Odesláno 1. listopad 2011 Nemyslel som skusat to cerpadlo, ale jak odstranit zavadu toho, ze sa neprizemnuje pin 1 inercialneho tlacitka (uz som to videl nazvene aj stop tlacitko... skratka ta vec co odpaja napajanie pri buracke...) a toto uzemnenie by malo nastat cez vodic cislo 1226(sedi neskor biely) na pin riadiacej jednotky 87.... dufam, ze to nebude nejaky tranzistor v riadiacej jednotke tu sa mi nechce rozoberat... Este to teda upresnim, tym, ze mi netaha druhy stupen vicefunkcniho rele regulace motoru, tak nejde napatie cez pojistky 27 a 34. Na 27 je pripojene podavacie cerpadlo a na 34 je ventil reciklace vyfukovych plynov, ventil turba a ventil na odpajanie tretieho piestku vysokotlakeho cerpadla.... takze problem ma dalekosiahlejsie nasledky, ale dufam, ze sa to odstrani tym jednym..... Citovat
El-Chio Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 Tak nikto nic... Nemate niekto aspon schemu riadiacej jednotky motoru na motor DW10? Snad s toho nejak vysledujem, ze jak funguje pin 87, kedy sa odpaja, jake podmienky musia byt splnene.... Citovat
HonzaZ Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 Schéma ne. Jedině co mě tak napadlo, jestli není zablokovaný immobilizér. Ale je to pouze domněnka. Aspoň co se týká relé. Citovat
El-Chio Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 njn, aj mna to napadlo... Inak podarilo sa mi auto nastartovat, a to tak, ze som to rele ukostril napriamo a umiestnil som primeranu ranu do palivoveho cerpadla. Este je moznost ze je odpaleny ten pin co to uzemnuje... takze neviete kto opravuje riadiace jednotky? Citovat
El-Chio Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 este ma napadlo, jak to blokuje ten imobilizer, jak by sa to dalo zistit? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.