Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To by snad v servisu řekli, ale podívám se zda mi ho někdo neujradl, včera o tom byl šot ve zprávách jak se kradou katalyzátory a speciálně u Peugeotů.

Odesláno
...Já si nechal dělat kontrolu FUP a při mých 220 OOO km je stále čistý a nádrž s adityvy skoro plná...

no, nezda sa mi ze mas nabehane cez 220.000km, mas skoro plnu nadrzku aditiva a fap cisty... :myslim

to jednoducho v kombinovanej prevadzke s vozidlom proste nieje mozne...

ale tato tema je samozrejme o inom, nechcem som rypat a polemizovat o tom co v aute mas alebo nemas :)

[upravil dne 14/3/12 10:46 od Marcel00]

Odesláno
No nakonec zjistime ze nejvetsi bojovnik proti FAPoff ma na svem aute FApoff a ani o tom nevi:D:D:D:D

Jenže to už se pak nikdo nedoví:D

Moto a můžeš vysvětlit jak by to bralo vice aditiv,když ty se vstřiknou do nadrže při tankování a pak už vice ne.

[upravil dne 14/3/12 15:02 od Milan+]

Odesláno

Někdo to tu vysvětloval, že pokud se jezdí hlavně dlouhé trasy tak že nepotřebuje pro druhotné spalování tyto aditiva. Proto jich dávkuje méně do nádrže.

Je možné že původní majitel nechal doplnit aditiva, to nezjistím, ale pravda je že když jsme auto kupoval, mělo nějakých 170 tisíc a podle knihy jíz to bylo všechno jen na dálnicích Franci a německo, převoz dokumentů pro firmy. To auto bylo jako nové a že tam je FUP si myslím, když to vyjeli v autorizovaném servisu,ne?

Odesláno

Žadné druhotné spalování tam není,jen pouze se vstříknou aditiva při tankování.Čím častěji tankuješ menší množstv nafty,tím rychleji ty aditiva ubývají. Protože to pak vstříkne stejné množství jak na 15lt či 70lt.

[upravil dne 14/3/12 19:25 od Milan+]

Odesláno

Riadiaca jednotka presne vie koľko natankuješ a podľa toho dávkuje aditíva do nádrže. Dávkuje aj po každom otvorení nádrže, aj keď nič nenatankuješ.Minimálne rozpoznané množstvo paliva je 7 litrov.

Odesláno

Ano videl som, čo som napísal. A ty si videl training manual \"Citroen - Bosch Hdi Edc15c2 Injection System And Particle Filter\" ? Konkrétne strana 127. Asi nie, inak by si sa tomu nesmial. Aditívum sa dávkuje do nádrže aj v prípade že natankované množstvo=0 a čas otvorenia vička nádrže je>5 sekúnd. \"Sender filtering requires a pumping limit equal to 7 litres of fuel.\":papa

Odesláno

Ok covece.

Ty mas pravdu.

Nebudu komentovat dal.:D

EDIT: Jenom doplnim.Hodne lidi by uz melo dle tveho vysvetleni aditivum v haji.Jdu teda otevirat a zavirat nadrz.

Chces to nahrat na video at vidis jak mi mizi aditivum???:aut

[upravil dne 15/3/12 08:46 od straki007]

Odesláno

Tak tomu vôbec nerozumiem - keď otvoríš viečko nádrže >5sek. tak vstrekne aditívum ??? a načo je potom ten údaj že minimálne rozpoznané množstvo je 7 litrov ?? Je to tak že až tankuješ menej ako 7 tak je to nastejno ako keď len otvoríš viečko ?? a keď je viac ako 7 tak to už rozpoznáva resp. rozpoznáva to po násobkoch 7 litrov...či ?

Odesláno

Ale pan kolega to popletl.

Minimalni mnozstvi paliva pro vstriknuti aditiva je 7 litru.

Pokud budes otevirat a zavirat nadrz a nic nedolejes tak zadne aditivum nestrika.

Ale uz to tady nekde je napsano vickrat.

Odesláno

Pozrite prílohu, tam je tabulka kde je to popísané.

Tých 7 litrov je minimálne množstvo nafty, pre aké sú naše káry schopné vstreknúť Eolys. Aj keď niekto natankuje 2 litre vstrekne sa aditiv na cca 7 litrov.Od hodnoty 7 nahor sa vstrekuje množstvo úmerné množstvu paliva.

post-41071-14109622760745_thumb.jpg

Odesláno

Z toho mi vychádza že minimálna dávka kú dokáže systém vstreknúť je na 7 litrov, čiže aj keď sa natankuje menej ako 7 tak vstrekne na 7 litrov ako píše biondi ale potom pri natankovaní viac ako 7 litrov to potom zase dávkuje na každých ďalších 7 litrov + jedna dávka - nakoľko nevie vstreknúť meňšiu dávku ako na 7 litrov:myslim

Odesláno

No výborně takže víme že aditiva ubívají úměrně s tankování. A víme také zda se vstřikuje aditivum do nafty vždy i když není třeba regenerace filtru?

Odesláno

regeneracia filtru je potrebna vzdy...

to su dva rozne procesy...

jeden proces je aditivacia nafty ktora sa vzdy zaaditivuje bez ohladu na potrebu a frekvenciu regeneracie fapu.

a ci regeneracia prebehne pocas minutia nadrze 1x alebo 20x tak je to uplne ale uplne ze jedno...

ved ako moze vozidlo (rozumej segment ktory sa stara o regeneraciu fapu) dopredu vediet ci bude,

alebo nebude regenrovat? proste to sa vzdy aditivuje a basta.

a ci uz prebehne regeneracia fapu tak o to sa pocitac aditivacie nestara, jeho povinnostou je aditivovat naftu.

o regeneraciu fapu sa stary iny segment.

a teraz ma straki odpinkne ze som to zle popisal :D:D:D

Odesláno

ne já už nenapíšu absolutně nic. Já jsem rezignoval na vlákna FAP. Jste se Tady do toho Tak zamotali že tady nepomůže už ani asterix a obelix se zázračným nápojem. Věřím taky na sto pro taky tomu že ani strýček google nepomůže.

Odesláno

Ale jo, kdyby jsi trochu chtěl tak by jsi to rozmotal a třeba by nám VŠEM bylo už trochu jasno.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...