Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Masakr ta 407 macarena... :myslim dělo... :mrk

Nedokázal byste mi někdo s 307 poradit... jak je to s tím displejem?! Vůbec nic na něm není vidět... to je jediný co mě na tom autě sere... :-/ grrr

Odesláno

Ku8icek:

By jsi přestal být věrný Peugeotu???:D

Ne v pohodě. Každý má svůj sen. Taky jsem vždy chtěl BMW, ale je cenově pro mě nedostupné a Volvo super spolehlivá bezpečná auta.

[upravil dne 21/5/11 16:27 Lví-ček]

Odesláno
Ku8icek:

By jsi pře stal být věrný Peugeotu???:D

Ne v pohodě. Každý má svůj sen. Taky jsem vždy chtěl BMW, ale je cenově pro mě nedostupné a Volvo super spolehlivá bezpečná auta.

Jj bohužel jsou to zatím sny... :-D cennově nedostupné i pro mě... :myslim

Každopádně problém který mi 307 připravila by mohl být důvod proč se jí zbavit a koupit něco z koncernu VW.. :-( -> když mě se to ccčko tak líbí... a jede dost slušně..

Odesláno
Mam toto CC v rovnakej motorizacii ako ty takze keby nieco tak sa kludne pytaj ;)

Nevím zajímalo by mě co tam máš za kola, jestli máš původní přední světla a vůbec jaké úpravy jsi tam dělal, jestli si nějaké dělal... :-D a co motor? Je spolehlivý? Slyšel jsem od jednoho člena z fóra že ten motor je pěkně na hovno, že je to modernizovaný motor z roku 1992... tak jsem chytil trochu vítr.. i když mi přijde, že to jede dost dobře... Mám na něm nakrouceno 93tis. jsou tam nové svíčky, cívka, jelikož je to z bazaru budu měnit provozní kapaliny a v pondělí budu dělat zadní díl výfuku... :mrk

Mám to auto cca 5dnů.. měl bys nějaký tipy a rady na co si dát bacha, co je nutné hlídat a tak podobně...?!

:myslim:papa

Odesláno

Urcite by som netvrdil, ze je motor nahovno. Ja mam najazdenych cez 180 000 km a stale slape ako hodinky.. Celkovo myslim ze ma krasny zvuk aj zo seriovym vyfukom :) Urcite si davaj pozor na sklapaciu strechu. Treba ju aspon raz do mesiaca preventivne zlozit aby sa ti nepokazila hydraulika. Parkrat sa mi totiz v lete stalo ze strecha nesla sklopit ale bolo to zamykacim mechanizmom ktory sa proste zasekol. Je na to vsak kluc s ktorym sa to da rucne odomknut. Ked som jej rucne pomohol uz to slapalo. Co sa tyka konkretne mojho auta mam na nom 17\" orgio disky Cotya ktore su vlastne z novej 307cky. Dokopy som zatial menil len spojku ktora sa pri 150000 km porucala a takysto zadne pruziny. Predne svetla mam povodne.. Mam dorobeny tempomat (nacvakol som len packu, povolil na diagnostike a vsetko slape). V poslednej dobe ma vsak hneva elektronika auta. Neviem preco ale stale mi vypisuje pocas jazdy ESP/ASR not functioning a dokonca sa mi dnes stalo ze som stiahol okno u vodica a nechcelo ist naspat.. Islo len po castiach :myslim Nakoniec som ho takto vytiahol a spravil nastavenie dojazdov a zrazu to islo.. Bojim sa teda hlavne aby to nebola BSI.. Inak ak chces mozes omrknut moje auto TU

