Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím někoho více vzdělaného o vysvětlení. Kapacita mojí hlavy už to nepobírá. Máme W7 uživatele s doménovým účtem. Uživatel má ve svém profilu na ploše nějaké zástupce jednotlivých programů. Na ten počítač se přihlásí další uživatel, kterému se standardně vytvoří profil a do něj se mu naklopí na plochu nějaké odkazy z \"defaultu\". Uživatel je nepotřebuje, tak si je smaže. Pak se odhlásí a po něm se přihlásí zpátky ten doménový uživatel a po přihlášení mu na ploše stejní zástupci chybí :roll Je to možný? Já až do teď myslel, že ne ...

Dneska mám den blbec, ale tohle je už i na mě moc :(

Odesláno

Pokiaľ sú zástupcovia umiestnení v profile All users, potom sú spoloční pre všetkých užívateľov a ich výmaz spôsobí vymazanie u všetkých užívateľov. Niektoré programy pri inštalácii majú voľbu \"Inštalovať pre aktuálneho užívateľa\" a \"Inštalovať pre všetkých\". Tá druhá hodí zástupcov na plochu resp. štart menu v All users. Či je účet lokálny alebo doménový nehrá úlohu.

[upravil dne 1.7.2011 15:20 AnotherOne]

Odesláno

AnotherOne: Má pravdu... musíš vymazat z All users nyní označeno jako Public a pak kdo je má mít v profilu, tak odeslat pod jeho přihlášením zástupce na ploše.

Trošku se tam taky plete c:\\ProgramData\\

[upravil dne 1.7.2011 15:34 Jirkap]

Odesláno

Sorry kluci, ale já to pořád nechápu :( Je mi jasný, že pokud bych ty zástupce smazal v C:\\Users\\Default\\Desktop, tak se už neobjeví. Ale proč když jsem jako např. uživatel \"Pepa\" a jsem na svém profilu, kde si z plochy (C:\\Users\\Pepa\\Desktop ty zástupce smažu, proč se smažou i z profilu jiného uživatele (C:\\Users\\Franta\\Desktop) ???:roll:aut

Odesláno

Zmažeš z plochy alebo fyzicky z adresára C:\\users\\pepa\\desktop?

Všetko čo je v All users (adresár c:\\users\\public\\desktop) má na ploche každý. Keď to z plochy alebo fyzicky tohto adresára niekto zmaže, tak to zmaže z plochy každému.

Odesláno

No právě že z vlastní plochy. Proto se ptám, jak je to možný. Stalo se mi to dnes v práci. Odhlásil jsem se z pracovního doménovýho profilu a přihlásil jsem se jako klasickej User. Vytvořil jsem si usera na domácí používání, abych si nezasvinil ten doménový. No a při přihlášení jsem si z plochy normálně klasicky označením ikonek na ploše smazal zástupce pracovních programů. Pak jsem se odhlásil a přihlásil jsem se na ten služební a najednou koukám - ty ikony zástupců jsou taky fuč :o

Jako o ty zástupce nejde - už jsem si je tam samo vrátil, ale jde mi o to, jestli je to technicky možný, protože až do teď jsem myslel, že ne. A kdyby mi tohle někdo tvrdil, tak si budu myslet něco o \"trubkách\" a pod :aut:D

Odesláno

Ale veď sme ti už dvakrát písali ako je to možné. Je tam jednak Default profil, z ktorého sa ti vytvorí kópia keď sa prihlási nový užívateľ a jednak je tam All users (Public) profil, v ktorom keď je niečo tak sa zobrazuje všetkým užívateľom. V tomto prípade sa ale nerobí kópia. Takže ak na svojej ploche zmažeš ikonu, ktorá sa ti tam zobrazuje preto, že je v All users profile, tak ju zároveň zmažeš z All users profilu a tým pádom sa už nebude zobrazovať na ploche nikomu.

Urob pokus. Hoď nejakú ikonu do adresára c:\\users\\public\\desktop. Zobrazí sa ti na ploche, hoci tvoja plocha je fyzicky v c:\\users\\tvojlogin\\desktop. Prihlás sa pod iný účet (je jedno či používaš doménové alebo lokálne účty), tá ikona tam bude na ploche tiež. Zmaž ju z plochy. Prihlás sa pod pôvodný účet. Bude z plochy zmazaná aj v ňom.

Keď si dáš vlastnosti ikony na ploche, tak v záložke Obecné máš položku Umístění. To je fyzický adresár, kde je zástupca umiestnený. Podľa toho vieš, či je umiestnený v tvojom profile, alebo v profile All users a teda jeho zmazaním ho zmažeš všetkým užívateľom.

Takto to funguje už od W2k, nie je to výmysel W7. Predtým to boli ale iné fyzické adresáre.

[upravil dne 2.7.2011 05:39 AnotherOne]

Odesláno

Děkuji za vysvětlení, takhle nějak pro blbce jsem to potřeboval rozepsat;) Z mého pohledu je to absolutně pitomě vymyšlený, ale respektuju, že to tak je. Pokus určitě udělám. Nejde mi totiž do hlavy, že jsem na to narazil až teď?!

EIDT: Tak jsem to vyzkoušel a potvrzuju - funguje to tak, jak jste mi říkali;) Takže ještě jednou děkuji za vysvětlení a omlouvám se za dlouhé vedení - pátek byl opravdu den blbec :aut:D

[upravil dne 3.7.11 11:02 MJSytic]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...