Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Řízení Peugeot 405 - vyřešeno

Recommended Posts

Odesláno

Mám problém s řízením u 405ky 1,6 GL.Při průjezdu zatáčkou mi blbne řízení.Jako by mi něco cukalo ve volantu.Zvláštní je,že to dělá jen při levotočivých zatáčkách a když je to pod plynem(při průjezdu zatáčky bez plynu nic).pak mi to dělá občas na rovince když se rozjíždím při řazení, že cukne ve volantu.Trochu mi klepe poloosa,ale všichni tvrdí,že když to dělá v zatáčkách,poloosou to není.kola jsem měl dole.Tyče řízení se zdají v pořádku.Nevíte někdo co s tím??

[upravil dne 12.7.2011 20:52 longstarr]

[upravil dne 4.8.2011 od longstarr]

Odesláno

Můžete mi alespoň poradit, co může dělat poloosa(krom toho klepání), když je v tahu??

Nerad bych ji vyměňoval zbytečně,vzhledem k ceně.Ještě jsem se někde dočetl,že když klepe do pravé zatáčky, je to PP poloosa.Je to pravda??děkuji

Odesláno

Kulové čepy nevím jak vyzkoušet.Když mám sundané kolo,tlumič ho tlačí dolů.S tyčema řízení se dá hýbat,takže vím že jsou ok.Zkoušel jsem kývat celým kolem a vypadalo to v pořádku.No trochu jsem se šťoural v historii auta.Kromě prvního majitele,kterého neznám, jinak znám všechny ostatní, ty poloosy nikdo neměnil.Ty poloosy nebyly měněné přes 200 000 km možná i 300 000(kdo by měnil poloosy v prvních 90 000:)).Tak teď nevím jestli vyměnit rovnou poloosu nebo ještě zkusit ty kulové čepy za pár stovek:myslim

[upravil dne 15.7.2011 00:16 longstarr]

Odesláno

Nejspíš ty čepy ještě vyzkouším.Tak jsem to pročítal na internetu a psali,že špatné čepy můžou způsobovat, že auto plave.Ještě tam psali,že by to mohl dělat špatný silentblok na trojúhelníkovém rameni,ale nevím jak to vyzkoušet.Opticky bych řekl že je ok,žádné praskliny a tak...

Odesláno

Jo, ještě dotaz.Když jsem sundal rameno nápravy z kuláku.Jak velkou by rameno mělo mít v těch silentblocích vůli?V těch gumách to pár mm chodí,ale nikde neklepe.Je to ok?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Byl špatný silentblok v uchycení spodního trojúhelníkového ramena.Guma byla vymlácená a byla tam vůle:roker

Řízení drží,přestalo klepání při řazení:D

Odesláno

Zdravim, mám přesně stejnej problém s mojí 206kou. Chtěl bych se zeptat jestli je těžký ten silentblok vyměnit (jestli si to vyměnin doma) a na kolik Kč to tak přijde. Dík

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...