Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Aj ja potrebujem poradit s klimou.Naplnil som,vsetko fungovalo ale v garazi som nasiel pod autom zeleny olej.Bol som spet v servise kde my to plnili a zistili ze je vadny kompresor.Ponukal my repasovany za 270eur.To sa my privelmi drahe.Nemate niekto stymto skusenost.Nerobil to niekto z vas?Alebo nepoznate nejaku firmu ktora to robi lacnejsie?

Odesláno
zdravim borci...vidim,ze tu riesite klimu,takze novy dotaz davat nebudem....dal som si naplnit klimu a na druhy den uz nesla...vyfucala podla mna,lebo nic necitit a nepocujem zmenu zvuku motora pri zapnuty klimi.....dal som si tam pre istotu dat aj to zelene farbivo,aby som videl,kadial to ide.....jedine ,co som nasiel,je miesto dole pod prednou hmlovkou,ked som si lahol pod auto....len som si neni isty,ci je to hadicka z klimi,ale je to tam na nej nieco mazlave...mozte mi potvrdit,ci je to hadica z klimi? vid foto

Klimatrubka je ta ALU nahoře, to zaolejovaný je servo ne? Mrkni kam to vede....

Odesláno
Aj ja potrebujem poradit s klimou.Naplnil som,vsetko fungovalo ale v garazi som nasiel pod autom zeleny olej.Bol som spet v servise kde my to plnili a zistili ze je vadny kompresor.Ponukal my repasovany za 270eur.To sa my privelmi drahe.Nemate niekto stymto skusenost.Nerobil to niekto z vas?Alebo nepoznate nejaku firmu ktora to robi lacnejsie?

Nevím co máš za typ kompresoru ( Delphi / Sanden ) , ale za nějakých 350,- EURO v koncové ceně už se dá sehnat kompresor v náhradě ( cena je za HARRISON - náhrada Delphi ). A z toho by se dalo ještě slevovat ( min 20% uhádáš... ). Takže za 270,- bych je s tím poslal do háje. Záleží samozřejmě kde to teče, dají se koupit opravné sady pro daný typ, nebo nechat zrepasovat. Já osobně preferuju koupit na vrakáči kde ti dají záruku - ceny bude tak 60-80 Euro.

Odesláno

Já ti rozumím a proto píšu z vrakáče kde ti dají záruku. Samozřejmě naplnění není levné, takže případná výměna je velmi nepříjemná. Na druhou stranu, u toho repasovaného většinou udělají mav přetěsnění a jak dloho tam leží taky nikdo neřekne,a le pokud poskytují záruku tak proč ne.

Hoď si poptávku do inzerce. Já tu mám jeden Delphi navíc, ale posílat ho na Slovač... když jsem ho kupoval ( v domění, že je ten můj vadný ) tak mi dal 14 dnů záruku a z auta jsem si ho vymontoval sám...

Mimochodem, měl jsem taky zablitej kompresor uprostřed ... kde byly chyba? V trubce klimy vpředu pod chladičem. To že byl špinavej kompresor bylo tím, že to proudící vzduch strhával na kompresor. Takže jsem ho vyměnil a závada trvala...

Odesláno

Nazdárek jak jsem psal dřív tak jsem zkusil snad vše a stále zlobí klima chtěl bych se zeptat má někdo elektrické schéma zapojení spíš mi připadá že něco nechodí jak má nějaké čidlo nebo termostat, protože stále někdy sepne a pak suprově chladí a nebo nesepne i když pokaždé sepne sahara na chladiči. Dík za odpověď

Odesláno

Ahojte taky mám teď problém s klimatizací:( někde mi uniká a nemůžu přijít nato kde. v servise mi dali barvivo ale nikde nic tak mi tam pustili vetší tlak a barvivo se objevilo u kompresoru. Ten jsem teda nakonec vyměnil ale problém se tím nevyřešil. Po týdnu klima opět nechladí jak má. Nemáte někdo schéma zapojení klimatizace (nemyslím el.) ať mám malou představu kde by mohl být problém. Nebo nemáte někdo zkušenost s tímto problémem. Pokud má někdo zajem o kompresor mám ten starý doma když jsem koupil noví a v tomhle problém nebyl.

Odesláno

Doporučuju zkontolovat i takové věci jako konektor Presostatu - to čidlo vedle čísla 10 ( někdy se \"prorazí\" a pak to jde okolo pinů konektoru ) pak trubku pod chadičem a samozřejmě všechny spoje. Pokud nic neuvidíš tak taky pod palubkou. Pokud ani pak nic tak nejlíp naplnit dusíkem a hledat detekčním přístrojem. Ale pokud ti to ušlo tak by to mělo být opravdu někde vidět....

[upravil dne 20/6/11 22:24 koblih69]

Odesláno

Nechcem zakladat novu temu,tak sa spytam tu.Vie mi niekto poradit aky chladic klimy ide do mojho auta?V predajni mi povedali ze su dva druhy.Jeden ma dlzku 55cm a druhy 65cm.Ktory objednat?:myslim

Odesláno

Budeš mít téměř jistě tento typ: http://www.auto-lz.cz/zbozi/11076/Chladic-klimatizace-PEUGEOT-406--99-04--1-8--2-0-

OEM kód: 9636722480, 6453EC, 6455AS, 96367224

Ten druhý byl pro 2.0. HDI 99 ale před Faceliftem

Jinak na 1. pohled to poznáš podle té kostky, která je na obrázku vlevo dole, starý model tam má trubku, ale nový tam má \"kostku\" do který je směrem nahoru našroubované čidlo tlaku ( takovej váleček ) . Je to dobře vidět po otevření kapoty.

[upravil dne 28/6/11 22:25 koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...