švejk Odesláno 16. červen 2011 Odesláno 16. červen 2011 Obracim se na vas z hole nouze, kdy uz mi pomalu dochazi napady. Nase 206ka ztraci na vykonu a to v (obvykle) naprosto nevhodnou dobu. Povetsinou, kdyz chce clovek zrychlit, nejcasteji se to stava z klidu napr. v krizovatce, nebo v kopci. Ale obecne se to stava relativne nahodne, nezavisle na tom, jestli je motor studeny, nebo teply. Je to jakoby se motor zacal dusit. Vubec nejde do otacek. Na diagnostice jsme byly, ta ukazala chybu v zapalovani. Takze na doporuceni jsem koupil svicky a protoze to nepomohlo (moc), tak jsem zkusil vymenit i rampu. Opet bez vysledku. Dalsi napad, co jsem mel, tak bylo vymenit palivovy filtr a to je moje nynejsi stopa a domenka: napisete mi prosim nekdo, kdo ma zazehovy motor (idealne prave 1.6 16V), kde mate palivovy filtr? Ja totiz na miste, kde bych ho bezne hledal (u nadrze) nemuzu najit. Takze moje teorie je, ze puvodni majitel ve snaze zvysit vykon motoru palivovy filtr odstranil, coz zapricinilo nasani nejakeho bordelu z nadrze a zaneseni vstrikovacu. Co myslite vy? Nerad bych ty vstrikovace vyndaval zbytecne, protoze z toho, co jsem videl to bude asi docela pakarna. A kdyz uz je clovek vynda, jak nejlepe je doma vycistit? Nebo lepsi odnest nekam do servisu? EDIT: jeste bych zapomnel dodat jednu vec. Obcas, kdyz clovek vyradi (staci seslapnout spojku), tak motor ve vterine chcipne. Ovsem nastartuje behem zlomku vteriny a tvari se, jako by se vlastne nic nestalo. [upravil dne 16.6.2011 13:17 švejk] Citovat
lacek206 Odesláno 16. červen 2011 Odesláno 16. červen 2011 No pokial ten palivový filter neni v okolí nádrže, tak ten model 206-ky má filter v nádrži vnútri ja mám ťiež takí model ktorí ho má v nádrži zabudovaní a nedá sa a ani netreba meniť bolo my povedané v servise...že nemá vymeniťelní palivový filter ale máho a pochybujem že to bude tím filtrom Citovat
švejk Odesláno 16. červen 2011 Autor Odesláno 16. červen 2011 hm, koukam, ze v podpise mas v podstate to samy auto, co mame my. Taky mame XS, akorat z roku 2002. Tak je mozne, ze to je ten samej pripad (filtr v nadrzi). No, muj predpoklad byl ten, ze kdyz tam neni filtr, pak se mohlo do vstrikovaci rampy dostat nejaky bordel, cimz padem by to mohlo delat to, co to dela. Kazdopadne diky za odpoved. Pokusim se vyzjistit, jestli jsem i ja zrovna tenhle pripad, kdy mam \"nevymenitelny\" filtr. Citovat
švejk Odesláno 16. červen 2011 Autor Odesláno 16. červen 2011 Tak jsem koukal na servicebox a skutecne: FILTR NÁDRŽE VNITŘNÍ FILTR NÁDRŽE a jeste jsem narazil na tohle: HRUBÝ FILTR MONTÁŽ BEZ PREFILTRACE (a to nevim vubec k cemu je) a ted mi reknete, proc to dela, to co to dela :-( Citovat
lacek206 Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Ak si ešťe nebol na DIAG-u tak by som začal asi tam a možno by si sa niečo bližšie dozvedel možno...ale ťažko povedať čo tomu motoru je Citovat
švejk Odesláno 17. červen 2011 Autor Odesláno 17. červen 2011 na diagnostice bylo. Ale nic jinyho, nez \"potize se zapalovanim\" se nenaslo. Navic to byla chyba jenom prechodna, ale vicemene se se zapalovanim udelalo co mohlo (vymena svicek i rampy). Takze dalsi muj tip je prave nejakej svincik ve vstrikovani. Akorat porad hledam, co jednodussiho na opravu by to mohlo byt Citovat
švejk Odesláno 27. červenec 2011 Autor Odesláno 27. červenec 2011 no.. pokud by nekdo resil podobny problem co ja. Tak to nakonec vypada na spatnou klapku vzduchu, ktera v kombinaci s konickym bavlnenym vzduchovym filtrem pri urcitem a zcela konkretnim stylu jizdy \"na pul plynu\" zrejme saje moc vzduchu a pak dela takovouhle neplechu. Citovat
Lukas.K Odesláno 28. červenec 2011 Odesláno 28. červenec 2011 Hele, nemám teda stejný auto, ale měl jsem podobný problém na staré 309té. A byla to \"prošlehnutá fajfka\" kabelu co jde ke svíčce. Taky ztrácel výkon v tu nejnevhodnější dobu a nezáleželo na teplotě motoru Citovat
švejk Odesláno 28. červenec 2011 Autor Odesláno 28. červenec 2011 tady to nehrozi, nebot 206ka uz nema kabely ke svickam, ale na svicky se nasazuje rampa, kterou jsem zkousel menit (bezvysledne). Utesneni vetsiny plochy toho konickeho filtru velmi vyznamne pomohlo potlacit priznaky choroby Citovat
