rkolac Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Tak jsem se do toho pustil,zkusím to tady trochu popsat pro ostatní,bohužel bez fotek,byl jsem jako prase:blicismajlik.Každopádně než se do toho pustíte ,je nutno mít koupené nové okroužky cena org. 35,-Kč,jelikož ty staré jsou dost spuchřelé a placaté. značení kroužků: org. byl - 030 x 38 já dal - 030 x 40 (je to lepší) 1)Příprava vercajchu je důležitá a zachrání vám spoustu běhání pro něco do garáže:),potřeba je klíč 10,golu s ořechem č.10,plochý šroubovák a toť vše,nic jiného jsem nepotřeboval. 2)Udělat si místo kolem chladiče,to znamená sundat box na vzduch. filtr a hadici co vede od nasávání vzduchu,tam pozor!!je nutno sundat i plastový držák té hadice co je připevněn na čele,jinak to nepůjde ven. 3)Po sundání všech věcí kolem se pustíme do samotného chladiče,nejprve odpojíme saharu 2 štekry jeden hnědý a jeden černý,poté sundat dva šrouby Č.10 na každé straně nahoře jeden, jiné šrouby jí nedrží!!!,když je sahara nahoře volná,stačí za ní pouze zatáhnout směrem nahoru a opatrně vytáhnout nahoru k sobě. 4)Když je sahara dole,odpojíme hadice na vodu,bacha!! pokud to nepůjde lehce vytáhnou ,je třeba to podebrat tím plochým štoubovákem kolem dokola a se snažit to uvolnit a pak to jde lehce ven jinak je průser a poběžíte pro novou hadici. 5)Ty co nemají klimu,mají už vyhráno a za tímhle bodem končí,teď zatlačíme na háčky co jsou na každé straně nahoře pod čelem vozu,poté by se měl chladič volně pohybovat dopředu a dozadu,ty co mají klimu tak si zase jako na sahaře odšroubujou dva šrouby č.10 a pomalu chladič klimy povytáhnou tak 5cm a pomalu spustí dolů a nechají ho tam volně ležet,nic neodpojujte,prostě ho tam nechte vyset. 6)Teď už nebrání nic chladič opatrně povytáhnout a když ho držíte tak směrem doleva tak5cm posunout a pak volně vytáhnout,je nutno dát bacha na hadice od klimy a chladič z nich vypléct,nic hrozného to není. TO JE VŠE Z DEMONTÁŽE,MONTÁŽ POPISOVAT NEMÁ CENU JELIKOŽ JE TO TO SAMÉ OD ZADU:super Moje postřehy jsou: můj chladič neobsahoval ty perka nahoře,proto je nezničte jelikož se budou hodit na novej chladič. okroužky dobrý ale přinesl jsem si s práce pro sichr trochu silnější a udělal jsem dobře,bohužel jsem měl jen jeden,když jsem osadil nové okroužky na nátrubek a zkusil zasunout do chladiče ,tak to šlo poměrně lehce a to se mne nezdálo,vytáhl jsem to a dal větší okroužek,pak už to tam moc dobře nešlo ale stačí máznout krémem,zabrat a je to tam a na fest,což se mne konečně zamlouvalo,jediné co že jsem dal na spodní hadici org. okroužek a když tam po cestě sahnu prstem tak né že by to kapalo ale mám na prstu nepatrně vody nebo spíš je vlhkej prst,nahoře nic a dole mi to trápí,je to možná zanedbatelné ale když to nemám super tak mi to s..e,takže stejně tam budu na zimu lejt fridex,tak tam dám okroužek větší a bude klid.Možná to tak má bejt,takovej nikro únik povolen,možná ne. PRÁCE TAK NA 1,5 HODINY I S KÁVOU A KOLÁČEM PŘEJI ŠŤASTNOU VÝMĚNU!!!!! dám sem foto mého starého chladiče který je po nehodě dost opravován a asi né moc kvalitně. [upravil dne 8/8/11 od rkolac] Citovat
Cviklík Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Tos koupil nový chladič?Co stál? Citovat
