Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj!

Ak som to správne pochopil, toto je priestor kde si môžme pokecať o naších levíkoch, tak smelo do toho :)

Napíšem aj jemnú históriu, naše prvé rodinné auto bol Peugeot 205 1.9D, mám na neho len veľmi málo spomienok, keďže môj rok výroby je 1989 :) pamätám si že bol šedej farby a celkom sa mi páčil.

V roku 1996 prišiel zlom, kedy otec vrazil úspory do 306ťky, tmavozelená metalíza, r.v 1993, 1.4 55KW 75k od jedného pána Novej Bošáce. Slúžil nám od vtedy celý čas a od 2007 konečne aj mne. Zažili sme toho spolu veľa a ja som vedel, že nechcem už nič iné, len 306ťku.

Starý ,,kocúr\" sa predal dva mesiace dozadu s kilometrovníkom niečo cez 172 000km (geograficky máme ekonomickejší vlak). Počas celého času okrem bežného opotrebenia nebol žiadny problém, možno to bolo tým, že sa nemalo čo pokaziť keďže bol úplne ,,bez výbavy\" a koľko oleja sa doňho nalialo, toľko za 15 000km vytieklo :).

Tu je starý kocúr, česť jeho pamiatke

55snmka451.th.jpg

27snmka452.th.jpg

47snmka1066.th.jpg

thumb_56585.jpg

36snmka1070.th.jpg

Pri výbere môjho PRVÉHO VLASTNÉHO auta nebolo žiadne rozmýšlanie. Nepozeral som inzeráty iných aut, statočne som ignoroval reči priateľov a znýmych :,, čo si sa zbláznil, za podobné peniaze, alebo si doložíš 200e a budeš mať parádne auto, kašli na peugeoty\" a zadovážil som si Peugeot 306 1.6 xr. Mal som ako študent veľmi obmedzený rozpočet a auto sme už aj potrebovali.

Ako poradcu som si zobral svojho otca, ktorý za ten čas má levíkov v oku a nemuseli sme ísť ani ďaľeko, do Trnavy. Majiteľ nás vopred upozornil, že má auto za sebou búračku, že sa nedali spraviť airbagy. Inak je to model s ABS, v elektrike okná, mlhovky, bez klimatizácie.

Najprv sme k nemu pristupovali veľmi skepticky, no hneď po prvej jazde vrátane vystriedania sa a skúške po dialnici aj serpentínkach nás rýchlo presvedčil, že auto je po motorickej stránke, ako aj po stránke jazdných vlastností v úplnom poriadku.

Strávili sme nejaký čas aj v jame pod autom a všetko bolo OK

K autu bolo veškeré príslušenstvo, vrátane strešného nosiča, nových letných na hliníkoch a nových zimných pneu na diskoch, hľúpostí ako dialničná známka, natankovanej 3/4 nádrže, po výmene náplní, sviečok, tlmičov a čoho si človek spomenie, pričom sa zastavil na cene 1600 eúr.

Takže tu je (Tie patróniky na bokoch sú samozrejme dole).

69229810174044459324313.th.jpg

91230954174044419323313.th.jpg

70snmka1119.th.jpg

86snmka1141.th.jpg

46snmka1143.th.jpg

A na záver, dve rozlúčkové a posledné spoločné foto, kde sú títo dvaja levíci pokopě.

44snmka1078.th.jpg

Teraz ma s odstupom času, keď uplynula ufória troška mrzí, že som nepočkal pár mesiacov a nepobrigádoval, aby som si kúpil model s klímou, teraz v lete je to dosť nešťastie a tak isto by som vzal aj 1.8 16V namiesto 1.6. Nie že by išiel zle, ide veľmi dobre ale ... veď viete :)

Dúfam, že sa vám levíkovia páčia a ospravedlníte nekvalitné foto.

[upravil dne 5/2/13 20:09 od Ivkopivko12tka]

Odesláno

Andreww - ak myslíš tie patróny, tie išli ako prvé, sú to troška staršie fotky. Skúsim odlepiť tú svietivú vec z krytky od nádrže, asi to bude elegantnejšie ;)

Marko306, ďakujem, má svojich pár mušiek, trošičku popráskaný aj predný nárazník (oprela sa onho teta pred obchodom), to je všeho všudy 90 eur ale inak sú to už len také drobnosti. Keďže sú naši rozvedený a otec nemá toľko času venovať sa aj tomuto autu, rád by som ho zveril do rúk niekomu so slovami ,,počuješ ten motor? To cvrlikanie, alebo vidíš, toto je ulomené, sem potrebujem iný kryt klinového remeňa\" .. aby prešiel akousi ,,kontrolou\".

Mimochodom, chýba mi ku šťastiu ešte táto vecička, je to akási krytka vedla ľavej mlhovky na nárazníku. Dá sa to niekde samostatne dostať bez nutnosti kúpiť celý nový nárazník ?

thumb_56830.jpg

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Dnes som sa trošilinku pohral. Stará farba bola červená, už dosť zničená po starom majitelovi, tak som si kúpil akrylovú žltú a tu je pár výsledkov :)

33snmka1244.th.jpg

jedna klubová :

43snmka1245.th.jpg

bicie :

20snmka1249.th.jpg

vpred !