Odesláno
Urcite by som netvrdil, ze je motor nahovno. Ja mam najazdenych cez 180 000 km a stale slape ako hodinky.. Celkovo myslim ze ma krasny zvuk aj zo seriovym vyfukom :) Urcite si davaj pozor na sklapaciu strechu. Treba ju aspon raz do mesiaca preventivne zlozit aby sa ti nepokazila hydraulika. Parkrat sa mi totiz v lete stalo ze strecha nesla sklopit ale bolo to zamykacim mechanizmom ktory sa proste zasekol. Je na to vsak kluc s ktorym sa to da rucne odomknut. Ked som jej rucne pomohol uz to slapalo. Co sa tyka konkretne mojho auta mam na nom 17\" orgio disky Cotya ktore su vlastne z novej 307cky. Dokopy som zatial menil len spojku ktora sa pri 150000 km porucala a takysto zadne pruziny. Predne svetla mam povodne.. Mam dorobeny tempomat (nacvakol som len packu, povolil na diagnostike a vsetko slape). V poslednej dobe ma vsak hneva elektronika auta. Neviem preco ale stale mi vypisuje pocas jazdy ESP/ASR not functioning a dokonca sa mi dnes stalo ze som stiahol okno u vodica a nechcelo ist naspat.. Islo len po castiach :myslim Nakoniec som ho takto vytiahol a spravil nastavenie dojazdov a zrazu to islo.. Bojim sa teda hlavne aby to nebola BSI.. Inak ak chces mozes omrknut moje auto TU

Jj moc děkuji za tipy a rady... s tím tvám ESP/ASR... nevím jestli něřeknu pí**vinu ale u 407 mi to dělalo prý čidlo u brzdového pedálu... v sekci 407 bys o tom mohl něco dohledat... Kolik tě stál ten tempomat?! Fotečky máš pěkné... :-) máš i lepší výbavičku... :-) ten tempomat by mě také zajímal.. do budoucna, až rozběhám problém s plynem... chtěl bych nějaké pěkné světla...třeba tyto a pak nějaký kolečka alespoň 17\" :-) ale na vše je dost času... teď chci ještě nechat na míru udělat koberečky...našel jsem firmu, kde udělají na míru do 307cc... za nějakých 400 kč s DPH což bude asi levnější než origo a hlavně si zvolím obšití apod... no a ještě detajly jako síťku do kufru...aby nelétala lékarnička a podobně ten nevím jestli sehnat v AutoKelly nebo origo a pak kryty šroubů kol... :-)

Edit: Ještě by mě zajímalo jak to máš s rádiem, máš origo (nevyznám se v označení RD3 apod.) a repráky také origo nebo JBL? Nepřijde mi že by to moje hrálo nějak výjimečně... Ale asi to bude těmi obyč repráky a rádiem... Z minulého auta mám dobré rádio, ale to mi nepůjde ovládání pod volantem.. :-( no a ještě bych musel měnit repráky... :-) takže to asi nechám... jen mě to napadlo jestli nemáš nějakou vychytávku... :papa

[upravil dne 17/5/11 10:35 Ku8icek]

Odesláno

Nedokázal byste mi někdo s 307 poradit... jak je to s tím displejem?! Vůbec nic na něm není vidět... to je jediný co mě na tom autě sere... :-/ grrr

ahoj jsem tu nový a jsem rád, že jsem někde objevil malou skupinku majitelů 307cc, když budu vědět - rád přispěju zkušenostma s tímto modelem, takže display.. nevím jestli myslíš na tachecu nebo navi, každopádně to je jedno protože na bílém ciferníku oranžové čísla... naprd když pěkně svítí, je to špatně vidět, na navi jakbysmet, jediné co se tam dá nastavit je kontrast jas a cosi, malinko pomůže nicméně když máš z vozu kabrio a pěkně nám svítí tak kolikrát nevidím vůbec nic, ještě že tam je hlasová navigace jinak bych zabloudil, jediné co to vše odpouští je ta krása toho auta, ten charakter, když je pěkně a jedeš někde po okresce 90 a člověk se jen usmívá.... trošku se rozkecávám za to pardón, takže tak můj první příspěvek... :papa

Odesláno

ahoj jsem tu nový a jsem rád, že jsem někde objevil malou skupinku majitelů 307cc, když budu vědět - rád přispěju zkušenostma s tímto modelem, takže display.. nevím jestli myslíš na tachecu nebo navi, každopádně to je jedno protože na bílém ciferníku oranžové čísla... naprd když pěkně svítí, je to špatně vidět, na navi jakbysmet, jediné co se tam dá nastavit je kontrast jas a cosi, malinko pomůže nicméně když máš z vozu kabrio a pěkně nám svítí tak kolikrát nevidím vůbec nic, ještě že tam je hlasová navigace jinak bych zabloudil, jediné co to vše odpouští je ta krása toho auta, ten charakter, když je pěkně a jedeš někde po okresce 90 a člověk se jen usmívá.... trošku se rozkecávám za to pardón, takže tak můj první příspěvek... :papa

