Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

A je to tu turbo jde scela určitě do loje nedávno jsem potřeboval opravdu na křižovatce vystřelit a prostě pežůtek dostal opravdu tzv. NAŽRAT autí se po dosažení zhruba 25kmh rozhrabalo a turbo ječelo jako by chtělo opravdu vzdát svou činnost jelikož jsem byl ještě v křižovatce přeřadil jsem na dvojku a letěl, v tom jsem zjistil že turbo neomezuje svou činnost prostě čím víc otáček tím furt víc jde nevím co se mohlo posrat ale furt to nedělá jen někdy a ve 3500ot to dává docela grády tak ho rači vůbec teď netočím ale vůbec nechápu co se mohlo posrat sice to má lepší výkon ale asi na vzdory ničemu. Já totiž vůbec nevím jak to v turbu funguje tím myslím tu regulaci ale vím že za 3000ot už slyšet nebylo a teď sičí hvízdá a ječí, nikde asi nic neprasklo jelikož to podává lepší výkon než před tím. tak se jen chci zeptat jestli už se to někomu stalo a jestli se s tím dá jezdit a něco neposrat.

Odesláno

Nekde na strane spolujezdce by jsi mel mit v motorovem prostoru (myslim hnedy konektor) ovladaci el.ventil pro turbinu.

Podle vseho nepousti podtlak venku ale porad reguluje turbo.

Takze nejspis vymenit.

Odesláno

Nevim, jestli tenhle turbo ma elektroventil, ale nekde jsem tam videl tycku, ktera taha za nejake hejblatko myslim ze od bypasu turba, tak si myslim, ze mas tohle hejblatko nejak zatuhly. Je tam k tomu spatnej pristup a neni tam moc videt. Mozna zespoda by to bylo lepsi.

[upravil dne 1/7/11 15:52 Benžík]

Odesláno

nema ziadny ventil je to mechanicky ovladany westgate teda presne ovladany stlacenym vzduchom z turbom. Tu u teba predpokladam ze ti odisiel ten westgate.

Odesláno

Správně je to WasteGate viz trocha teorie třeba tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Turbodmychadlo

.... Pro regulaci otáček turbodmychadla a tím i regulaci tlaku se používá systém wastegate, který přepouští nadbytečné výfukové plyny za turbínu turbodmychadla. Tato klapka (wastegate) je ovládaná buďto čistě mechanicky u starších systémů a nebo pokyny z řídící jednotky motoru, který tímto reguluje plnící tlak turbodmychadla. Ten je zpětně kontrolován snímačem tlaku v sacím potrubí. Řídící jednotka si pro momentální režim motoru vypočítá nejvýhodnější hodnotu plnícího tlaku a porovnává ho se skutečnou naměřenou hodnotou. V případě neshody udělá korekci právě ventilem wastegate....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...