Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Na dálnici a okreskách tempomat od 4 výše.

V obci na trojku omezovač - dáš cihlu na plyn a je to stejný jako tempomat :D

Jinak spotřeba s tempomatem jde vážně dolů, u mě tak o půl litru.

Kde tankuješ?

Odesláno

No právě omezovač na tenhle rok výroby nejde :(

První rok jsem tankoval jen Verva Diesel, pak po tom co mi loni při -28°C zamrzla mi bylo doporučeno tankovat u LukOilu, protože ten jako jeden z mála nezamrzl (Lukoil, Agip, Benzina TopQ). Tak jsem rok tankoval téměř výhradně u toho LukOilu a dnes jsem přibližně po roce opět natankoval Vervu Diesel, doufám, že už takové mrazy nebudou a taky uvidím kam se pohne spotřeba. No a taky si říkám, že to třeba pro ten motor bude lepší. No uvidím. Dnes jsem toho vzal 67 litrů po 36,5 Kč.

Odesláno

Já mám s vervou opačnou zkušenost co se týče spotřeby, mě na ni šla tak o půl litru nahoru.

Jinak paradoxně nejnižší spotřebu jsem měl na naftu z Tank ONO Trutnov, co tam tankuju do 306 tak mi šla spotřeba o litr dolu, zkusil jsem i do 807 a tam mi šla tak o půl litru a žádný problémy jsem nepozoroval :D

Odesláno

Tak jo, na přání měním název vlákna. Už jsem na ty senzory koukal, vypadají moc prima a už se těším až bude teplo a budu se do toho moc pustit. Opravdu super dárek za takový \"výkon\".

No a ještě k ty moji spotřebě. Jak už psal Ozzy1, tak si myslím, že už zase může být nad míru spokojen. Před cestou na sraz jsem dotankoval \"Vervu Diesel\" a zdá se, že celý problém tím bude vyřešen. Už při cestě do Hradce Králové a zpátky (150 km) a dalších 45 km po městě jsem měl spotřebu 8,5 litru a to mi ještě bohužel nějaká nafta vytekla na zem, protože nevypnula tankovací pistole :( Při cestě na sraz do Báhoňa jsem jel z Vrchlabí přes Jičín, Kolín, Havlíčkův Brod, dále po dálnici přes Brno a až na posledním sjezdu před hranicemi jsem odbočili na Hodonín, Trnavu a pak už do cíle. Zpátky jsme jeli úplně stejně a průměr za celou cestu byl pro mě opět neuvěřitelných 7,5 litru / 100 km. Ovšem tentokrát neuvěřitelných v dobrém slova smyslu. Celou cestu po dálnici jsme jeli 130 na tempomat a mimo dálnici to co dovolil provoz a předpisy, tedy skoro stále 55 v obci a 95 mimo obec. Na to, že jsme jeli v pěti lidech a ještě jsem s sebou vezl dvě další sedačky (dalších asi 50 kg) si myslím, že opravdu super spotřeba na takovou krabici (teda pardon omlouvám se autu, chtěl jsem napsat \"parník\" :D )

Ještě to budu chvíli sledovat a pak se budu muset všem omluvit za v podstatě zbytečné nářky v tomto vlákně a za zbytečné řešení problému, který pravděpodobně spočíval \"pouze\" v nekvalitní naftě, na kterou ten můj zmlsaný parník nechtěl jezdit. Zdá se, že si zvykl na \"Vervu\" a nic jiného mu nevoní. No drahé bumbání, ale když mu to chutná ...

Tímto děkuji všem, kteří měli tu trpělivost řešit se mnou vysokou spotřebu a až budu vědět jak to na tu Vervu jezdí ve městě tak to sem určitě napíšu.

Edit:

Tak jsem dotankoval po tom Slovensku, takže konečný výsledek je 911 km, 69,19 litrů nafty, 60% okresky, 30% dálnice, 10% město a spotřeba byla 7,6

[upravil dne 13/2/13 23:28 od Bigbadjohn]

Návštěvník
Odesláno

Mám v autě stejnej motor, takovou cestu nemůžeš brát jako relevantní údaj. Bere mi 9 litrů a na dovolenou do Chorvatska jedu taky za 7,5. Tak to prostě je.

spotreba.jpg

Odesláno

Jo to je mi jasný, ale když koukneš sem:

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/445614.html

tak uvidíš za kolik mi to jezdilo minulý rok, kdy jsem se ani v zimě nedostal přes 8,5 litru a letos jsem byl v létě o 0,5 litru výš a v zimě o litr. Udělal jsem si pro srovnání tabulku abych ty spotřeby měl rok s rokem ve stejném období vedle sebe. Tak mi to bylo divný. Ani při delších cestách (Mělník a zpět) mi spotřeba neklesla. Za dva roky co auto mám, tak průměrná spotřeba (skutečná, ne podle palubáku) je 8,1 takže se nedívám jen na tuhle jednu spotřebu. Prostě tuhle zimu jsem se nebyl schopen dostat pod 9 litrů a teď to najednou jde. Takže to asi nebude náhoda.

Já tu neřešil jednorázovou zvýšenou spotřebu, ale bylo to od loňského jara a od podzimu ještě výrazněji zvednuté. Jak jsem psal, až toho zase na tu Vervu najedu víc, tak to znovu zhodnotím.

post-35082-14109629446381_thumb.jpg

[upravil dne 11/2/13 18:20 od Bigbadjohn]

Odesláno

Ja mám podľa PP rovných 8,0 na 100 a v lete 7,9. Jazdím 95% mesto. Túto spotrebu mám od výmeny vstrekov, čiže tiež je to dlhodobá spotreba, nie nárazová. Pred tým som mal tuším okolo 10 na 100. Niekde som to aj dávnejšie písal.

Odesláno

Tu tabulku na spotřebu jsi trvořil sám,nebo je na to náký program?Zkusil jsem se zaregistrovat na ten odkaz jak si dával a zatím se mi to nepodařilo:myslim hlavně mi tam chybí čeština

Odesláno

Tigertec:

No čeština tam není, je to německý server.

Tabulku jsem si dělal já :(

Ale jinak to umí hodně věcí, vyhodnocovat náklady, dá se to dělit podle data, podle kategorie nákladů, povolíš nebo zakážeš co chceš .... Mně se to líbí, je to asi nejlepší server na spotřebu co jsem viděl, je tam registrovaných hodně lidí.

Odesláno

Tak té češtiny je škoda,leda že bych tím pověřil manželku (je to učitelka němčiny:) ale obávám se,že s tím u ní asi neuspěju.Ted jsem ještě našel spotřeby.cz Budu se muset dokopat a začít tu spotřebu sledovat,zdá se mě že mě to moc žere...

Koukám,že jsi z Vrchlabí,to je nedaleko:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...