Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám blbej dotaz:D.. šlo by dát do 106 S16 převodovka z 306 GTI 6??

To znamená 5ti kvalt za 6kvalt...

Popř. jak prodloužit pětku na stávající převodovce?

Děkuji:papa

Odesláno

Toto už se řešilo, normálně to nejde, pač 106 jsou TU motory, 306 TU a XU motory. Musel bys vyrobit mezikus, který umožní toto spasovat dohromady. Jinak dotyčný psal, že výsledek nic moc. Prodloužit samotnou pětku půjdu blbě,musel bys sehnat z jiné převodovky odpovídající soukolí, rozebrat... Jednodušší by bylo dát tam převodovku z 1.4, která je celkově delší.

• O 6 měsíců později...
Odesláno
Toto už se řešilo, normálně to nejde, pač 106 jsou TU motory, 306 TU a XU motory. Musel bys vyrobit mezikus, který umožní toto spasovat dohromady. Jinak dotyčný psal, že výsledek nic moc. Prodloužit samotnou pětku půjdu blbě,musel bys sehnat z jiné převodovky odpovídající soukolí, rozebrat... Jednodušší by bylo dát tam převodovku z 1.4, která je celkově delší.

Z 1,4 je delsí já myslel že kratší:)

Odesláno

z 1.4 je dlhsia skrina, ak by si dal prevodovku z 1.4xsi na 1.6 16V ziskas lepsiu akceleraciu a nizsiu maximalku, ale nejde to prehodit kus za kus, musi sa prelisovat veniec diferencialu pretoze 1.4 ma iny pocet zubov. tiez som to chcel na svoje saxo, ale neviem zohnat nikoho kto by mi spolahlivo prelisoval diferak, takze zatial som od toho upustil.

btw. preco chces predlzovat 5ku? ja by som isiel radsej cestou kratsich prevodov. saxo mam upravene a ked ho poriadne vytocim tak v 5 mi to da skoro 240 co je na take auto uplna zbytocnost.

Odesláno
z 1.4 je dlhsia skrina, ak by si dal prevodovku z 1.4xsi na 1.6 16V ziskas lepsiu akceleraciu a nizsiu maximalku, ale nejde to prehodit kus za kus, musi sa prelisovat veniec diferencialu pretoze 1.4 ma iny pocet zubov. tiez som to chcel na svoje saxo, ale neviem zohnat nikoho kto by mi spolahlivo prelisoval diferak, takze zatial som od toho upustil.

btw. preco chces predlzovat 5ku? ja by som isiel radsej cestou kratsich prevodov. saxo mam upravene a ked ho poriadne vytocim tak v 5 mi to da skoro 240 co je na take auto uplna zbytocnost.

No jde o to že když jedu 110 tak mám nějakých 3500ot/ min

Zbytěčně to moc točí

• O 6 měsíců později...
Odesláno
na 1,4 to je podobne ..... maximalka je sice asi 180 ale ked ideš 130 toči to 4000 takže pri 110 to tých 3500 toči taky :)

To posuzuješ dle 206, nebo u 106?? U 106 určitě ne, pač tolik netočí ani litrák při 110. Tady pro ukončení spekulací:

post-32199-14109625947896_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...