Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kolegové Peugeoťáci.

Prosím o radu.Někdy mi nejde klima. Většinou funguje,když zůstane auto někde ve stínu. Když ho nechám na sluníčku,pak většinou nenaskočí. Jde o 406-ku HDi r.v.12/1999 s aut klimatizací.

Příznaky: Sepne kompresor,spustí se ventilátor na sahaře,trubka z kompresoru se ochladí. Kompresor vypne,vypne sahara a už nic.

Klima doplněna cca před měsícem,před dvouma rokama nový chladič,vysoušeč,celá náplň+přetěsněn kompresor.

Zítra zkusím přezkoušet ventilátor na sahaře,jestli jdou všechny rychlosti. Diagnostika bez chyb.

Poradtě pls co vyměnit,nebo zkontrolovat.

Zatím díky!!

[upravil dne 6/7/11 19:08 jakub.seba]

[upravil dne 16/7/11 08:12 jakub.seba]

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Mě se snad ani sahara nezapne :D A fouká to aspon chvilku studeně?Když zapneš topení tak fouká ti teplota jakou si navolíš?

Odesláno

To sem si taky myslel,tak sem trochu upustil a ještě přetím sem byl za tím co mi to doplňoval a říkal že tlaky sou v pořádlku,že to musí být v elektrice. :-( Teď bych řekl,že je ho míň,ale když vyrazím z garáže,normálně funguje. Jdu zkusit tu saharu a pak kdyžtak nechám vyměnit celou náplň za novou,stejně už je na to čas a zkusím při tom vyměnit ovládací ventil kompresoru.

A fouká to studený jen vteřinku,protože ten kompresor skoro hned vypne.

Odesláno

Takže nový poznatek. Dělá to i za studena. V garáži 22 a je to tu zas.

Sahara a relé přezkoušeny přes diagnostiku a měli by být v pořádku.

Přikládám hodnoty z diagnostiky. Kdo může,prosím porovnejte se svojim autem. Připadá mi dost divná hodnota Napětí převzaté pulsor oproti vypočtenému. A pokud se pletu,opravte mě,jde o napětí snímače tlaku.

post-9461-14109618502961_thumb.jpg

[upravil dne 7/7/11 16:22 jakub.seba]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Už funguje.

Jelikož sem chladivo upouštěl, nevěděl sem jestli už ho není málo,zajel sem tedy do servisu,kde provedli odsátí a vyčištění starého a opětovné naplnění s doplnění. Tentokrát bez budíku,flačky a váhy,ale na plnící stanici. Najednou vše OK a chladí perfektně. Takže závada pravděpodobně způsobena vzduchem,nebo vlhkostí v okruhu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...