fifi Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 odborníci na elektroniku má nejaký súvis keď mi pípne auto a vypíše porucha esp abs....robí mi to keď je teplo, robilo pred cca 3 týždňami keď boli teploty a včera to začalo robiť opäť...no a keď to vypíše že esp off abs off tak sa mi zdá že vtedy aj navigácia blbne....nájde polohu, potom idem a mapa sa nehýbe, len točí okolo šípky až po nejakých km to zas zrejme skoriguje cez GPS mapa sa posunie na moju aktuálnu polohu...a zas stojí....teraz večer som sa išiel previezť, esp fungovalo...je chladnejšie, a aj navi fungovala....podľa mňa na 99 percent navi závisí od snímačov....ale neviem, či od nejakého konkrétneho, alebo od sys esp ako takého, keď ho vypne tak nefunguje...okrem toho, keď som stál, tam mi pípalo že je ručná zatiahnutá a včera dokonca aj že nemám zapnutý pás Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Áno navi berie údaj o rýchlosti auta z ESP. Skontroluj v akom stave máš batériu, koľko nameriaš pri bežiacom motore. Tuším, tu mal niekto problém s nezmyselnými hláškami kvôli batérii. edit: teraz som čítal, že máš problém s hlodavcami, problém môže byť aj tam. [upravil dne 9.7.2011 19:49 AnotherOne] Citovat
fifi Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 Ď za radu, ale štartér točí v poho....musím zistiť, prečo mi vypisuje tu chybu ESP...a len v teplotných peckách....posled dva dni a asi pred 3 týždňami Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Kedy vypíše chybu? Pri jazde alebo státí? Zvyčajne býva vadné niektoré čidlo, ale presne len diagnostikou. Citovat
fifi Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 No väčšinou pri státí, záleží ako rýchlo sa po našt pohnem....ale v podstate už pri státí....hovorím, včera som len pootočil kľúčom a už pípalo, že mám zatiah ručnú a dokonca že nie som pripútaný...a to sú hlášky, ktoré sa viažu na pohyb auta podľa mňa Citovat
Laďa Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Něco podobného se stalo dnes mě. Hned po nastartování aníž bych se rozjel tak se auto uzamklo a pípalo že nejsem připoutaný. A protože mi před třemi dny signalizovalo závadu na ABS a nefunkční ESP tak na diagnostice jsem zjistil závadu na zadním snímači ABS. Chyba byla vymazána tak teď nevím jestli to udělalo to čidlo nebo jak nastínil AnotherOne slabá baterie. Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červenec 2011 Odesláno 10. červenec 2011 Pokud bylo v závadách čidlo, tak čidlo. Postupně se se bude četnost signalizování zvyšovat a nakonec budeš to čidlo muset vyměnit. Citovat
Laďa Odesláno 10. červenec 2011 Odesláno 10. červenec 2011 To jo, s tím počítám. Ale překvapilo mě to uzamčení auta a signalizace nezapnutých pásů. Tyto dvě věci jsou závislé na rychlosti a proto jsem myslel že jsou napojeny např. spíše na tachometr. [upravil dne 10/7/11 22:44 Laďa] Citovat
HonzaZ Odesláno 10. červenec 2011 Odesláno 10. červenec 2011 Spíš než na tachometr, tak je to napojeno na BSI. Ta koordinuje veškerou činnost. Dostává signály z různých čidel a počítačů, ty vyhodnocuje a generuje z toho různé signalizace a funkce. Citovat
Laďa Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Jj nejspíš to bude tím čidlem. Protože dia ukázala u třech čidel rychlost 1km/h a u toho pravého zad. 4km/h takže vlastně BSI vyhodnotila jakože už auto jede. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Hej lenže pásy a uzamknutie auta je až pri väčšej rýchlosti. Citovat
Laďa Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Já vím, ale když byl jednou rozdíl 3km/h tak při této signalizaci mohl být třeba rozdíl větší Citovat
AnotherOne Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 V každom prípade čidla treba vymeniť a potom sa uvidí. Citovat
Laďa Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 JJ v pátek pokud to dobře dopadne a budou mít čas tak jde na výměnu. Ty hlášky bych tak nějak moc neřešil (počkal bych co se stane časem) kdyby mě za 14 dní nečekala cesta do Itálie. To je pak člověk nervoznější. Citovat
Laďa Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Tak ikdyž má baterka 61%, tak přístroj napsal vyměnit, což se mi zdá zbytečné. Citovat
fifi Odesláno 11. červenec 2011 Autor Odesláno 11. červenec 2011 mne dnes ráno opäť po našt a cca 2km hláška porucha abs esp navi dovtedy fungovala, potom nie, po cca 10 km som vypol motor, naštartoval a zas všetko ok aj navi ďalších 110 km....ozaj kde je konektor ĽP čidla? Citovat
AnotherOne Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 Pripnutý zospodu plastového krytu BSM. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.