jakub.seba Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Ahoj kolegové Peugeoťáci. Prosím o radu.Někdy mi nejde klima. Většinou funguje,když zůstane auto někde ve stínu. Když ho nechám na sluníčku,pak většinou nenaskočí. Jde o 406-ku HDi r.v.12/1999 s aut klimatizací. Příznaky: Sepne kompresor,spustí se ventilátor na sahaře,trubka z kompresoru se ochladí. Kompresor vypne,vypne sahara a už nic. Klima doplněna cca před měsícem,před dvouma rokama nový chladič,vysoušeč,celá náplň+přetěsněn kompresor. Zítra zkusím přezkoušet ventilátor na sahaře,jestli jdou všechny rychlosti. Diagnostika bez chyb. Poradtě pls co vyměnit,nebo zkontrolovat. Zatím díky!! [upravil dne 6/7/11 19:08 jakub.seba] [upravil dne 16/7/11 08:12 jakub.seba] Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Mě se snad ani sahara nezapne A fouká to aspon chvilku studeně?Když zapneš topení tak fouká ti teplota jakou si navolíš? Citovat
P607Olda Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 A dělá to od doplnění klimy? Pak je to příliš mnoho chladiva. Citovat
jakub.seba Odesláno 7. červenec 2011 Autor Odesláno 7. červenec 2011 To sem si taky myslel,tak sem trochu upustil a ještě přetím sem byl za tím co mi to doplňoval a říkal že tlaky sou v pořádlku,že to musí být v elektrice. :-( Teď bych řekl,že je ho míň,ale když vyrazím z garáže,normálně funguje. Jdu zkusit tu saharu a pak kdyžtak nechám vyměnit celou náplň za novou,stejně už je na to čas a zkusím při tom vyměnit ovládací ventil kompresoru. A fouká to studený jen vteřinku,protože ten kompresor skoro hned vypne. Citovat
jakub.seba Odesláno 7. červenec 2011 Autor Odesláno 7. červenec 2011 Takže nový poznatek. Dělá to i za studena. V garáži 22 a je to tu zas. Sahara a relé přezkoušeny přes diagnostiku a měli by být v pořádku. Přikládám hodnoty z diagnostiky. Kdo může,prosím porovnejte se svojim autem. Připadá mi dost divná hodnota Napětí převzaté pulsor oproti vypočtenému. A pokud se pletu,opravte mě,jde o napětí snímače tlaku. [upravil dne 7/7/11 16:22 jakub.seba] Citovat
jakub.seba Odesláno 16. červenec 2011 Autor Odesláno 16. červenec 2011 Už funguje. Jelikož sem chladivo upouštěl, nevěděl sem jestli už ho není málo,zajel sem tedy do servisu,kde provedli odsátí a vyčištění starého a opětovné naplnění s doplnění. Tentokrát bez budíku,flačky a váhy,ale na plnící stanici. Najednou vše OK a chladí perfektně. Takže závada pravděpodobně způsobena vzduchem,nebo vlhkostí v okruhu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.