petertn1 Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 Vcera som skusil vymenit chlad. kvapalinu. Zo starej sa mi podarilo vypustit cca. 6l. Po vypusteni starej som spravil 2X vyplach vodou (z toho raz s pouzitim pripravku na cistenie chladicov http://www.tuning-centrum.cz/product/63229-gold-eagle-gold-eagle---cistic-chladice-250ml--). Nejaky bordel som odtial dostal, ale nebolo to nic hrozne. Naplnil som novou chlad. kvap., odvzdusnil a bol som auto prebehnut. Zda sa ze to nepomohlo. Teplota sa pri normalnej jazde nedrzi okolo 90C ale stale okolo 95C. Auto som radsej do vyssich otacok ani netocil. Rad by som vymenil termostat, ale zda sa ze to nie je take jednoduche ako som myslel. Samotny termostat sa vymenit neda. Zrejme treba vymenit cely ten blok (na obrazku dole). Vcera som sa skusil zamerat aj na to ci funguje ako ma. Mal som ruku na chladici a pri cca 85C sa chladic zacal hriat. Zda sa ze funguje, ale moze byt problem ze sa uplne neotvori. Da sa nejako zistit ci sa otvara naplno? Citovat
petertn1 Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 Skusal som este trocha hladat. To treba fakt vymenit celu tu obludnu vec? Citovat
petertn1 Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 Este jedno foto. [upravil dne 5/6/11 10:34 petertn1] [upravil dne 5/6/11 10:34 petertn1] Citovat
Judes Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 S týmto termostatom skúsenosť nemám ale ešte pred tým ako by si to rozoberal skús vyfúkať chladič stlačeným vzduchom mohol by byť zanesený a tým pádom aj neprievzdušný (obmedzené/nedostatočné chladenie), je to najlacnejšie riešenie a za vyskúšanie to stojí. Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Este jedno foto. [upravil dne 5/6/11 10:34 petertn1] [upravil dne 5/6/11 10:34 petertn1] Čau tento termostat co je na obr mám kdyby někdo.... Citovat
MINI Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 pisal si ze sa ti motor zohrieva cez 100 stupnov to by ti musela vriet kvapalina,myslim ze ti nevrela premeraj teplomerom po zohriati motora vo vyrovnavacej nadrzke ci je taka teplota kvapaliny ako ti ukazuje teplomer v aute,podla toho ako si pisal termostat je ok a ventilator sa zapina,ak by bol motor prehriaty vypisalo by to na displeji Citovat
AnotherOne Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 V systéme je voda pod tlakom preto vrie pri vyššej teplote ako 100c, nemusela mu teda vrieť. Citovat
MINI Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 za pokus nic neda len bude vediet ci mu ukazuje spravnu teplotu Citovat
petertn1 Odesláno 5. červen 2011 Autor Odesláno 5. červen 2011 Pokial viem voda mi nikdy nevrela. Ako pise AnotherOne chlad. kvapalina ma sama o sebe a este pod tlakom vyssiu teplotu varu. Ale preventivne to skusim premerat. Myslim ze budik ukazuje dobre. Mam odsledovane otvaranie termostatu - cca. 85C, zapinanie prvej aj druhej rychlosty sahary cca.95 a 105C. Na budikoch su priblizne rovnake hodnoty teploty. Na displeji mi uz tusim 3X napisalo \"prehriatie motora\" a to som nejake extremy s autom nerobil. Vzhladom ktomu ze teplotne cidlo zrejme ukazuje spravnu teplotu tak som asi fakt mal vysoku teplotu kvapaliny. Niekde som sa docital ze klima sa vypina pri 115C a upozornenie vyhodi pri 118C. [upravil dne 5/6/11 20:34 petertn1] [upravil dne 5/6/11 20:35 petertn1] Citovat
janou Odesláno 5. červen 2011 Odesláno 5. červen 2011 Na 406 - 20hdi 80kw som menil vodnu pumpu( nahrada) , mala mensie lopatky nestihala pretlacat chladiacu kvapalinu. Citovat
tybyt Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 ahoj, neviem ci si uz problem vyriesil ale ked chces poriadne vycistit chladiaci system tak kup ocot normalne v obhode cca 7/8lit. neviem presne kolko tam ide... a namiesto chlad, kvap. nalej cisty ocot... a nastartuj pockaj kym voda zacne vriet a potom za tepla spusti... 2/3krat preplahni z costou vodou a nalej tam dest.+ chlad. kvap. problem ti moze robit aj netesnost viecka na vodu... skus pojazdit trohu aby sa zohriala voda a vypni motor otvor kapotu a pozry sa ci mas tlak v nadobke ked nie tak skus vymenit viecko... cely chladiaci system musi drzat tlak... Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 keby nemal tlak v nadobke, cize viecko by bolo \"priechodne\" tak mu vyvrie voda. ocot rozpusti len vapenate usadeniny, ale clovek niekdy nevie co tam bol schopny naliat uzivatel pred nim... Citovat
tybyt Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 to je tiez pravda... ale ja by som tam nedaval ziadne cistiace prostrietky kto vie co to tam poroby... uz mam z podobnimy skusenosti jak napriklad cistice na motor atd atd... bud poskodia alebo nic nepomozu... a ocot pekne vycisti... ked predchadzajuci majitel tam daval cistu vodu tak to urcite pomoze... sice ja len na favorite som cistil ale tak to vycistilo ze daktore nove auta nemaju take ciste jak ja... Citovat
petertn1 Odesláno 13. červen 2011 Autor Odesláno 13. červen 2011 Zda sa ze som problem s prehrievanim konecne vyriesil. Preventivne som si z druhej ruky zohnal termostat, ale nakoniec ho asi nebude treba menit. Stacilo poriadne vycistit chladic vody. Dole na obrazku vidite v akom bol stave ked som ho vytiahol z auta. Poriadne som ho vycistil vapkou a bol ako novy. Ked som mal vonku chladic vody pozrel som aj kondenzator klimi (da sa jemne naklonit dozadu bez odpajania) a tam tiez po kok.t bordelu. Medzi ventilatorom a kondenzatorom hotovy komposter listia. Vsetko som robil zhora. Pristup O.K. Po par testovacich kilometroch vyzera ze je zase vsetko O.K. Pekne drzi teplotu okolo 90C aj pri jazde do kopca Dakujem vsetkym za rady. Citovat
Judes Odesláno 13. červen 2011 Odesláno 13. červen 2011 U nás v robote je to najčastejší problém pri prehrievaní motora na niektorých rušňoch, nešťastné riešenie dvoch chladičov za sebou. Neverili by ste čo sa tam dokáže nazbierať, hlavne v období keď z topoľov lieta to páperie, zopár centimetrov hrubý akoby koberec a tak chladenie 0%. Citovat
pyrone Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 to marcel00: stale mi vychadza ze pletivo na zajacince je dost fasa vec Citovat
Vlado222 Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 statocny bordel potom ze nechladi ked nema kade ale aspon budeme vediet kde zacat ked budeme mat taky problem dobre ze si to vyriesil a bez nakladov:super Citovat
Bacil83 Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 Mal si to dost zasrate Petertn1 ja som si to dnes pozeral a vyzera to celkom ok teplotu mi drzi pod 90° v zime som mal pod 80° som sa bal ze ci to nie je malo ale moj mecj´hanik povedal ze je to ok Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.