Ahoj zdravím Tě tu na fóru... :-) já mám 307cc dnes přesně týden... :-D takže moc zkušeností nemám... a ten display jsem myslel pod kapličkou.. uprostřed... bohužel mám horší výbavu než ty... tudíž nemám navi... ale klasiku typ B.. takže mi tmavne.. :-( ale časem to vyřeším... včera jsem dělal zadní díl výfuku, takže to už mám z krku.. ještě budu doplňovat klimu, výměnu filtrů, asi příští rok kola a přední světla... no a teď řeším problémek s LPG ale snad to nebude nic vážného... :-)

co střecha? máš s ní nějaké špatné zkušenosti? Jako kolega výše že mu nešla odemknout (musel klíčem růčo)?

Odesláno

Ahoj zdravím Tě tu na fóru... :-) já mám 307cc dnes přesně týden... :-D takže moc zkušeností nemám... a ten display jsem myslel pod kapličkou.. uprostřed... bohužel mám horší výbavu než ty... tudíž nemám navi... ale klasiku typ B.. takže mi tmavne.. :-( ale časem to vyřeším... včera jsem dělal zadní díl výfuku, takže to už mám z krku.. ještě budu doplňovat klimu, výměnu filtrů, asi příští rok kola a přední světla... no a teď řeším problémek s LPG ale snad to nebude nic vážného... :-)

co střecha? máš s ní nějaké špatné zkušenosti? Jako kolega výše že mu nešla odemknout (musel klíčem růčo)?

jo aha kapličku... to neporadím, střecha mi nedělala nikdy potíže, jednou jsem za to mohl sám, chtěl jsem otevřít a nešlo to vůbec, asi po půlhod jsem zjistil, že jak natahuješ tu síťku na ty dva zobáčky, tak jsem to zahákl malinko doprava a nesepnul se mě tam ten spínač (je na levé straně) auto si myslelo že síťka není na svém místě, jinak se střechou nikdy nic (pro info máme ho doma skoro třetí rok) jediný co mě občas vytáčí jsou okna jak psal kolega výše (není to často), ale v zimě se často stává že zamrznou a při otevření se nepohnou pak to musíš rvát a ta guma dostává zabrat, samozřejmě pak těžko zavíráš dveře páč okno nezajede do toho těsnění, to musím topit a až rozmrznou tak ok, třeba se to dá nějak preventivně řešit (něčím namazat bo něco) to doufám že nám tady někdo poradí :D jednou nešly zrcátka (problém byl v pojistce) jinak nic, výměna náplňů, spotřebáky, destičky i výfuk mám původní, motor si přede... jen je to na mě líný holt těžký auto, při předjíždění musím podřazovat až na 3, jo ve vysokejch otáčkách to je radost - ten zvuk taky paráda, nedal bych tam nikdy žádnej laďák.... nevím co bych mohl ještě k tomu autu.. je super :super do kufru toho dáš celkem dost, teď mě napadlo! žárovky měním snad co půlroku a to kupuju přímo v Peugeotu fakt často praskaj...

Odesláno

\"Ahoj zdravím Tě tu na fóru... :-) já mám 307cc dnes přesně týden...\"

Jinak samozřejmě přeji spoustu krásných a bezproblémových km.... ať slouží, je to nadčasovej krasavec :cool:

Odesláno

Radio mam origo RD3 a do 307 cc sa v zaklade davala aj JBL sustava.. neznie nejak oslnivo ale urcite hra o dost lepsie ako \"obycajne\" seriove repraky.. Tempomat som zohnal z ebay za nejakych 40 € ale da sa v pohode zohnat aj v Peugeote.. Potom uz len musis najst dobru dusu co ti ho cez diagnostiku aktivuje.. Sietku som daval origo zo Skody Fabie a pasuje vyborne ;)

Zamrznute okna riesim tak ze nosim v kufry taky sprej na rozmrazovanie okien.. do kufru sa vzdy v pohode dostanem takze len streknem okolo tesnenia a okno pekne zide.. Potom zakurim a uz je to pohoda :) Inak daju sa este tesnenia nastriekat silikonovym sprejom a tiez to pomoze..

