Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zatim diky koblizku za nabidku...

jeste to promyslim, ale popravde, asi s emi do toho zatim tolik davat nechce...

Jinak, jak je to s vodotesnosti? Kdyz na sobe maji nektere jen Water resistant a zadne cislo, tak je prakticky nulova, co?

Co treba tyhle? - je to fake nebo je to mozna cena? - http://www.ebay.com/itm/NEW-OLD-STOCK-SEIKO-5-SS-DAYDATE-21-JEWELS-7S26-AUTOMATIC-AUTO-MEN-WATCH-/130950968505?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e7d4934b9

A vodotesnost asi nebude nicmoc, co?

Odesláno

Seiko 5 se většinou nepadělají, jsou tak levné, že se to nevyplatí. Nicméně je potřeba brát v úvahu, že k tomu přibude ještě DPH takže cca 2000,- a pak samozřejmě ještě detail, že jsou poměrně malé - v podstatě velmi těsně pánská velikost.

Na vodotěsnost mrkni třeba na tuto tabulku: http://www.hodinky.cz/hodinarsky-slovnik/vodotesnost/

Reálně pokud máš vodotěsnost pod 50m tak ani nesprchovat. Jinými slovy většina běžných hodinek má vodotěsnost 10-30m čili do sprchy nesmí. :D

Odesláno

achjo, to mam zase brouka v hlave :-)

No a ta vodotesnost, to musim mit aspon 50m, protoze prave jsem zvyklej s hodinkama delat vsechno, takze aby aspon neco vydrzely...

Tak jsme to projizdel na eBayi a ty Vostok me nejak moc neoslovuji... Seiko 5 bych si vybral urcite a Orienty treba tyto http://www.ebay.com/itm/AUTHENTIC-BEAUTIFUL-BROWN-ORIENT-CRYSTAL-AUTOMATIC-MEN-S-WRIST-WATCH-/161080352644?pt=Wristwatches&hash=item2581231f84

Ale asi jsem v haji u vsech s tou vodotesnosti, co?

Odesláno

Ano to jsou klasické \"malé\" Orienty - crystal. Strojek je velmi podobný Seiko 5, ale některé plastové díly má kovové. Jinými slovy ty Orienty bývají malinko robustnější. Rozměrově prakticky stejné jako Seiko5. Já bych se nikdy nekoupal s hodinkami, které nemají šroubovací korunku. Tím spíš staršími. Pokud by se dala nová těsnění ke korunce a víčku tak snad na osprchování, ale jinak ne. Zlášť když je někdo na focení rozebral a na 99% před prodejem těsnění nevymění takže vodotěsnost je prakticky nulová.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Natalis je zaniklá firma, bez pohledu na strojek nemůžu posoudit nakolik je strojek kvalitní. Styl ArtDeco je dnes poměrně oblíbený mezi sběrateli. mě samotnému se taky líbí. Stav hodinek vypadá poměrně dobře, ale není to nic extrémně cenného. Podobné kousky se prodávají běžně do 1000,- korun. Aby to bylo víc musel bys narazit na svěratele, který se orientuje na tento konkrétní styl a značku. Natalis je ceněný mezi sběrateli leteckých hodinek, ale to jejiný případ.

Odesláno

Aha děkuji, strojek vypadá pěkně, ale bohužel se jedná o velmi levnou variantu, kdy se sice používá Grahamův krok, ale setrvačka není vyvažovaná a tím pádem nejsou moc přesné pokud mění polohu a nebo teplotu. Strojek bude mít kolem 8-9 kamenů a vypadá velmi neopotřebeně. Bohužel s přesností už asi někdo bojoval - viz ten regulátor plně v poloze \"pomaleji\".

Pokud mají ty hodinky nějakou hodnotu v tvojí rodině pak je neprodávej, samotné u sběratelů příliš ocenění nenajdou, takže lépe si je nechat. myslím, že po namazání by měly bezproblémů běžet.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

nějaká rada. . . hodinky do 2000,- :myslim měl jsem

ty moje už dosloužili a bez hodinek trpím jak pes:(

edit: analogová část už nefunguje :(:grr

[upravil dne 12/4/14 23:08 od Gabriel 307]

Odesláno

Gabriel 307 za tyhle prachy asi kup něco podobnýho, Casio nebo Citizen... v kombinaci displej + analog nemá smysl moc nad něčím jiným uvažovat. Při představě jaké by za to mohly být pěkné mechanické hodinky mi to láme srdce, ale co se dá dělat.

Odesláno

a nějaký tip kdyby byla varianta jenom display :myslim

add : mechanické-musím pohledat doma jsem měl ještě Orienty,ale nevím jestli ještě fungují

edit: teď jsou potřeba prachy někde jinde(včera 3600 za autosedačku pro prcka)

[upravil dne 12/4/14 23:36 od Gabriel 307]

Odesláno

Orienty pohledej, pokud budou zajímavé tak je odkoupím - nefunkčnost mi nevadí....

Jen s displejem? Tak to sorry to neznám :D Měl jsem sbírku Ruhla Digital ve všech barvách, než jsem ji za nekřesťanský peníze prodal jednomu Němčourovi ;)

post-25417-14109636864494_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...