Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se do toho pustil,zkusím to tady trochu popsat pro ostatní,bohužel bez fotek,byl jsem jako prase:blicismajlik.Každopádně než se do toho pustíte ,je nutno mít koupené nové okroužky cena org. 35,-Kč,jelikož ty staré jsou dost spuchřelé a placaté.

značení kroužků:

org. byl - 030 x 38

já dal - 030 x 40 (je to lepší)

post-35600-14109618687228_thumb.jpg

1)Příprava vercajchu je důležitá a zachrání vám spoustu běhání pro něco do garáže:),potřeba je klíč 10,golu s ořechem č.10,plochý šroubovák a toť vše,nic jiného jsem nepotřeboval.

2)Udělat si místo kolem chladiče,to znamená sundat box na vzduch. filtr a hadici co vede od nasávání vzduchu,tam pozor!!je nutno sundat i plastový držák té hadice co je připevněn na čele,jinak to nepůjde ven.

3)Po sundání všech věcí kolem se pustíme do samotného chladiče,nejprve odpojíme saharu 2 štekry jeden hnědý a jeden černý,poté sundat dva šrouby Č.10 na každé straně nahoře jeden, jiné šrouby jí nedrží!!!,když je sahara nahoře volná,stačí za ní pouze zatáhnout směrem nahoru a opatrně vytáhnout nahoru k sobě.

4)Když je sahara dole,odpojíme hadice na vodu,bacha!! pokud to nepůjde lehce vytáhnou ,je třeba to podebrat tím plochým štoubovákem kolem dokola a se snažit to uvolnit a pak to jde lehce ven jinak je průser a poběžíte pro novou hadici.

5)Ty co nemají klimu,mají už vyhráno a za tímhle bodem končí,teď zatlačíme na háčky co jsou na každé straně nahoře pod čelem vozu,poté by se měl chladič volně pohybovat dopředu a dozadu,ty co mají klimu tak si zase jako na sahaře odšroubujou dva šrouby č.10 a pomalu chladič klimy povytáhnou tak 5cm a pomalu spustí dolů a nechají ho tam volně ležet,nic neodpojujte,prostě ho tam nechte vyset.

6)Teď už nebrání nic chladič opatrně povytáhnout a když ho držíte tak směrem doleva tak5cm posunout a pak volně vytáhnout,je nutno dát bacha na hadice od klimy a chladič z nich vypléct,nic hrozného to není.

TO JE VŠE Z DEMONTÁŽE,MONTÁŽ POPISOVAT NEMÁ CENU JELIKOŽ JE TO TO SAMÉ OD ZADU:super

Moje postřehy jsou:

můj chladič neobsahoval ty perka nahoře,proto je nezničte jelikož se budou hodit na novej chladič.

okroužky dobrý ale přinesl jsem si s práce pro sichr trochu silnější a udělal jsem dobře,bohužel jsem měl jen jeden,když jsem osadil nové okroužky na nátrubek a zkusil zasunout do chladiče ,tak to šlo poměrně lehce a to se mne nezdálo,vytáhl jsem to a dal větší okroužek,pak už to tam moc dobře nešlo ale stačí máznout krémem,zabrat a je to tam a na fest,což se mne konečně zamlouvalo,jediné co že jsem dal na spodní hadici org. okroužek a když tam po cestě sahnu prstem tak né že by to kapalo ale mám na prstu nepatrně vody nebo spíš je vlhkej prst,nahoře nic a dole mi to trápí,je to možná zanedbatelné ale když to nemám super tak mi to s..e,takže stejně tam budu na zimu lejt fridex,tak tam dám okroužek větší a bude klid.Možná to tak má bejt,takovej nikro únik povolen,možná ne.

PRÁCE TAK NA 1,5 HODINY I S KÁVOU A KOLÁČEM :aut

PŘEJI ŠŤASTNOU VÝMĚNU!!!!!

dám sem foto mého starého chladiče který je po nehodě dost opravován a asi né moc kvalitně.

[upravil dne 8/8/11 od rkolac]

Odesláno

Jojo koupil,vyzkoušel jsem tohle.

http://www.nahradni-dily-zh.cz/zbozi/77256/Chladic-vody-PEUGEOT-806--221-222-224-A-B--2-0-8V.htm

myslím že to trochu vydrží,je to Polsko ale kdybys sundal nálepku tak je to stejné jako chladič za 5 000,-Kč

prosím tě když už si tady ,neměl bys velkou vrtuly na saharu???,je kaput,byla prasklá jak dostal ten chladič ránu,teď jezdím bez ní a myslím že to zatím nevadí,žádné fronty u nás nejsou,kdyžtak pošli SZ.

Odesláno

Škoda,ja mám třeba krásné origo chladiče za 1000,-.Jen vrtuli nemám.Prodává ty sahary komplet za 2000,-.Zítra se podívám jesti není taková i na Xantii,to tu mám samostatné vrtule.

Odesláno

Neměl bych to taky nějak odvzdušnit i když to teplotu drží ok??.popř. jak to odvzdušnit,topí to pěkně a hned a dost ale pořád slyším vodu jak se tam někde přelévá,sice se mi zdá že déle trvá než se auto ohřeje ale možná se mi to jen zdá

díky

[upravil dne 20/7/11 16:18 rkolac]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Kapalinu zatím jsem tam dal jen destilku abych vyzkoušel zda to drží a na podzim to vypustím a dám nějakou nemzku na kterou narazím,neřeším značku.

Oddie:já to zatím odvzdušňoval po jízdě tak že jsem párkrát odpustil na víčku tlak a zatím ok,jinak jsem do teď pořádně nevěděl kde to u toho auta odvzdušnit,jediné co jsem pak našel je ventilek na termostatu a tam teče teď už jen voda :mad:

[upravil dne 14/8/11 od rkolac]

Odesláno

Mně šlo spíš o barvu, ne o značku, měla by tam být za modrozelená, např. G 48, ne ? Nebo může být i červená ?

Možná mi čeká výměna, nějak mi to teplotně kolísá....

Odesláno

Budu to znova dávat k mechanikovi, tak kdyby měnil kapalinu tak ať je tam to co tam má být, myslím že ta modrá...

Jinak to vypadá že mi asi určitě nespíná vrtule, a teplotu mám od 80 do 105, jak kdy.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Nevim pri jake teplote ma spinat vrtule,ale mel sem 110 na teplomeru a vrtule mi nesepla,ale to bylo jen jednou a pri extremni zatezi.jinak se teplota drzi kolem 80tky v lete a v zime 70-80.mam 2l Hdi.

[Edited on 12/9/11 12:33 by trah]

Odesláno
rkolac,Jinac super navod.A kdyby si sem hodil navod jak vyndat topeni.Nechal bych ti zahrat na blaniku Vondrackovou :D

No to pěkmě děkuji,

radiátor jsem ještě nezkoušel a doufám že mne to nepotká:blicismajlik,nebude to asi pr...l

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...