92snmka1250.th.jpg

Názory a kritika vítaná ;)

Odesláno

Vieš čo, nechcel som to rozoberať, spoliehal som sa na to že to pekne nastriekam. Viem, dalo sa to pekne vybrúsiť do hladka, pripraviť, ale jednako nebol čas, nechcelo sa mi sa s tým viacej babrať a ani mi nevadí že je to celé farebné :) Ďakujem :)

Odesláno

nemyslel jsem to zle:aut, já jen, že předochoží majitel mí 306ky to taky tak udelal a poroce už to vypada hrozne a budu to muset predelat...Tady to mozna bude trochu videt

jinak doufam ze budes mit vic stesti a vydrzi ti to tak krasne zarivý:super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pár novinek :

Výmena oleja + olejový filter (VATOIL 10W-40)

Nastavenie ventilov

Vzduchový filter

Palivový filter

Sviečky NGK V-Line 20

Termostat

Chladiaca zmes

Drážkové remene pre alternátor a posilovač riadenia.

Prevodovkový olej VAT SynTrag 75W-90

Brzdová kvapalina Dot-4

Obímka výfuku.

Cena materiálu - 145,50e.

Rád by som sa pozastavil u motorového oleja. Pežó mal problém s papaním, dolieval som cca 1L / 2000km. Od výmeny som spravil cca 1500km a na ryske ani o milimeter menej. Nastavovanie ventilov na to nemá vplyv, takže môžem olej jedine odporúčiť.

Výmena prevodovkového oleja - dá sa radiť jedným prstom, prestal \"rapotať\" na neutrál bez spojky.

Zvuk - šlape ako hodinky.

Ešte prezuť a hádam sme pripravený na zimu :papa

90imag0021.th.jpg

80imag00231.th.jpg

[upravil dne 2/11/11 14:37 od Ivkopivko12tka]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Fešák, čo poviete ?

Inak, ešte by ste niečo vedeli poradiť na zimu? Bude to naša prvá zima, tak nech sa pripravím.

Pred zimou :

45imag00212.th.jpg

Predný nárazník chystám striekať po zime, je dosť dojebabraný, nedôsledné predchodzie lakovanie.

31imag0050.th.jpg

trošku nám prituhlo

99imag0160.th.jpg

Prezúvame...

12imag0208.th.jpg

Hra svetiel a tieňov, svetlomety sú obi dva rovnaké

38imag0214.th.jpg

kuk :)

56imag02111.th.jpg

[upravil dne 18/2/12 01:24 od Ivkopivko12tka]

• O 3 měsíce později...
Odesláno

mal som viacej odvahy, tak som vyskúšal toto :

70imag0246.th.jpg

18imag0248.th.jpg

OMV 95 Hohenau (rakúsko), 59,7 litra som do toho narval

cca 50% dialnica pri rýchlosti 110 - 120 km/h, 25% mesto a zvyšok okresky

Dojazd cca 950km, čo bolo nad moje očakávania :)

• O 3 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

23.3.2012

Nové :

-Výmena oleja Castrol magnatec 10W-40 + olejový filter

-Chladiaca kvapalina

-Guferá ventilov

-Rozvodový remeň + kladka + vodná pumpa

-Tesnenie pod hlavu valcov

-Tesnenie výfuku

-Semmering klukovej hriadele

-Rozperný krúžok klukovky

-Nová benzínová hadička na palivovej rampe

Práca :

-Pretesnenie zberného potrubia výfuku

-Pretesnenie komory termostatu

-Pretesnenie zadného víka vačky

-Komplet pretesnené sanie

-Vyčistená škrtiaca klapka

-Vyčistené odvetrávanie motoru

-Vyčistený a premazaný štartér

-Vyčistenie vzduchového ventilu

-Nastavenie vôle ventilov

168m.jpg

Na začiatku, motor vyzeral katastrofálne a aj mal taký zvuk

169m.jpg

Škrtiaca klapka

170m.jpg

Klaviatúra

171m.jpg

Klaviatúra 2

172m.jpg

Hlava

173m.jpg

Staré tesnení

174m.jpg

Ide ťažko dole ...

175m.jpg

detail - hlava

176m.jpg

Staré čierne úplne spečené gufero vs nové

177m.jpg

,,prípravek\" na výmenu guferiek ventilov, smrť v očiach, chuť sa rozplakať, modlenie sa aby polička, ktorú šruboval pastorkov otec bola dobre zašrubovaná + 2 dni bolavá ruka

178m.jpg

Bezpenost pri práci to tu nepoznajúúúú... :D

179m.jpg

181m.jpg

183m.jpg

vyčačkaný 1

182m.jpg

vyčačkaný 2

180m.jpg

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...