GorgioHack Odesláno 10. srpen 2011 Odesláno 10. srpen 2011 Zdarek, chtěl bych se zeptat jestli je možné, že se něco zničilo při špatném zařazení. Mam 206RC, moc ho nehoním, ale občas si na semaforech zvednu adrenalin a trošku autíčko vytočim. Dneska jsem to přehnal a při přeřazení na 2ku jsem šel přes zuby a spojka nebo převodovka šíleně zasrmděla. Ještě teď po několika hodinách je pořád cítit. Proto se chci zeptat pro své klidné svědomí, jeslti je možné, že jsem jí o hodně zkrátil životnost popř. jestli se nestalo něco závažnějšího. Jinak domu sem pak dojel v klidu, až na ten smradek. Asi je to hloupý dotaz, ale nikde jsem žadny podobny nenašel. Zatim Díky Jirka Citovat
koblih69 Odesláno 10. srpen 2011 Odesláno 10. srpen 2011 Nevím čemu říkáš pořádně vytočím, ale přepokládám, že jsi spíš prudčej přidal plyn a rychleji pustil spojku, zhrabal... takže to co smrdělo byly spíš gumy... Pokud jsi to držel dýl ve spojce ( což je spíš tak při vyhrabování ze sněhové závěje a pod. ) tak mohla zasmrdět spojka. Převodovka nesmrdí, teda ta tvoje asi ne;) [upravil dne 10/8/11 od koblih69] Citovat
GorgioHack Odesláno 10. srpen 2011 Autor Odesláno 10. srpen 2011 No jasny, prostě jsem tomu nakotlil protočil gumy a na 6ti tis jsem řadil za 2 a při tom řazení to šlo šíleně přes zuby.. Gumy by nesmrděly tak dlouho, a vim jak smrdí gumy a ty to nejsou. Přijde mi to tak že jak to šlo přes zuby (špatny synchro) při přeřazení tak smrdí ty zuby nebo něco na spojce. Citovat
koblih69 Odesláno 10. srpen 2011 Odesláno 10. srpen 2011 U tohohle auta je rychlé přeřazení známý problém, pohledej na netu a řaď s citem zuby opravdu nesmrdí, zejména pokud se pravidelně čistí. Citovat
GorgioHack Odesláno 10. srpen 2011 Autor Odesláno 10. srpen 2011 může smrdět lamela--spálené obložení A co to pro mě znamena? Výměna? Nebo to bude v pohode, akorat si budu davat bacha na synchro. Takze asi chvilku podrzet spojku pri prerazeni aby to priste melo cas na synchro. Citovat
koblih69 Odesláno 10. srpen 2011 Odesláno 10. srpen 2011 Pokud jde spojka normálně tak tu bude spálený jen povrchově a mělo by to mělo odeznít, každopádně jsi jí moc neprospěl... Pokud řadíš normálně tak nesmí jít přes zuby to by byl opravdu synchron. Citovat
masterjj Odesláno 11. srpen 2011 Odesláno 11. srpen 2011 Jednim zasmrděním spojky se to nezblázní. Spíš si dej příště bacha a netahej dřív za fofr klacek než šlápneš na spojku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.