Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chystám se do Anglie resp. do Londýna a autem. Má´te někdo nějaké zkušenosti s cestou, pobytem, dopravními předpisy a podobně?

Děkuji předem za veškeré informace.

Odesláno

bol som v UK autom 3x uz :P

vsetko v pohode ;)

na dialnici je 80 (MPH) co je nasich tusim 110 kmh ale nikto to nedorzuje :P

tam hliadky nestretnes ako u nas, len treba davat bacha na merane useky

nepotrebujes ani dialnicnu tam ani nic

trosku si treba zvyknut na jazdu v lavom pruhu ale pohoda

ak ides do Londyna (neviem kde presne), tak cez Temzu je mytne, inak nic ine ti nehrozi ;)

este cosi som zabudol? :P

[upravil dne 22.6.2011 15:43 Y2K]

[upravil dne 22.6.2011 15:44 Y2K]

Odesláno

Máme hotel kousek od Wimbledonu a do centra asi autem nepojedu, prý to mají celé zpoplatněné, musí se prý registrovat a kamery to podle SPZ snímají.

Je potřeba nějak přelepit světlomety u auta?

Odesláno

jj, už to hledám, nejlevnější je Lucembursko, ale tamtudy nejedem. Ten kus po Francii na trajekt je asi placený,ne?

Odesláno

Pana kolegu opravim, narodni rychlostni limit je v UK 70 MPH. Staticke radary jsou na ceste kazdych par kilometru, ale vzdy si o nich informovany dopravni znackou, ze je to mereny usek a taky znackou s maximalni povolenou rychlosti. Anglicani maji strach a zadupavaji presne na rychlostni limit. Jsem tady 4 mesice a jeste jsem policajty s laserovou puskou nepotkal a ani jsem nevidel zadnou hlidku, ze by nekoho zastavovali. Anglicani, teda aspon kolem Birminghamu rychlost celkem dodrzuji, nebo mirne prekracuji, ale takove idioty, jako u nas potkas vyjmecne (pravdepodobne naturalizovani cesi:) ). Jak je psano vyse, je treba si zvyknout na jizdu v levem pruhu a na vice-pruhe kruhace. Chodci maji na prechodech prednost jako v CR.

Limit alkoholu v krvi za volantem je 0,8 promile.

Jo a naftu jsem tedka videl myslim za 1,38/litr

[upravil dne 22/6/11 21:15 alternativ]

Odesláno

Jak to tu čtu,tak vidím,že víš,že vjezd do frekventovanějšího místa je zpoplatněn a já ti jen tak pro zajímavost řeknu proč,je to kvůli tomu,aby lidé více využívali cyklistiku,hormadnou dopravu atp...zabrání se tím v těchto rušných místech kolizím a šetří se životní prostředí,už mnohokrát se mělo jednat v ČR o něčem podobném,nejvyspělejší v tomto směru jsou v Curichu,tam se to kolama jen hemží :) Každopádně počítej s tím,že jakýkoliv více navštěvované město či jeho část v Anglii bude zpoplatněna.. Tak jsem konečně poprvé využil vědomosti z oboru v kterém se vzdělávám :D :D

Odesláno

Noo, Birmingham je myslim druhe nejvetsi mesto v UK a zpoplatneni za vjezd jsem nikde nepotkal :)

A zapomnel si, ze po nasem Kocourkove nemuzes chtit neco, co maji v nejakem vyspelem meste ;)

Odesláno

A to je na KM kolik? JInak děkuji moc za doplnění informací. Neplánuji jezdit a hledat parkování v centru a také bych to u nás přivítal. Budeme používat MHD, ještě musím zjisti kterou kartu si pořídit zda LondonPas a nebo tu druhou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...