Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To zase pozor já bych se k takovýhle rychlosti ani nepřiblížil, kdybych tomu autu nevěřil.

Nevim jak ostatní, ale já se o svého lvíčka starám. Původní na něm mám tak maximálně karoserii, ale věci jako, podvozek, brzdy a jim podobné jsou komplet nový a každý jaro je nechávám prohlížet v autoservisu.

Samozřejmě bych si nekoupil GTI v bazaru za pár tisíc a pak to rozpálil co to dá na dálnici - na to se mám moc rád a myslim, že jsem celkem i ohleduplnej vůči ostatním účastníkům silničního provozu.

Odesláno

Jo souhlas s Bohoušem, kdo má rozum a chce se občas svézt, musí to dát pořádně do kupy. Já mám tohle auto měsíc a už to má nový stabilizátory, ten protikus pravýho ramene vpředu (jak tam zapadá ten svislej čep, jak se to jmenuje nevím), zkontrolovaný ventily a nový rozvody. Teď mě čekaj brzdový kotouče a destičky, gumy a geometrie. Následně nový hadičky. Dokud tomu nebudu pořádně věřit, tak víc jak 120 nejedu. Taky nemám rád vraky na silnicích.

Odesláno

No, já jsem chtěl jen tak opatrně naznačit, že jet 180 není jen otázka technického stavu auta :D Ale už mlčím, mlčím.....

To jsem se tak odvážil jen po čerstvém dojmu z kok*ta, který mě vytroubil na výpadovce z Brna do Ivanovic (ke Globusu, kdo to tam znáte)- Je tam 100, já měl 5 lidí v autě vč. děcek, předjížděl jsem nějakou škůdku, měl jsem tam tak 110 a z levého pruhu mě dost brutálně (klakson, dálkový, nárazník na nárazník) vytlačil hajzl, který se přiblížil a zase odjel tak minimálně 160kou. Ten taky věřil, že když na to jeho auto má, tak je to OK.

Nic ve zlým, kluci, každej jsme nějakej...

To jsem ještě zapomněl dodat, že se po pár desítkách metrů zase brutálně narval zpátky přede mě, protože taky odbočoval do toho Globusu.

Kontrolní otázka: požíval blinkry?

[Editován dne 9/3/05 graver]

Odesláno

100% souhlas. Nikdy nemůžeš předvídat na 100% situaci která nastane. A když někdo vymyslí 130 na dálnici tak ví proč a předcházejí tomu určitě studie a testy apod.Neříkám rozpálit to když předjíždíš, v tom je bezesporu síla v plusu, ale pálit to pod plným někde 50 kiláků je docela hazard nejen pro řidiče. A kdo řekne že svoje auto v takové rychlosti plně ovládá.....????

Odesláno

Tak takhle agresivně se teda nechovám. I když je pravda, že když už to na dálnici rozhejbu okolo těch 180 a vidím před sebou něco pomalejšího, tak ho nadálku dálkovejma probliknu, ale nějaký brutální troubení atd. fakt neprovádim - kór když vidím, že v tom autě jede víc lidí, nebo rodina.

Odesláno

S tím využívám síly při předjíždění souhlasím.

Ale myslím, že na dálnici by tu rychlost možná mohli trochu zvednout. Jenže to by zase nesměli bejt v pravym pruhu vyjetý koleje od kamiónů a na každym 20 km uzavírky apod.

Odesláno

naše dálnice nejsou stavěný ani na tu 130-ku...

jde o to, že by při 130 měl být dostatečný rozhled do zatáčky a přes horizonty tak, abys na tu vzdálenost co vidíš dokázal bezpečně zastavit (nehoda, kolona)(a nejen ty, ale i letitý aro co má jen bubnový brzdy)

a to u nás někdy není...

jel jsem 120 a hned za zatáčkou konec kolony, z toho brždění jsem neměl příjemný pocit, dopadlo to dobře, ale nikomu bych nepřál tam valit 180 a za zatáčkou takový překvapení

Odesláno

To Bohouš 205 GTI: s tím využitím síly jsi to nepochopil - šlo o sílu motoru, ne osobnosti :)

Vyblikávat ve 180 \"pitomce\", který jede \"jen\" 160 nebo neš?astníka, který ve 130 předjížní kamion v levém pruhu je megahovadismus ultimus - sorry za tu lékařskou terminologii. Když jedu s rodinou, tak už se pomalu neodvážím do levýho pruhu ani ve 140 - kvůli takovým, jako jsi ty (pořád nic ve zlým).

Myslel jsem to asi takto: i kdyby 180 byla povolená rychlost, mělo na to moje auto i naše silnice, přesto bych to nejel - protože na to nemám já. A pochybuju, že na to má většina ostatních (bez ohledu na to, že si to myslí a že jim to zevnitř auta připadá jako no problem).

Ale jak vidím, asi se sem s takovým názorem nehodím :(

\"v závěsu za jinym autem to rozhulákám až na 215 km/hod.\". Ježíšmarjá. Bohouš, promiň, já vím, že jsem vůl, ale tohle fakt nemůžu...

Odesláno

Ten závěs za jinym autem byl kamarád s Ibizou 1.8 16V a jen jsme v úseku bez provozu zkoušeli co ten Peugeot dokáže - když výrobce uvádí max něco přes 200. Ale dobrej pocit jsem z toho neměl - je to fakt už moc.

Jinak na dálnici jsem už nejel přes rok, takže se nemusíš bát, že bys mě tam potkal.

To problikávání není neustálé svícení, ale jenom rychlé upozornění, když ten přede mnou o mě viditelně neví.

Fakt nechci působit jak nějakej blázen co sedne do auta a dá cihlu na plyn.........

Odesláno

....jsme se dostali zas kamsi

Já si myslím že prostě na rychlost 180 po dálnici obhajoba není. A to nemám rodinu, nikdy jsem neřekl že umím jezdit a taky mi není 50.

Odesláno

hele..ja jel s mou 605tkou tech 180 nejvic...jezdim na dalnici max. 140-160, ale nedalo mi to jednou to zkusit kolik to vytahne a muzu rict, ze pri 180 jsem sundal nohu z plynu...ne ze by se auto trepalo, bylo nestabilni naopak...vubec to nebylo znat, ale kdyz jsem videl jak miham rychle kolemjedouci auta, rikal jsem si ze je neco fakt spatne a zase sem to snizil na svych 150...jak pravite...ten ridic na to proste nema... a viz to problikavani...presne na takove problikavace zhola KASLU, jen si pribrzd, a pekne se zarad nez si nekoho predjedu...na problikavace mam averzi, hlavne na ty co se pririti ve 180 za lidi co jedou slusnych 140-150 a mysli si ze jim vsichni budou uhybat. Nejlepsi sou totalni kreteni v noci, co jedou rychle a porad s dalkovyma .... okamzite se zaradim a poustim dalkove, a ze 605tka umi dobre svitit !!! Takovych jsem za jednu noc z brna do ovy potkal nekolik...Tak pozor na to ! Nic osobniho, ale proste pozor na to !

[Editován dne 10/3/05 rimmer]

Odesláno

Bohouši, to není apel, jen na Tebe, ale na všechny, kteří to tu čtou, takže to neber až příliš osobně, ale vem si to k srdci. :)

Taky nemám problikávače rád, zvláš? miluju, když ve 150 předjíždím kolonu kamionů a za mě se 180 a víc přižene nějakej blázen a myslí, si, že mu budu uhýbat do mezery mezi náklaďáky, nebo snad pod návěs. V takových chvílích mám tendenci zpomalit na povolených 130, a? se chlapec vydusí...

:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...