Odesláno
Radio mam origo RD3 a do 307 cc sa v zaklade davala aj JBL sustava.. neznie nejak oslnivo ale urcite hra o dost lepsie ako \"obycajne\" seriove repraky.. Tempomat som zohnal z ebay za nejakych 40 € ale da sa v pohode zohnat aj v Peugeote.. Potom uz len musis najst dobru dusu co ti ho cez diagnostiku aktivuje.. Sietku som daval origo zo Skody Fabie a pasuje vyborne ;)

Zamrznute okna riesim tak ze nosim v kufry taky sprej na rozmrazovanie okien.. do kufru sa vzdy v pohode dostanem takze len streknem okolo tesnenia a okno pekne zide.. Potom zakurim a uz je to pohoda :) Inak daju sa este tesnenia nastriekat silikonovym sprejom a tiez to pomoze..

JBL v základu? Tak to mě asi ošidili... :-/ máš tam to značení od JBL? Já ne... a ani zvuk mi takový nepřijde...

Co se okone týče vozil jsem od Sheronu ten sprej na námrazu na oknech, a silikonem to také nastříkám - děkuji za tipy a rady

No a do kufru jsem si objednal nějakou síťku, která by tam měla jít od AutoKelly...

Ten tempomat zatím vynechám, ale možná se k němu v průběhu času dopracuju...

Chtěl jsem se ještě zeptat na jednu poměrně podstatnou věc... V kolika km se mění, nebo jste měnili rozvody na tomto motoru (2.0 16V 100kW) ?

[upravil dne 18/5/11 06:13 Ku8icek]

Odesláno

Jinak samozřejmě přeji spoustu krásných a bezproblémových km.... ať slouží, je to nadčasovej krasavec :cool:

Moc děkuji, snad sloužit bude... :-D BTW: Teď jsem si všimnul, že máš 132 kW.. :-) tak to bych tě nikdy za volant mého 100 kilowaťáčka nemohl pustit.... Když Ti i ten Tvůj příjde líný... :roll

Jinak vím, že jsi psal, že jsi tu nový, nicméně nečetl jsi o srazu na konci května? TADY

Odesláno

v zimě vyzkouším, nevím proč mě to nenapadlo - dikec! :super

jináč přes léto okno u řidiča někdy vytahuju po částech, nefunguje mě aut. vytahování - teď to jede v klidu, ale to bude problém asi u všech pažótů :-)

Odesláno

JBL v základu? Tak to mě asi ošidili... :-/ máš tam to značení od JBL? Já ne... a ani zvuk mi takový nepřijde...

Co se okone týče vozil jsem od Sheronu ten sprej na námrazu na oknech, a silikonem to také nastříkám - děkuji za tipy a rady

No a do kufru jsem si objednal nějakou síťku, která by tam měla jít od AutoKelly...

Chtěl jsem se ještě zeptat na jednu poměrně podstatnou věc... V kolika km se mění, nebo jste měnili rozvody na tomto motoru (2.0 16V 100kW) ?

[upravil dne 18/5/11 06:13 Ku8icek][/rquote]

že mám rádio (nebo repro) od JBL jsem zjistil až ze servisní knížky :D - nemají nikde značení - na rádiu je Blaupunkt resp. na CD changeru - a ....hrají .....dostatečně...

u tohoto vozu jsem se poprvé spřátelil s tempomatem a řeknu ti, že už nikdy nechci auto bez tempomatu - je to opravdový přítel při delších cestách... :-)

nejsem mechanik, ale pokud sis koupil ojeté auto, tak bych určitě udělal rozvody ikdyž tam třeba ještě nějakou dobu vydrží, protože nevíš jak s autem zacházel předchozí majitel - u tohoto je vždy lepší udělat dřív nežli pozdě (aspoň pro vnitřní klid) interval by myslím mohl být 100 - 120tis nebo 8-10let - nejsem si jist (optal bych se odborníků), jelikož z 90% jezdí hlavně po městě tak má tepr 70tis km, rozvody nás budou čekat myslím tak do dvou let..

