uni-hoxis Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 máme 2 patra, 20x10 metru a kdyz zatopim v kotli tak máme do 5 minut všude horkej radiátor. Navíc kotel má regulaci (otvírání dvířek) takže to nehoří nějak zvlášt rychle, prostě tam jednou za dvě hoďky hodíš pár polínek. Jediná nevýhoda co mě napadá, je to, že musíš vybírat popel, a mít to dřevo kde vzít. Ale jelikož bydlíme na vesnici, tak no problem Plyn je sice pohodlnější ale zas dražší A s tím výpadkem proudu to řeší UPSka, která při výpadku proudu píská a musí se vyházet žhavý, jinak zásobník bouchne, ale aspoň se člověk ve 3 ráno nenudí Citovat
John_Ice Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Bez UPS kotel na tuhá paliva v dnešní době,to snad si nikdo neriskne nebo Citovat
georgegg Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 máš pravdu že dřevo vyjde určitě levněj než plyn, ale zase pokud třeba v zimě na dva týdny odjedeš z domu tak potom tam je parádní zima, to samý když chodíš do práce, odejdeš ráno v šest a vrátiš se v pět, tak potom utíkat ke kotli a rychle zatopit aby se dům vytopil no každá sranda něco stojí a pokud chceš příjít domů a mít tam v zimě teplo tak ten kotel na dřevo není výhra, ale když je člověk doma nebo v důchodu tak to je jiná Citovat
kveton Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 dřív to bylo normální, dnes už je to taky jiný, taky bych tam nějakej alternativní zdroj radši dal Citovat
John_Ice Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 když je kotel na tuhá paliva,tak v dnešní době moderní kotel(mám atmos už 8let)tak vydrží i 12h šlapat...tím nemyslím na peletky, protože to si nemusíš všímat vůbec když máš u toho zásobník,toho si nemusíš všímat i celou zimu...a určitě potřebuješ alternativní zdroj..řešil jsem to taky jestli plyn či elekrtiku...vyhrála eletrika menší pořizovací náklady a na ty situace že potřebuješ právě zatopit za týden či za 14dní bohatě postačí.Je vlastně i lepší sazba Citovat
uni-hoxis Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 jo, kvůli tomu bych nechal plyn. Ráno si zavlažit plynem a když jsem doma tak dřívím. Nebo taky z jinýho pohledu kotel na pelety, kterej jednou za čas nasypeš a nestaráš se o to třeba 14 dní .. ale tam zas platíš za pelety no Záleži na autorovi, jak je línej Citovat
Zdenda-406 Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Ahoj jeslti chceš dobrý kotel tak jdi do Vaillantu.Baxi bych nebral mají ho naši a měli už hafo problémů.Já dal na radu a koupi vaillant a nemužu si stěžovat.Je tichý a hlavně hospodárný. Citovat
uni-hoxis Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 nejlevnější je stejně koupit teplý papuče a peřinu Citovat
kveton Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 Ahoj jeslti chceš dobrý kotel tak jdi do Vaillantu.Baxi bych nebral mají ho naši a měli už hafo problémů.Já dal na radu a koupi vaillant a nemužu si stěžovat.Je tichý a hlavně hospodárný. jakej si koupil? ten Baxi jsem zvolil právě pro to, že ho má kolega 5 let a neví o něm. Rodiče maj dakona a problémy pořád Citovat
Zdenda-406 Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Kveton-No baxi a dakon nebrat,Ja jsem dal na rady švagra a koupil vaillant,on ho má taky akorad jinej tip.No hlavně je tichej ikdyž jsou někdy otevřeny dveře v tech mistnosti tak ten kotel prostě neslyším.No a muj servisak co mě to hned po montaži daval do provozu řika že jsou nej-vaillant a potom kotel co má takovy německý nezev ted si nevzpomenu.No a jinak protopím rorčně za plyn a to na něm i vaříme 8500 kč,což je nádhera.Já bych neměnil.Jo a naším se už asi 4 krát baxi posral.Takže už do toho taky dost nasypali.Jinak řikali že baxi už nikdy více. Jo a kup to i zasobnikem na vodu,hlavně nekupuj prutokový kotel!!! [upravil dne 1.6.2011 14:48 Zdenda-406] Citovat
Otan Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 jo, kvůli tomu bych nechal plyn. Ráno si zavlažit plynem a když jsem doma tak dřívím. Nebo taky z jinýho pohledu kotel na pelety, kterej jednou za čas nasypeš a nestaráš se o to třeba 14 dní .. ale tam zas platíš za pelety no Záleži na autorovi, jak je línej Nebo, jak je bohatej.:papa Citovat
kveton Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 se zásobníkem určitě, průtokáč v žádnym případě. 8500kč ročně? To vytápíš asi garsonku, ne? v 3kk 65m2 jsem protopil ročně cca 12-15tkč! kolega co má Baxi vytápí cca 360m2 a protopí 35tkč ročně, což je super... Citovat
sloters Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Já mám kondenzační Vailant v provozu 2 roky - vytápěná plocha přízemí + podkroví celkem 220 m2 obytná plocha.I s ohřevem vody jsem protopil 15 tis. Ještě lepší je ale Junkers. K tomu mám ještě krb s tepelným výměníkem a tím přitápím na jaře a na podzim.Krb mám v obýváku a když topím,tak zde zavřu topení a je zde akorát.Aby se zahřály radiátory v podkroví je třeba topit aspon na 60 stupnů (což je podobné jako kotle na tuhá paliva).Z krbu je takový lepší teplo + ohen udělá atmosféru.Mínus je ale popel z krbu,čemuž se neubráníš. Citovat
Dave_k Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Bez UPS kotel na tuhá paliva v dnešní době,to snad si nikdo neriskne nebo Ke kotlům na tuhý paliva (i ke krbovým vložkám) se dnes montuje tzv. \"schlazovací smyčka\" a funguje tak, že když se přetopí kotel tak začne pouštět studenou vodu z řádu do topení. (Samozřejmě přes zpátečku), aby se ochladila voda v kotli. a na výstupu z kotle tu přebytečnou teplou vodu vypouští do kanalizace. Vše pracuje na bimetalu takže elektřinu není třeba vůbec. Horší to je pokud barák jede přes vodárnu, která při výpadku elektřiny nejede. Tam už asi jedině ta UPS a žhavý z kotle ven což u krbový vložky v obýváku je super. Citovat
John_Ice Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 UPS je jednoduší řešení(možná dražší)ale když máš už udělanej barák asi člověk koupí ups kde je určitě vždy po ruce zásuvka než tahat vodu a jak říkáš další problém vodárna Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.