Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Test

Mám Peugeot 306 2.0 xsi

Neptal se na auto, ale na motor;) Možná se spíš měl zeptat: \"Leješ tam benzín, nebo neftu\"?:D

306 XSi je benzín, takže zkontroluj nejdřív filtry (palivo, vzduch), svíčky, taky nám napiš, jestli to dělá pořád, nebo jen za studena a tak.:)

Odesláno

Je to benzin, a vcera to jeste nedelalo jen jsem mel pocit ze kdyz jsem sundal z nohu z plynu tak nekdy trosku skublo ale jen sem tam. Fakt jen trochu (nekdo by si toho nevsimnul). A dnes ihned po nastartovani odpoledne kdy bylo cca 5st a ja sundal nohu z plynu tak to zdechlo jel jsem asi 30km a mej jsem u krizovatky kdy jsem vyradi tak okamzite motor \"zdechl\" kdyz bylo zarazeno a v otackach auto jelo bez problemu... jsem tady fakt novacek

Odesláno
Napsán autorem Test

Je to benzin, a vcera to jeste nedelalo jen jsem mel pocit ze kdyz jsem sundal z nohu z plynu tak nekdy trosku skublo ale jen sem tam. Fakt jen trochu (nekdo by si toho nevsimnul). A dnes ihned po nastartovani odpoledne kdy bylo cca 5st a ja sundal nohu z plynu tak to zdechlo jel jsem asi 30km a mej jsem u krizovatky kdy jsem vyradi tak okamzite motor \"zdechl\" kdyz bylo zarazeno a v otackach auto jelo bez problemu... jsem tady fakt novacek

Jo, jasně, to nic:) Tak se vážně zkus podívat na filtr, jestli to není zanesený, taky to může být beňošem (pokud jsi třeba tankoval jinde, než obvykle)

Odesláno
Napsán autorem Test

Zkusim snad to nebude nic vaznejsiho... trochu me to stve...

No to věřím;)

kolik km to má asi najeto?

Odesláno
Napsán autorem Test

Auto ma 131 000km a myslis ze bych ten fitr mohl vymenit i sam?? Nebo je to narocnejsi na servis??

No vyměnit filtr je vcelku jednoduchý úkon, ovšem na 100% nevíš, čím to je. Takže možná na ten servis stejně dojde;)

Odesláno

Mozna bych to spis tipnul na nejaky cidlo, teploty vzduchu, vody, \"krokovej motorek\" skrtici klapky, ... Filtr se mi moc nezda. To by to taky asi jelo o neco hur a kdyz uz to na volnobeh chcipne, kvuli tomu, ze tam nejde benzin... Takhle bych premyslel ja, ale moc do toho nevidim.

Odesláno

Tak je to v pohode - vycistila se jen klapka a na PC to ukazalo nejake nevyznamne chyby (k´tere se daly vymazat) mohy vzniknout jak jsem dobijel BATERKU!!

i TAK DIKY!:papa

Odesláno

Tak koukam,ze mam stejny problem a uz ho resim delsi cas!Kazdopadne jestli je to jen vycistenim skrtici klapky tak je to ok.Dnes rano jsem malem nedojel!Furt to chcipalo na volnobeh.nekdy se to zlepsi,a nedela to.Pripadne kolisaj otacky volnobehu.Jedine,kdy to nedela,je jizda na dalnici.Tak tam otacky spadnou na volnobezne a ok.Ale jakmile jezim po okresu,tak je to presne co rikal TEST.Mam stejnej motor ve 405 r.v.93.Nekdo mi radil,ze to bude volnobeznej ventil,ale nechce se mi do toho,dokud neidentifikuju moznou zavadu aspon odsud z diskuse.

To TEST:Napis jak si dopadl v servisu!DIK!!

Odesláno

2 Trollik: Hele, je tam velká pravděpodobnost, že to bude zasviněnou váhou vzduchu. Čidlo pak blbě měří, dává blbý údaje do ECU a pak to chcípá. U mýho 2.0 tak pomohlo právě vyčistit váhu (čidlo) a dosedací plochy krokáče. Příznaky byly stejný jak tu popisujete.

Další variante je pak vadná ECU (model sagem v kombinaci zapalování magnetti mareli). Ale tu smůlu jsem měl zatím jenom já ... :mad:

Odesláno

OK,ALE KDE TO JE.tO MUSIM ROZEBRAT CELEJ TEN PLAST SANI A VSECHNY TY CIDLA?JEN MAM STRACH,ZE NEODJEDU:-)NEMEL JSEM TO NIKDY ROZDELANE.KAZDOPADNE TO URCITE ROZDELAM.NEJAKEJ POSTUP NEMATE?

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...