petertn1 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Objavil sa mi problém s teplotou chlad. kvapaliny Keď je vonkajšia teplota viac ako cca 25C a idem hore kopcom teplota mi vyskoci aj nad 100C. Pri ustalenej jazde na dialnici sa teplota drzi okolo 95C. Predtym sa drzala stale okolo 90C. 2x som musel aj zastavit po takom dlhsom stupaní. Rucicka sa oprela o druhy koniec stupnice a PC zahlasil \"Vysoka teplota chlad. kvap.\" a rozsvietila sa STOPKA na budikoch. Zaujimave je aj to ze ked idem z kopca dolu teplota rychlo klesne aj na 70C. To sa mi tiez nezda normalne. Kde by mohol byt problém? Napada ma termostat, pripadne ze je chlad. okruh zaneseny bordelom. Auto mam dlho, ale chlad. kvapalinu som zatial nemenil (nemal som dovod a doteraz auto chladilo v pohode aj pri hodinovom stupani). Este jedna otazka. Menil uz niekto termostat v domacich podmienkach na motore 2.0HDI 100 kW? Mozno by som termostat preventivne vymenil (nestoji vela) a s nim aj chlad. kvapalinu. Mám najazdené už cez 200 000 km tak by sa asi patrilo. Zaroven by som chlad. okruh preplachol. Ak ano napiste prosim nejaky navod. Dakujem za odpovede. Citovat
janou Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Nemenil si nahodou rozvodovy remen a vodnu pumpu? Citovat
Přema Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 A co ventilátor na chladiči???????? jede? Citovat
Marcel00 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 tiez to vidim na vrtulu... klima ti ide ? termostat skor odchadza tym smerom ze sa motor dlho zohrieva, i ked tu aj tato moznost je ze sa zasekava, ale to by sa ti prehrievalo aj v meste. Vymena termostatu samozrejme mozna je. chladiaca kvapalina je v podstate bez udrzby. pokial ma svoje parametre nemrznutia tak nevidim osobne dovod ju menit. ak predsa len, urcite pouzit zmes paramterov co odporuca Peugeot. Citovat
petertn1 Odesláno 3. červen 2011 Autor Odesláno 3. červen 2011 2janou: Rozvody som menil pred cca 50t km (rok a pol, dva roky dozadu). Tam asi problem nebude. 2Prema: Ventilator spina normalne. Mam odsledovane prvu (cca95C) aj druhu rychlost (nieco nad 100C). Klima tak isto chladi ako ma - ventilator spina. 2Marcel00: Ono sa to dost hreje aj v meste v kolone. Teplota chlad. kvap. je vtedy od 95C do 100C. To tiez nie je normalne. V zime a aj minule leto sa mi teplota drzala pekne okolo 90C. Kvapalinu som si dal zmerat naposledy teraz na jar ked som prezuval na letne pneu a bod tuhnutia bol - 37C. Kvapalina ma teda parametre dobre, ale mozno mam nejake usadeniny v chlad. systeme a to brani dobremu odvodu tepla. Dost ma to stve. V poslednej dobe mam oci stale prilepene na budikoch a sledujem teplotu. Rad by som s tym nieco urobil. Chodim dlhe trasy a ked idem hore vacsim kopcom skoro stale musim zapnut kurenie na plno aby sa aspon nejake teplo odviedlo, inac uvarim motor. A ked je vonkajsia teplota nad 25C a v aute si pustim naplno kurenie viete si predstavit aku saunu mam v aute Citovat
brade Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Nemá klima extra ventilátor? Zkontroluj kapalinu (jestli je jí dost), případně ji vyměň. Citovat
petertn1 Odesláno 3. červen 2011 Autor Odesláno 3. červen 2011 Pokial viem klima extra ventilator nema. Kvapaliny mam dost (to som samozrejme kontroloval ako prve). Citovat
Sportivo2 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 podla mna bud zasrany chladic alebo vodne cerpadlo odchadza-odislo...popripade prasknuta hlava..:-( Citovat
Martinsk Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Môže to byť prasknuté tesnenie pod hlavou alebo zaseknutý termostat. Vyber termostat a choď sa previesť. Ak to bude aj naďalej robiť, tak pozri tesnenie a hlavu. Citovat
Raiser Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Mně to dělalo Scorpio.Motor se vařil.Po celkové kontrole to byl termostat.Zůstal prevít zaseknutej a mněl pootevřeno tak na milimetr.Vodní pumpa něco prohnala,ale nestačilo to.Až auto ohřeješ ošahej chladič jestli na něm udržíš ruku. Citovat
petertn1 Odesláno 3. červen 2011 Autor Odesláno 3. červen 2011 Môže to byť prasknuté tesnenie pod hlavou alebo zaseknutý termostat. Vyber termostat a choď sa previesť. Ak to bude aj naďalej robiť, tak pozri tesnenie a hlavu. Rad by som ten termostat vybral a urobil to co hovoris, ale nie som si isty kde sa termostat na mojom motore nachadza a ako ho vybrat. Inac poslal som ti SZ. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 termostat sa da vybrat? nieje nahodou sucastou celeho termobloku ? Citovat
AnotherOne Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 U starších dá meniť len samotný termostat. Novšie len celý blok. [upravil dne 3.6.2011 20:56 AnotherOne] Citovat
Marcel00 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 novsie su ktore ? podla coho to zistim ? asi podla toho ci je na ten termoblok privedena kabelaz? foto by nebolo? nemam momentalne s tym problem, ale keby nahodou do buducna a mozno pomoze momentalne aj ostatnym. Dik. Citovat
Martinsk Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 treba zistiť podľa VIN, aký tam je. Jeden starý termostat na 2,0 HDi mám doma, ak by mal niekto záujem. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 novsie su ktore ? podla coho to zistim ? asi podla toho ci je na ten termoblok privedena kabelaz? foto by nebolo? nemam momentalne s tym problem, ale keby nahodou do buducna a mozno pomoze momentalne aj ostatnym. Dik. Zlomový dátum je 10310. [upravil dne 3.6.2011 21:01 AnotherOne] Citovat
AnotherOne Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Starší: Vyzerá, že starší je ovládaný elektricky. [upravil dne 3.6.2011 21:02 AnotherOne] Citovat
Marcel00 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 diky AnotherOne, aspon viem na com som Citovat
petertn1 Odesláno 3. červen 2011 Autor Odesláno 3. červen 2011 novsie su ktore ? podla coho to zistim ? asi podla toho ci je na ten termoblok privedena kabelaz? foto by nebolo? nemam momentalne s tym problem, ale keby nahodou do buducna a mozno pomoze momentalne aj ostatnym. Dik. Zlomový dátum je 10310. [upravil dne 3.6.2011 21:01 AnotherOne] Co znamena ten datum? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.