MotoMoto Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Ahoj, chystám se do Anglie resp. do Londýna a autem. Má´te někdo nějaké zkušenosti s cestou, pobytem, dopravními předpisy a podobně? Děkuji předem za veškeré informace. Citovat
Y2K Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 bol som v UK autom 3x uz vsetko v pohode na dialnici je 80 (MPH) co je nasich tusim 110 kmh ale nikto to nedorzuje tam hliadky nestretnes ako u nas, len treba davat bacha na merane useky nepotrebujes ani dialnicnu tam ani nic trosku si treba zvyknut na jazdu v lavom pruhu ale pohoda ak ides do Londyna (neviem kde presne), tak cez Temzu je mytne, inak nic ine ti nehrozi este cosi som zabudol? [upravil dne 22.6.2011 15:43 Y2K] [upravil dne 22.6.2011 15:44 Y2K] Citovat
MotoMoto Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 Máme hotel kousek od Wimbledonu a do centra asi autem nepojedu, prý to mají celé zpoplatněné, musí se prý registrovat a kamery to podle SPZ snímají. Je potřeba nějak přelepit světlomety u auta? Citovat
Y2K Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 neni treba nic lepit a ano, vstup do centra Londyna je spoplatneny, ale tam by som autom ani nesiel Citovat
MotoMoto Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 A jak je to s naftou, je jen jeden druh? Citovat
Y2K Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 uff, to ti nepoviem ja som tam bol iba na benzinakoch ale ved natankuj plnu v nemecku dakde na konci a to ti naspat vystaci Citovat
MotoMoto Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 jj, asi jo, prý je to výhodnější cenově někde v bruselu a tam. Citovat
Y2K Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 si treba pozriet ceny v krajinach a uz sa hadam zariadis Citovat
MotoMoto Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 jj, už to hledám, nejlevnější je Lucembursko, ale tamtudy nejedem. Ten kus po Francii na trajekt je asi placený,ne? Citovat
Y2K Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 nie nie je teda zalezi asi odkial ides trajektom [upravil dne 22.6.2011 18:07 Y2K] Citovat
MotoMoto Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 A nějaké tipy co nevynechat a napřehlédnout. Citovat
alternativ Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Pana kolegu opravim, narodni rychlostni limit je v UK 70 MPH. Staticke radary jsou na ceste kazdych par kilometru, ale vzdy si o nich informovany dopravni znackou, ze je to mereny usek a taky znackou s maximalni povolenou rychlosti. Anglicani maji strach a zadupavaji presne na rychlostni limit. Jsem tady 4 mesice a jeste jsem policajty s laserovou puskou nepotkal a ani jsem nevidel zadnou hlidku, ze by nekoho zastavovali. Anglicani, teda aspon kolem Birminghamu rychlost celkem dodrzuji, nebo mirne prekracuji, ale takove idioty, jako u nas potkas vyjmecne (pravdepodobne naturalizovani cesi:) ). Jak je psano vyse, je treba si zvyknout na jizdu v levem pruhu a na vice-pruhe kruhace. Chodci maji na prechodech prednost jako v CR. Limit alkoholu v krvi za volantem je 0,8 promile. Jo a naftu jsem tedka videl myslim za 1,38/litr [upravil dne 22/6/11 21:15 alternativ] Citovat
Dadadavid Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Jak to tu čtu,tak vidím,že víš,že vjezd do frekventovanějšího místa je zpoplatněn a já ti jen tak pro zajímavost řeknu proč,je to kvůli tomu,aby lidé více využívali cyklistiku,hormadnou dopravu atp...zabrání se tím v těchto rušných místech kolizím a šetří se životní prostředí,už mnohokrát se mělo jednat v ČR o něčem podobném,nejvyspělejší v tomto směru jsou v Curichu,tam se to kolama jen hemží Každopádně počítej s tím,že jakýkoliv více navštěvované město či jeho část v Anglii bude zpoplatněna.. Tak jsem konečně poprvé využil vědomosti z oboru v kterém se vzdělávám :D Citovat
alternativ Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Noo, Birmingham je myslim druhe nejvetsi mesto v UK a zpoplatneni za vjezd jsem nikde nepotkal A zapomnel si, ze po nasem Kocourkove nemuzes chtit neco, co maji v nejakem vyspelem meste Citovat
MotoMoto Odesláno 23. červen 2011 Autor Odesláno 23. červen 2011 A to je na KM kolik? JInak děkuji moc za doplnění informací. Neplánuji jezdit a hledat parkování v centru a také bych to u nás přivítal. Budeme používat MHD, ještě musím zjisti kterou kartu si pořídit zda LondonPas a nebo tu druhou. Citovat
Y2K Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 ako som pisal...asi 110 km/h to je presne 112 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.