Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Potřeboval bych radu. Dneska ráno jsem jel do práce a auto asi po ujetí 5km začalo divně cukat, klepat se a motor chcípal, jakmile jsem dal nohu z plynu. Zajímavé bylo, že ručička ukazatele teploty motoru se nechtěla vůbec za celou dobu ani pohnout ale z topení už foukal teplý vzduch. Asi po deseti minutách se teplota pomalu začala pomalu zvedat a najednou se motor začal chovat jako by se nic nestalo. Už ani necukal a nechcípal. Ale když jsem zastavil a zvednul kapotu, tak jsem zjistil, že okolo měrky oleje je tolik nastříkaného oleje, že to vypadá jako by ho tak někdo nalil kbelikem. Porďte co se mohlo stát. Díky Honza.

Odesláno

zamrznuly ( nebo zatuhla smes olej voda ) ti nejaky olejovy podtlakovy hadice a natlakovalo to vanu, proto to vyrazilo merku oleje a vystrikalo olej kolem ni

Odesláno

Ja ale nevim jak by to mohlo zamrznout, protože náplň v chladiči mám do -40 stupňů. Olej kontroluju docela pravidelně a nezpozoroval jsem na měrce že by se jeho množství nějak zvětšovalo. Ale vzpoměl jsem si, že se mě to stalo taky asi jednou nebo dvakrát loni v létě. Nemůže to být třeba špatným těsněním pod hlavou? H.

Odesláno

s vodou v chladici to nema nic spolecnyho.

V tech hadicich se udela takova bila voskovita latka z oleje a vodni pary a ta je ucpe

Odesláno

Tak jsem vyčistil tu hadici, která odvádí olejové výpary z víka ventilů. Bylo tam toho sajrajtu docela dost. Ale stejně mám pocit, že to musí ještě někde foukat, protože jsem tam objevil nové kapky. Nebo jestli to nebude tím, jak se víří vzduch pod kapotou motoru? H.

Odesláno

tak ráda zamrzá hadice od nalevacího víčka oleje do filtru sání (je zalomená do U a v nejnižším místě se usadí kondenzát).

Už se to zde řešilo mockrát, já to vyřešil vyhříváním zmíněné hadice k naprosté spokojenosti.

Ale co je zaolejovaný, to neshnije...

d

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...