Kuple Odesláno 8. červen 2011 Autor Odesláno 8. červen 2011 Pánové všem moc díky za inspiraci a fotky! Citovat
MotoMoto Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 MotoMoto... uz len travu zasiat a do tyzdna ti vyklici... chudak kufor... mohol by si ho v sobotu povysavat Nejsem otrok auta, má mi sloužit ne já jemu, ale tohle je výjmečné, něco jsme převáželi Citovat
jarmyl Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 a v autě: Takže Moto vymyslel jsi to přesně jak to výrobce zamýšlel:super Ty oka z boku jsou na to připravený. Citovat
MotoMoto Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 Já tam nemám ty středové háčky a tak jsem musel použít ten gumicuk. Nevěděl jsem že to takto je i originál a dnes měla následovat otázka k čemu jsou ty plastové příchytky na bocích zadních sloupků. Ale na tu síť mi to příjde moc složitě tvarované. Ale takto umístěná síť je fakt velmi praktická. Citovat
jarmyl Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 No v manuálu o tom píšou jen: na nic jinýho to nebude Citovat
MotoMoto Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 OK, to je nejlepší vymyslet to co je už vymyšleno. Tak mě zase předběhl, teď tu byl, nějaký Jára Cimrman.... Citovat
Haryk Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 všechno perfektní,až na to že mám 7 sedaček a vyhodit je nemůžu a když jedem na nákup tak je akorát posunu ,popřípadě sklopím Citovat
MotoMoto Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 to já mám také 7 sedaček a nevadí to. Nebo jak to myslíš? Citovat
Haryk Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 jak jak -malej kufr spíš žádnej když jedu plnej Citovat
MotoMoto Odesláno 9. červen 2011 Odesláno 9. červen 2011 No to mi povídej to mě také štve. Proto bych vyměnil za Grand Espace hned. Citovat
jarmyl Odesláno 10. červen 2011 Odesláno 10. červen 2011 Nojo pokud jsou zadní sedačky, je to s prostorem bída. A nejhorší je, že i když se složí nastojáka, tak ty prostřední musí jít dost dopředu. Já mám sedačku dost vzadu a pak si za mě dospělej už moc nesedne. Pokud bych jel někam dál v šesti lidech, tak musim mít rakev. Zatim jsme s dětma 4, tak to ještě jde. Citovat
MotoMoto Odesláno 11. červen 2011 Odesláno 11. červen 2011 Musím říct že tohle mě dost zklamalo. Rozhodoval jsem se mezi třeba takovým řešením co má třetí řadu sedadel zaklápěcí do podlahy jen na dojetí po městě a tak, ale rozhodl jsem se pro tohle že se s tím dá jet i dál v plném osazení, ale jak říkáš moc to nejde. Já jí mám také až vzadu nadoraz a za mě se vejde málokdo a tak si nedovedu představit třeba na dovolenou v sedmi. A s bagáží už vůbec ne. Takové velké malé auto. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 11. červen 2011 Odesláno 11. červen 2011 Kde asi udělali soudruzi z francie chybu... :P Citovat
JIRA76 Odesláno 11. červen 2011 Odesláno 11. červen 2011 Oni jich nadělali víc hihihihi... Těch sedm sedaček je fakt nouzovka ale nejdou schovat. Ale trochu je budu bránit. Vente z jakého roku je koncepce ! A pak je pohaním... mohli udělat nějaký facelift... Mě spíš štvou ty kastlíky v zadních dveřích. Tuhle jsem zachránil lak od šprajclé plechovky od kafe. :o:o Citovat
MotoMoto Odesláno 12. červen 2011 Odesláno 12. červen 2011 A přitom jsou tak jednoduché věci co dělá konkurence a P.ne. Třeba více řad kolejnic pro sedadla aby šly dát dvě v druhé řadě víc k sobě místo prostřední, když jedeš v šesti. A podobně. Musím říct že mě to zklamalo. A kapsy a přihrádky v podlaze žádné a přitom tam je takového prostoru. Citovat
MotoMoto Odesláno 12. červen 2011 Odesláno 12. červen 2011 Právě když mám sedum sedadel tak nemám úložný prostor a přesto nemohu jet v sedmi na dlouhou štreku. A když je vyndám tak mám velký kufr ale nikoho nesvezu. Systém s uložením zadních sedadel (nouzových) je lepší. I za cenu menšího kufru. Třeba Renault přestal delěat klasického Espace a dělá je Grand Espace a ten menší (stejně velký jako P807) nahradil Grand Scenicem. