Ivkopivko12tka Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Ahoj! Ak som to správne pochopil, toto je priestor kde si môžme pokecať o naších levíkoch, tak smelo do toho Napíšem aj jemnú históriu, naše prvé rodinné auto bol Peugeot 205 1.9D, mám na neho len veľmi málo spomienok, keďže môj rok výroby je 1989 pamätám si že bol šedej farby a celkom sa mi páčil. V roku 1996 prišiel zlom, kedy otec vrazil úspory do 306ťky, tmavozelená metalíza, r.v 1993, 1.4 55KW 75k od jedného pána Novej Bošáce. Slúžil nám od vtedy celý čas a od 2007 konečne aj mne. Zažili sme toho spolu veľa a ja som vedel, že nechcem už nič iné, len 306ťku. Starý ,,kocúr\" sa predal dva mesiace dozadu s kilometrovníkom niečo cez 172 000km (geograficky máme ekonomickejší vlak). Počas celého času okrem bežného opotrebenia nebol žiadny problém, možno to bolo tým, že sa nemalo čo pokaziť keďže bol úplne ,,bez výbavy\" a koľko oleja sa doňho nalialo, toľko za 15 000km vytieklo . Tu je starý kocúr, česť jeho pamiatke Pri výbere môjho PRVÉHO VLASTNÉHO auta nebolo žiadne rozmýšlanie. Nepozeral som inzeráty iných aut, statočne som ignoroval reči priateľov a znýmych :,, čo si sa zbláznil, za podobné peniaze, alebo si doložíš 200e a budeš mať parádne auto, kašli na peugeoty\" a zadovážil som si Peugeot 306 1.6 xr. Mal som ako študent veľmi obmedzený rozpočet a auto sme už aj potrebovali. Ako poradcu som si zobral svojho otca, ktorý za ten čas má levíkov v oku a nemuseli sme ísť ani ďaľeko, do Trnavy. Majiteľ nás vopred upozornil, že má auto za sebou búračku, že sa nedali spraviť airbagy. Inak je to model s ABS, v elektrike okná, mlhovky, bez klimatizácie. Najprv sme k nemu pristupovali veľmi skepticky, no hneď po prvej jazde vrátane vystriedania sa a skúške po dialnici aj serpentínkach nás rýchlo presvedčil, že auto je po motorickej stránke, ako aj po stránke jazdných vlastností v úplnom poriadku. Strávili sme nejaký čas aj v jame pod autom a všetko bolo OK K autu bolo veškeré príslušenstvo, vrátane strešného nosiča, nových letných na hliníkoch a nových zimných pneu na diskoch, hľúpostí ako dialničná známka, natankovanej 3/4 nádrže, po výmene náplní, sviečok, tlmičov a čoho si človek spomenie, pričom sa zastavil na cene 1600 eúr. Takže tu je (Tie patróniky na bokoch sú samozrejme dole). A na záver, dve rozlúčkové a posledné spoločné foto, kde sú títo dvaja levíci pokopě. Teraz ma s odstupom času, keď uplynula ufória troška mrzí, že som nepočkal pár mesiacov a nepobrigádoval, aby som si kúpil model s klímou, teraz v lete je to dosť nešťastie a tak isto by som vzal aj 1.8 16V namiesto 1.6. Nie že by išiel zle, ide veľmi dobre ale ... veď viete Dúfam, že sa vám levíkovia páčia a ospravedlníte nekvalitné foto. [upravil dne 5/2/13 20:09 od Ivkopivko12tka] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 Dúfam, že sa teraz tie obrázky budú chcieť zobraziť Citovat
Andreww Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Všechno funguje Ještě sundat ty kravinky z blatníků a tu imitaci víčka nádrže a bude to Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 Andreww - ak myslíš tie patróny, tie išli ako prvé, sú to troška staršie fotky. Skúsim odlepiť tú svietivú vec z krytky od nádrže, asi to bude elegantnejšie Marko306, ďakujem, má svojich pár mušiek, trošičku popráskaný aj predný nárazník (oprela sa onho teta pred obchodom), to je všeho všudy 90 eur ale inak sú to už len také drobnosti. Keďže sú naši rozvedený a otec nemá toľko času venovať sa aj tomuto autu, rád by som ho zveril do rúk niekomu so slovami ,,počuješ ten motor? To cvrlikanie, alebo vidíš, toto je ulomené, sem potrebujem iný kryt klinového remeňa\" .. aby prešiel akousi ,,kontrolou\". Mimochodom, chýba mi ku šťastiu ešte táto vecička, je to akási krytka vedla ľavej mlhovky na nárazníku. Dá sa to niekde samostatne dostať bez nutnosti kúpiť celý nový nárazník ? Citovat
marko306 Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Neviem, tam asi ani nič nemá byť vedľa tej hmlovky, ale skús si pozrieť nejaké fotky 306 na nete s týmto nárazníkom. Citovat
Saber Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 to je kamaratova 306 nech ti sluzi a vela stastnych km! Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 9. září 2011 Autor Odesláno 9. září 2011 Dnes som sa trošilinku pohral. Stará farba bola červená, už dosť zničená po starom majitelovi, tak som si kúpil akrylovú žltú a tu je pár výsledkov jedna klubová : bicie : vpred ! Názory a kritika vítaná Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 10. září 2011 Autor Odesláno 10. září 2011 Doplnil som hore obrázky na lepší hosting, staré sa nechceli ukazovať. Mimo to nie som schopný zobrať normálny foťák a spraviť pár pekných fotiek Citovat