Odesláno

[upravil dne 18/5/11 06:13 Ku8icek]

že mám rádio (nebo repro) od JBL jsem zjistil až ze servisní knížky :D - nemají nikde značení - na rádiu je Blaupunkt resp. na CD changeru - a ....hrají .....dostatečně...

u tohoto vozu jsem se poprvé spřátelil s tempomatem a řeknu ti, že už nikdy nechci auto bez tempomatu - je to opravdový přítel při delších cestách... :-)

nejsem mechanik, ale pokud sis koupil ojeté auto, tak bych určitě udělal rozvody ikdyž tam třeba ještě nějakou dobu vydrží, protože nevíš jak s autem zacházel předchozí majitel - u tohoto je vždy lepší udělat dřív nežli pozdě (aspoň pro vnitřní klid) interval by myslím mohl být 100 - 120tis nebo 8-10let - nejsem si jist (optal bych se odborníků), jelikož z 90% jezdí hlavně po městě tak má tepr 70tis km, rozvody nás budou čekat myslím tak do dvou let..

Neříkám, že hrajou špatně.... :-) jen že mi to jako sound od JBL moc nepřijde.... srovnávám to se 407sw kde jsem měl klasiku a hrálo to úžasně (asi větší prostor) a u lidí kteří měli JBL ve 407... to byla básnička... Nemusí mi to v autě nijak řvát, ale hezky čistě a basy... :-)

Rozvody určo udělám... :-) Jen teď řeším ten LPG systém... dnes s tím jedu do servsu...

Odesláno

Moc děkuji, snad sloužit bude... :-D BTW: Teď jsem si všimnul, že máš 132 kW.. :-) tak to bych tě nikdy za volant mého 100 kilowaťáčka nemohl pustit.... Když Ti i ten Tvůj příjde líný... :roll

Jinak vím, že jsi psal, že jsi tu nový, nicméně nečetl jsi o srazu na konci května?

ale tak líný no.. :myslim ...sílu má hlavně až přes 5000ot/min (to je pak koncert), do kopce se umí taky hecnout, ale do prví půlky otáčkoměru je to prostě mdlý, snad už nejsu rozmlsaný :D

o srazu jsem nečetl - jsem tu druhý den :cool: mrknu na to, ale nevím jistě, moje drahá je v 6. měsíci tak budem mít asi jiné starosti, ale podívám se o čem to je a třeba bysme dojeli podpořit cécéčkáře :super

Odesláno

Jinak vím, že jsi psal, že jsi tu nový, nicméně nečetl jsi o srazu na konci května?

ale tak líný no.. :myslim ...sílu má hlavně až přes 5000ot/min (to je pak koncert), do kopce se umí taky hecnout, ale do prví půlky otáčkoměru je to prostě mdlý, snad už nejsu rozmlsaný :D

o srazu jsem nečetl - jsem tu druhý den :cool: mrknu na to, ale nevím jistě, moje drahá je v 6. měsíci tak budem mít asi jiné starosti, ale podívám se o čem to je a třeba bysme dojeli podpořit cécéčkáře :super

cécéčkářů tam moc asi nebude... :bojim bohužel... :-)

budete mít přírůstek... chápu - také nevím jestli mi to vyjde se tam podívat... jen bych chtěl vidět někoho se stejným autem... :-) to by byl důvod proč tam jet... ale zatím mi jsou dostatečný vaše rady ohledně tohoto auta..

Copak máte ještě za druhý kočár? Nebo budete jezdit s autosedačkou a kočárem v kabriu? :potlesk:super

Odesláno

\" Neříkám, že hrajou špatně.... :-) jen že mi to jako sound od JBL moc nepřijde.... srovnávám to se 407sw kde jsem měl klasiku a hrálo to úžasně (asi větší prostor) a u lidí kteří měli JBL ve 407... to byla básnička... Nemusí mi to v autě nijak řvát, ale hezky čistě a basy... :-) \"

to souhlasí - hrají čistě, basuje, i se staženou střechou si to člověk pěkně užije, taky nemusím ty co maj místo kufru diskotéku a řve jim to přes celou ulic ;) .....snad jsem se tu nikoho nedotkl, ....každému co jeho jest....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...