TomasARN Odesláno 2. duben 2018 Odesláno 2. duben 2018 Zacal som rozmyslat, ci zmenim objednavkh a kupim Bosch C7. Paci sa mi na nej, ze ma o 2A viac a ma rezim zdroja, cize viem s nou skusat ziarovky, napajat 12V spotrebice a pri vymene baterie v aute ju necham pripojenu na svorky a udrzi pamät v automobile. Mate s nou skusenosti? Citovat
TomasARN Odesláno 5. duben 2018 Odesláno 5. duben 2018 Tak nakoniec predsa Ctek mxs 5.0 new, nakolko Boch C7 nie je dobra na nabijanie moto baterii. Skoda, ze do Ctek nedali rezim zdroja, ako ma Bosch, potom by uz bola dokonala Citovat
TomasARN Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Rozmyslam, ze dokupim 2,5m predlzovaci kabel k Ctek nabijacke, ale potreboval by som ho predlzit na 7,5 metra. Myslite, ze bude dobre nabijat cez tak dlhy kabel? Nebude tam strata? Citovat
Míla72 Odesláno 11. duben 2018 Odesláno 11. duben 2018 Ahoj všem. Nebudu psát román, je to zbytečný. Mám doma jednu starší nabíječku a není špatná ... Akorát když si škrtnu vzájemně krokodýlkama, můžu ji rozebírat a měnit automobilovou pojistku. Tak že je to jako nouzovka, nebo pomoc pro přátele. Před 3 lety jsem si pořidil 307 sw, 2.0 hdi. Samozřejmě že se špatnou baterií. Pomohla Varta Česká Lípa. Baterka nová. Něco jsem si nastudoval, chtěl jsem baterii rozmazlovat jako motor a objednal v tý době asi nejlevněji snad ze Slovenska CTEK MXS 5.0. Stála balík, koukám zpět ... 1550 + poštovný 140, ale nelituju a doporučuju. Mám dojem že je to nabíječka, která opravdu splňuje to, co slibuje v návodu a ve videu. Citovat
ferinko2 Odesláno 12. duben 2018 Odesláno 12. duben 2018 V 8. 4. 2018 at 19:16, TomasARN napsal: Rozmyslam, ze dokupim 2,5m predlzovaci kabel k Ctek nabijacke, ale potreboval by som ho predlzit na 7,5 metra. Myslite, ze bude dobre nabijat cez tak dlhy kabel? Nebude tam strata? Ak dáš predlžovák na vstup 240V,tak aj 200 metrový. Aký zmysel (dôvod) je vytvátať straty na výstupe z nabíjačky??? Citovat
TomasARN Odesláno 12. duben 2018 Odesláno 12. duben 2018 @ferinko2 230V problem nie je, tam mi dlzka staci, dlhsi kabel by sa zisiel na vystupe. Auto sa nezmesti do garaze, keby som vystup dokazal predlzit na 7,5m, tak nabijacka moze byt v garazi a kabel by som pripojil na baterku, len sa prave bojim tej straty, ktora by mohla vzniknut. Teraz musim tahat von k autu predlzovacku a mat nabijacku vonku Citovat
JakubkoSK Odesláno 12. duben 2018 Odesláno 12. duben 2018 Čím väčší prierez vodiča tým menšie straty. Ak teda hodláš do toho investovať tak v tom problém nebude. Najlepšie aj tak bude dať celú nabíjačku pod kaptu ku motoru pripojiť kliešte na vrch dať neaký kus gumy a zabuchnúť kapotu. Predlžovak potiahnuť do garáže. Citovat
TomasARN Odesláno 12. duben 2018 Odesláno 12. duben 2018 Na baterke je konektor, s ktorym sa lahko pripoji nabijacka https://www.alza.sk/hobby/ctek-konektor-komfort-m6-d4525452.htm?o=4 Volakedy som tak nabijal, ze nabijacka bola pod kapotou a natiahnuta predlzovacka, ale natiahnut iba vystup z nabijacky by bolo najjednoduchsie Citovat
Mirda 308 Odesláno 12. duben 2018 Odesláno 12. duben 2018 Koupil jsem v Lidlu loni něco podobného jako je ten Ctek a spokojenej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.