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. červen 2011 Odesláno 12. červen 2011 Tak mi to nedalo, když tady čtu ty nářky na to jak je to auto nepraktické a vyzkoušel jsem si jak se sedí v autě v pěti i v sedmi lidech. Nemám sice sedm sedaček, ale vyzkoušel jsem si jak se dozadu vedle sebe vedjou dva lidi a je to v pohodě. Pak jsem ve druhé řadě nechal uprostřed a vlevo sedačku a třetí jsem dal za ně a to samé jsem vyzkoušel i obráceně, tedy sedačky vpravo. Vždy jsem si sedl nejdříve dopředu, nastavil jsem si sedalo tak aby mi to bylo pohodlné, poté za sebe tak abych se vešel a poté do třetí řady. Výsledek zkoušky je z mého pohledu takovýto: Pokud bude všech sedm cestujících měřit 2 metry a vážit 100 kg a více tak se tam nevejdou. Pokud bude mít všech sedm cetujících 183 cm a vážit do 90 kg tak se vejdou slušně. Pokud budou alespoň 2 cestující měřit kolem 175 cm (například ženy, předpokládám že v tomto počtu lidí budou minimálně 2 páry) tak se vedjou naprosto pohodlně. Pokud jsou alespoň 2 cestující děti tak fakt není co řešit. Při pokusech byly přední sedačky téměř vzadu (3 pozice od konce), prostřední sedačky byly posunuty do první třetiny pojezdu a sedačky ve třetí řadě byly zcela vzadu. Ano v sedmi lidech už je kufr opravdu dost malý, ale které auto má v sedmi lidech větší? Já vím třeba o Peugeotu Expert Teepe II L2, ale to už je opravdu auto jiné kategorie. Cestování v pěti lidech je v tomto autě komfortní v podstatě pro jakkoliv vzrostlé jedince. Výhoda je, že prostřední člověk ve druhé řadě si může natáhnout nohy do uličky mezi přední sedadla (ano, musí je mít křížem, nohy vedle sebe se tam nevejdou), ve kterém jiném autě tohle jde? Měl jsem možnost jezdit v Renaultu Scenicu z roku 1999 a to je užší. Ford Connect na tom taky není nejlépe, ramenům krajních pasažérů překážejí uchycení pásů a to je navíc taky spíše náklaďák. V Peugeotu 308 SW jsou zadní sedačky nepoužitelné a v autech, kde se poslední řada sedaček vyndává z podlahy má člověk kolena až u brady. S tou variabilitou sedaček je pravda, že např. Renault Grand Espace má ty kolejnice vymyšlený lépe, tam se mi líbí, že vnitřní kolejnice od sedaček ve třetí řadě zároveň využívá prostřední sedačka ve druhé řadě (takhle jak jsem to napsal je to trochu těžko pochopitelné, koukněte na stránky renaultu je to tam vidět). Na druhém místě ve variabilitě se podle mě umístí ty naše káry a pak je ten zbytek. Který auto umí otáčet přední i zadní sedačky, kde můžete dát dvě složené sedačky za sebe do jedny kolejnice, který auto má rovnou podlahu, že když vyhodíte zadní sedačky tak se tam dá krásně spát? Mé osobní subjektivní hodnocení tohoto auta na stupnici od 1 do 5 je 1- . Posuzuji to z pohledu otce dvou dětí a manžela jedné manželky Posuzuji bezpečnost, pohodlí, prostornost, přístupnost a náklady na provoz. Kufr je naprosto dostačující, krásně přístupný, dveře zároveň dělají střechu při špatném počasí. Na předních sedačkách dostatek místa, na sedačky ve druhé řadě se vejdou bez problémů tři dětšké sedačky (občas vozíme sousedovic dítě do školy) i tři dospělí. Při připásání dvouletého syna do sedačky se k němu nemusím ohýbat až kdo ví kam. Klimatizace fouká i dozadu a dá se ovláda jak moc má funět. Z prostřední sedačky ve druhé řadě je krásný výhled dopředu. Boční šoupací dveře jsou k nezaplacení. No a nevýhoda je při podélném parkování, když se někdo postaví blíž, tak obtížně otevíratelný kufr, nepříliš dobře vymyšlená roletka zakrývající kufr (srovnávám s oktávkou), v sedmi lidech minikufr a když chci dát něco na střechu tak si musím vzít minimálně židli. No a spotřeba kolem 8 litrů to je holt daň za velikost a váhu. [upravil dne 12/6/11 22:55 Bigbadjohn] Citovat
MotoMoto Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 Jednoduchá odpověď Grand Espace má právě těch 15 cm větší kufr a ty klady mají všechny tyhle vozy, Sharan, Galaxy, Espace a podobně. Kromě el. šoupaček. Ale brzda u dveří brrrrr a spousty dalších negativ je jen u Peugeotu. Rozhodně je lepší svezení na zadních u 807 než u Grand Scenic nebo C4 Grand Picaso, ale to je jiná kategorie a je to fakt na město. Ale že by posez s plochou rovnou podlahou vzadu byl pro cestující pohoda to rozhodně není. Citovat
Haryk Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 to je nářku na sedačky a sezení na nich,snad ve všech autech se v zadu sedí trochu většímu spolujezdci blbě ,jinak si myslím,že 807 má dost pohodlné sedačky, a kufr? fakt malej, no co když jedu s rodinou dál tak rakev na sřechu a stoličku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.