lookass007 Odesláno 28. červenec 2011 Odesláno 28. červenec 2011 to by souhlasilo, kamarádovi na Feldě to teď nedávno dělalo taky a zjistil že má moc velikej filtr protože potom co ho omotal izolepou tak tomu autu přidal tak 20 koní Citovat
Gitarista001 Odesláno 28. červenec 2011 Odesláno 28. červenec 2011 to by souhlasilo, kamarádovi na Feldě to teď nedávno dělalo taky a zjistil že má moc velikej filtr protože potom co ho omotal izolepou tak tomu autu přidal tak 20 koní nemal nahodou kamarat feldu prerobenu na plyn ? To zvykne robit problem po vymene filtra. Citovat
Gitarista001 Odesláno 28. červenec 2011 Odesláno 28. červenec 2011 no.. pokud by nekdo resil podobny problem co ja. Tak to nakonec vypada na spatnou klapku vzduchu, ktera v kombinaci s konickym bavlnenym vzduchovym filtrem pri urcitem a zcela konkretnim stylu jizdy \"na pul plynu\" zrejme saje moc vzduchu a pak dela takovouhle neplechu. Nemalo by to byt podla mna klapkou. Vsak vaha vzduchu je az za klapkou a ta rozhoduje kolko ma ist benzinu do valcov. Citovat
Gitarista001 Odesláno 28. červenec 2011 Odesláno 28. červenec 2011 Navyse v prvom prispevku pises ze motor ti po vysliapnuti spojky akoby zhasne a znova chyti. Aspon u mna to robilo ked som mal vahu vzduchu zanesenu olejom a prachom ked sa nalepil z olejovej hmly ktro je vyvedena do sania. Po ocisteni v benzine a vyfukani kompresorom mi motor pekne reagoval ako na pedal tak i na udrzanie otacok po vysliapnuti. Citovat
švejk Odesláno 28. červenec 2011 Autor Odesláno 28. červenec 2011 no, ten motor chcip to jo. Ale clovek musel klasicky nastartovat.. ale proste naskocil na nabrnknuti. Zadny, ze by se dvacetkrat prevalil, nez by chytnul. Jinak po takovymhle \"tuningu\" toho filtru se mi tohle nestalo (ze by zhasnul). Jinak jak pises, o te vaze vzduchu. Zkusim vyndat a vycistit, ale kdyz jsem s tim byl u znameho v servisu, tak rikal, ze cistil prave klapku vzduchu. Tak predpokladam, ze cistil i tu vahu. Ale kdyztak vyndam a podivam se na ni. Diky za tip. Citovat
Katavl76 Odesláno 29. červenec 2011 Odesláno 29. červenec 2011 Mám stejný problém co se chcípnutí motoru týká... Přesně jak píšeš. Naposledy tento týden. Vyřadila jsem a v tom cuk,všechny kontrolky se zapnuly, ale vzápětí to naskočilo, potom vždy před křižovatkou, když jsem zpomalovala. Teď zase ok, vždy to nechám chvilku běžet a potom teprve jedu. Ptám se:zjistil jsi něco? Citovat
švejk Odesláno 31. červenec 2011 Autor Odesláno 31. červenec 2011 nevim, jestli se dobre chapeme ale ja pak musim nastartovat potom, co mi to chcipne. Me to samo nenaskoci.. Ale to, o cem pises se muze stat pri rozjizdeni, kdyz je malo plynu a motor ma tendence se dusit. Pak kdyz se dostatecne rychle slapne na spojku, tak se jeste \"nastartuje\" sam. To uz se mi parkrat u moji 406ky podarilo Citovat
švejk Odesláno 9. červenec 2012 Autor Odesláno 9. červenec 2012 Tak nove informace, ted jsem s tim po dlouhe dobe jel. Nevim, jestli je to projev te same zavady, ale v tehle horkach se projevy podle vseho zhorsili. Navic jsem si vsimnul, ze na volnobeh kolisaji otacky. Povetsinou jenom +-100ot/min, ale parkrat uz se mi stalo, ze to spadlo z volnobeznych 1000 ot/min na 800 ot/min (teply motor). Nicmene silu motor porad ma, v kopci neni problem se rozject bez plynu a bez nej ho taky vyject. Ve ctvrtek jedu k Johnovi na diagnostiku, zjistit jake hodnoty vraci lambdy. Nevite prosim nekdo, jake hodnoty jsou ty spravne? Pripadne jak clovek pozna pricpany katalyzator? Citovat
winco Odesláno 9. červenec 2012 Odesláno 9. červenec 2012 volnebežne otažky za studena je normálne tych 1000 otačok (+-100) a za tepla tych 700-900 (+-100) lambda sonda by mala davať za idealnej zmesi 0,5V v pulzoch (prva, pred katom); 0,5V odpoveda idealnej zmesy.....menej ako 0,5V je chudobna zmes .....viac ako 0,5V bohata zmes......... upchaty kat sa preavy stratov na výkone, prípadne zvýšenými emisiami Citovat
švejk Odesláno 9. červenec 2012 Autor Odesláno 9. červenec 2012 takze jakekoliv cukani pri udrzovani rychlosti katalyzatorem zpusobene byt nemuze ani nahodou, co? Citovat
winco Odesláno 10. červenec 2012 Odesláno 10. červenec 2012 myslim že nie..........je to nepravidelne cukani nebo kedy sa to predne a ako prejavuje??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.