rkolac Odesláno 18. červenec 2011 Autor Odesláno 18. červenec 2011 Jojo koupil,vyzkoušel jsem tohle. http://www.nahradni-dily-zh.cz/zbozi/77256/Chladic-vody-PEUGEOT-806--221-222-224-A-B--2-0-8V.htm myslím že to trochu vydrží,je to Polsko ale kdybys sundal nálepku tak je to stejné jako chladič za 5 000,-Kč prosím tě když už si tady ,neměl bys velkou vrtuly na saharu???,je kaput,byla prasklá jak dostal ten chladič ránu,teď jezdím bez ní a myslím že to zatím nevadí,žádné fronty u nás nejsou,kdyžtak pošli SZ. Citovat
Cviklík Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Škoda,ja mám třeba krásné origo chladiče za 1000,-.Jen vrtuli nemám.Prodává ty sahary komplet za 2000,-.Zítra se podívám jesti není taková i na Xantii,to tu mám samostatné vrtule. Citovat
rkolac Odesláno 18. červenec 2011 Autor Odesláno 18. červenec 2011 No škoda,uvidime jak to vyrží,zatím to padlo hako prdel na hrnec,s tou vrtulí se kdyžtak ozvy Citovat
rkolac Odesláno 19. červenec 2011 Autor Odesláno 19. červenec 2011 Neměl bych to taky nějak odvzdušnit i když to teplotu drží ok??.popř. jak to odvzdušnit,topí to pěkně a hned a dost ale pořád slyším vodu jak se tam někde přelévá,sice se mi zdá že déle trvá než se auto ohřeje ale možná se mi to jen zdá díky [upravil dne 20/7/11 16:18 rkolac] Citovat
Czedisonek Odesláno 13. srpen 2011 Odesláno 13. srpen 2011 prosim tě jakou jsi použil chladicí kapalinu ? Citovat
oddie Odesláno 13. srpen 2011 Odesláno 13. srpen 2011 Samozřejmě je třeba to odvzdušnit, to je ale otázka Citovat
rkolac Odesláno 14. srpen 2011 Autor Odesláno 14. srpen 2011 Kapalinu zatím jsem tam dal jen destilku abych vyzkoušel zda to drží a na podzim to vypustím a dám nějakou nemzku na kterou narazím,neřeším značku. Oddie:já to zatím odvzdušňoval po jízdě tak že jsem párkrát odpustil na víčku tlak a zatím ok,jinak jsem do teď pořádně nevěděl kde to u toho auta odvzdušnit,jediné co jsem pak našel je ventilek na termostatu a tam teče teď už jen voda [upravil dne 14/8/11 od rkolac] Citovat
oddie Odesláno 14. srpen 2011 Odesláno 14. srpen 2011 Na termostatu, na chladiči a pokud to má nez. topení, tak ještě sundat z něj horní hadici. Citovat
Czedisonek Odesláno 15. srpen 2011 Odesláno 15. srpen 2011 Mně šlo spíš o barvu, ne o značku, měla by tam být za modrozelená, např. G 48, ne ? Nebo může být i červená ? Možná mi čeká výměna, nějak mi to teplotně kolísá.... Citovat
rkolac Odesláno 15. srpen 2011 Autor Odesláno 15. srpen 2011 Podle mne je to jedno a kolísání teploty to nejspíš neovlivní. Citovat
Czedisonek Odesláno 15. srpen 2011 Odesláno 15. srpen 2011 Budu to znova dávat k mechanikovi, tak kdyby měnil kapalinu tak ať je tam to co tam má být, myslím že ta modrá... Jinak to vypadá že mi asi určitě nespíná vrtule, a teplotu mám od 80 do 105, jak kdy. Citovat
Czedisonek Odesláno 5. září 2011 Odesláno 5. září 2011 Tak mi asi vrtule opravdu nespíná, co to všecko bude obnášet? Citovat
trah Odesláno 12. září 2011 Odesláno 12. září 2011 Nevim pri jake teplote ma spinat vrtule,ale mel sem 110 na teplomeru a vrtule mi nesepla,ale to bylo jen jednou a pri extremni zatezi.jinak se teplota drzi kolem 80tky v lete a v zime 70-80.mam 2l Hdi. [Edited on 12/9/11 12:33 by trah] Citovat
trah Odesláno 13. září 2011 Odesláno 13. září 2011 rkolac,Jinac super navod.A kdyby si sem hodil navod jak vyndat topeni.Nechal bych ti zahrat na blaniku Vondrackovou Citovat
rkolac Odesláno 13. září 2011 Autor Odesláno 13. září 2011 rkolac,Jinac super navod.A kdyby si sem hodil navod jak vyndat topeni.Nechal bych ti zahrat na blaniku Vondrackovou No to pěkmě děkuji, radiátor jsem ještě nezkoušel a doufám že mne to nepotká,nebude to asi pr...l Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.