Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zalezi aj kde jazdil, po meste / dialnici taky bordel nenachyta. ale po lesnych cestach a okreskach sa bordel nachyta hlavne na jesen... tiez som to cistil kedze dost vela jazdim cez les...

[upravil dne 15/6/11 08:50 pyrone]

Odesláno

Este moja posledna poznamka k teme.

Dnes som absolvoval trasu cca 600 km clenitym terenom a teplota uplne v pohode 85 - 90C (aj pri jazde rychlostou cez 160km/hod) :) Takze definitivne vyriesene ;)

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravim,

teplotu u 2.0 HDi vam sustavne drzi na 90 stupnou, alebo to kolise v nejakych hodnotach? Pri normalnej jazde mam teplotu okolo 85 stupnou a to sa mi zda malo. Na 90 mi to nevybehne ani v meste. Je to v pohode, alebo moze byt vadny termostat?

Odesláno

tomike, mne na 90°C teplota chlad. kvapaliny nevystúpi ani v meste, tak že buď v kľude a tak to bolo aj na P407 a nikdy som to neriešil, beriem to ako normálny stav.

Práve opačne, keby sa mi teplota držala dlhodobo na 90°C, tak ja by som bol vtedy v strehu.

Odesláno

Přesně tak, teplota během jízdy běžně kolísá někde mezi 75°-85°C, někdy se dostane až k 90°C. Alespoň je vidět, jak otevírá a zavírá termostat. Na rozdíl od např. Octavií nebo Fabií, kde teploměr vyleze na 90°C a po celou dobu jízdy se ani nehne a rafička je jak přilepená. Tam je to spíš takové šidítko, než prakticky využitelný teploměr. :)

Odesláno

Mne ručička chladiacej kvapaliny nekolíše bežne sa drží po zohriati motora na 85°C a v týchto horúčavách niečo pod 90°C.

Odesláno

Pytal som sa preto, lebo v praci mame auta koncernu VW a tam je rucicka nonstop prilepena na 90-ke bez ohladu na vonkajsie podmienky. Vcera bolo 36 stupnou a voda sa zohriala skoro na 90 takze termostat by mal fungovat ok.

Odesláno

no... to bych netrdil že to je šidítko... měl jsem na 306 1.6i a najelo to na 90 a drželo...dyž se mi jednou zavdušnilo potrubí tak to vylítlo na 100 a po dolití kapaliny vše zase na 90... a ta 306 byla rozhodně dost hloupá na to aby se tam trápili s šidítky ;) ... takže věřím, že se dá motor a jeho chladící systém navrhnout tak aby se držel na pracovní teplnotě, která mu sedí ... na 407 to nesleduju, páč věřím že tam začne hned všecko pípat jako s každou kravinou která se tomu autu nepozdává... prostě se nemůže porovnávat motor od Fábie a Octávie se 407 ;)

Odesláno

Navrhnout se dá ledacos, ale moc se mi nechce věřit tomu, že by tam nebyla nějaká hystereze a termostat nereagoval s určitým zpožděním. Samozřejmě pokud je teploměr dostatečně citlivý a rozdíl třeba +-10°C vůbec zaznamená. Potom bych věřil tomu, že se ručička ani nehne. :) Mně se podle stylu jízdy a okolních podmínek mírně pohybuje ručička teploměru jak u 406, tak u 407 a přijde mi to úplně normální, protože to reaguje na otevírání a zavírání termostatu. Koncern VW je tím známý, že se ručičky teploměru ani nehnou, ale určitě to neznamená, že by teplota motoru mírně nekolísala.;)

Odesláno

no u koncernu to je hlavne tak ze na cidle teploty vody su vystupy poskytnutej

informacie o teplote vody dva... jeden pre RJ a druhy pre pristrojovy panel pre vodica...

tym sa cely problem s prilepenou rucickou vysvetluje :)

sledoval som na VAG-u ako kolise teplota podla informacie pre RJ a to kolisala poriadne,

zatial co pristrojovka ukazaovala skvelych 90 stupienkov.

Odesláno

To asi ano, benzín má nižší teplenou účinnost než nafta a tím pádem se i víc tepla ztrácí chlazením (proto také v zimě benzín lépe topí a rychleji se ohřívá). Jinak co se týká kolísání teploty, tak i u benzínu kolísá, pořád je tam ta hystereze.

@Marcel00: Pokud jsou tam dvě čidla, tak je to jasné.:) Potom by jim tam teoreticky stačila jen kontrolka, kdyby se motor náhodou přehříval, jako to mám na Yamaze. Tím pádem je u koncernu VW ten budík opravdu spíš jen takové placebo pro dobrý pocit.:)

• O 2 roky později...
Odesláno

Dnes som pozeral na protokol z emisnej...tam mi to písalo že predpísaná teplota pre daný motor je 80 pri prevádzkovej teplote...tiež mi to kolísalo tak 85-90, ale začína sa to pomaličky zvyšovať už k 95 stupňom aj pri bežnej jazde...apropo pri jazde z kopca je normálne klesanie teploty podľa mňa..motorom brzdíš, teda motor nevynakladá žiadnu energiu(alebo minimum) na svoj chod tlačí ho zotrvačnosť auta takže chladenie je účinnejšie..je to voľným okom vidno ako ručička klesá...takže sa tiež asi trošku pohrám s levikom a pustím sa do všetkého vypustiť preplach vymonotovať vyčistiť doliať atď.. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...