Jindra xrdt Odesláno 11. září 2011 Odesláno 11. září 2011 Promin neber to zle, ale to je takovy problem sundat trmen 2 srouby plus perko a drzak trmenu 2srouby? Mohl bysis to krasne pripravit pro lak a oblepit abys tu barvu nemel vsude:xvul Citovat
Jindra xrdt Odesláno 11. září 2011 Odesláno 11. září 2011 Jinak abych jenom nehanil, mám stejnou barvu 306ky a žlutá se na ty brzdy fakt hodí a celkove s kolama to vypadá moc hezky... Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 11. září 2011 Autor Odesláno 11. září 2011 Vieš čo, nechcel som to rozoberať, spoliehal som sa na to že to pekne nastriekam. Viem, dalo sa to pekne vybrúsiť do hladka, pripraviť, ale jednako nebol čas, nechcelo sa mi sa s tým viacej babrať a ani mi nevadí že je to celé farebné Ďakujem Citovat
Jindra xrdt Odesláno 12. září 2011 Odesláno 12. září 2011 nemyslel jsem to zle:aut, já jen, že předochoží majitel mí 306ky to taky tak udelal a poroce už to vypada hrozne a budu to muset predelat...Tady to mozna bude trochu videt jinak doufam ze budes mit vic stesti a vydrzi ti to tak krasne zarivý Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 17. říjen 2011 Autor Odesláno 17. říjen 2011 Pár novinek : Výmena oleja + olejový filter (VATOIL 10W-40) Nastavenie ventilov Vzduchový filter Palivový filter Sviečky NGK V-Line 20 Termostat Chladiaca zmes Drážkové remene pre alternátor a posilovač riadenia. Prevodovkový olej VAT SynTrag 75W-90 Brzdová kvapalina Dot-4 Obímka výfuku. Cena materiálu - 145,50e. Rád by som sa pozastavil u motorového oleja. Pežó mal problém s papaním, dolieval som cca 1L / 2000km. Od výmeny som spravil cca 1500km a na ryske ani o milimeter menej. Nastavovanie ventilov na to nemá vplyv, takže môžem olej jedine odporúčiť. Výmena prevodovkového oleja - dá sa radiť jedným prstom, prestal \"rapotať\" na neutrál bez spojky. Zvuk - šlape ako hodinky. Ešte prezuť a hádam sme pripravený na zimu [upravil dne 2/11/11 14:37 od Ivkopivko12tka] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 2. listopad 2011 Autor Odesláno 2. listopad 2011 Fešák, čo poviete ? Inak, ešte by ste niečo vedeli poradiť na zimu? Bude to naša prvá zima, tak nech sa pripravím. Pred zimou : Predný nárazník chystám striekať po zime, je dosť dojebabraný, nedôsledné predchodzie lakovanie. trošku nám prituhlo Prezúvame... Hra svetiel a tieňov, svetlomety sú obi dva rovnaké kuk [upravil dne 18/2/12 01:24 od Ivkopivko12tka] Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 18. únor 2012 Autor Odesláno 18. únor 2012 mal som viacej odvahy, tak som vyskúšal toto : OMV 95 Hohenau (rakúsko), 59,7 litra som do toho narval cca 50% dialnica pri rýchlosti 110 - 120 km/h, 25% mesto a zvyšok okresky Dojazd cca 950km, čo bolo nad moje očakávania Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 4. březen 2012 Autor Odesláno 4. březen 2012 Ste si o tom už asi počítali v sekcii pokec, ale aspoň sa konečne nastrieka predný nárazník, ktorý mal byť už dávno. Citovat
Ivkopivko12tka Odesláno 24. březen 2012 Autor Odesláno 24. březen 2012 23.3.2012 Nové : -Výmena oleja Castrol magnatec 10W-40 + olejový filter -Chladiaca kvapalina -Guferá ventilov -Rozvodový remeň + kladka + vodná pumpa -Tesnenie pod hlavu valcov -Tesnenie výfuku -Semmering klukovej hriadele -Rozperný krúžok klukovky -Nová benzínová hadička na palivovej rampe Práca : -Pretesnenie zberného potrubia výfuku -Pretesnenie komory termostatu -Pretesnenie zadného víka vačky -Komplet pretesnené sanie -Vyčistená škrtiaca klapka -Vyčistené odvetrávanie motoru -Vyčistený a premazaný štartér -Vyčistenie vzduchového ventilu -Nastavenie vôle ventilov Na začiatku, motor vyzeral katastrofálne a aj mal taký zvuk Škrtiaca klapka Klaviatúra Klaviatúra 2 Hlava Staré tesnení Ide ťažko dole ... detail - hlava Staré čierne úplne spečené gufero vs nové ,,prípravek\" na výmenu guferiek ventilov, smrť v očiach, chuť sa rozplakať, modlenie sa aby polička, ktorú šruboval pastorkov otec bola dobre zašrubovaná + 2 dni bolavá ruka Bezpenost pri práci to tu nepoznajúúúú... vyčačkaný 1 vyčačkaný 2 Citovat
Jindra xrdt Odesláno 27. březen 2012 Odesláno 27. březen 2012 no pěkně jste se do toho pustili:super Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.