Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Predem se omlouvam za Topic, nicmene i po prohledani fora se muj problem nevyresil.

Auto: Peugeot 306 Kombi rv 2001 1.6 16v Automaticka klima

Problem: Nebezi predni Sahary

Co bylo zjisteno: Pokud se sahary pripoji na primo tak se v poradku rozbehnou, pokud se auto pripoji na diagnostiku tak pri zahrati hlasi ze pousti sahary a bezi, nicmene sahary nebezi.

Po zaslani VIN do peugeot mi byl poslan navod. Dle neho je nekde ridici jednotka na sahary ( Bitron to neni, ten jsem hledal a nikde nenasel, ani pod podbehem u kola).

Takze dotaz. Napada nekoho co muze ridit moje chlazeni a klimu? Kde se to nachazi? Popripad kde jinde zkusit hledat problem?

Pokud bude potreba klidne nafotim motorovy prostor, bo dle nekterych manualu se urcite veci nachazeji jinde nez ve skutecnosti ( napr hnede cidlo, ktere urcite nemam hnede :) ).

Dekuji

Odesláno

Nie som mechanik, neviem čo je bitron, ani kde sa má nachádzať, ale skúsim popísať moju skúsenosť so saharamy, možno ti to pomôže. P306, 1997, 1.9D, manuálna klíma a vpredu dva vetráky. Spávne fungovanie sahár je také, že sa majú obe zapnúť najprv na prvú rýchlosť, a potom obe na druhú rýchlosť. Keď sa zapne klíma, tak sa majú hneď obe zapnúť na druhú rýchlosť. To len tak na okraj aby si pochopil môj problém. A teraz k veci. Zistil som, že sa mi zapína iba jeden vetrák a to tak, že vynechá prvú rýchlosť a beží až na druhú. Toto robilo bez rozdielu, či sa chladil iba motor alebo či bola zapnutá aj klíma. Proste stále bežal iba jeden vetrák na dvojku. A tak sme sa s kamošom pustili do hľadania problému. Najprv sme rozobrali sahary a vetráky napojili na priamo a oba išli. Potom prišli na rad relátka. Tie sa nachádzajú medzi vetrákmi pod takým čiernym trojuholníkovým krytom. Sú tam tri. Dve zelené a jedno čierne. Zistil som, že jedno zelené zapína oba vetráky na jednotku rýchlosť a ďalšie zelené spolu s čiernym zapínajú oba vetráky na dvojku rýchlosť. Zelené relé má 4 kontakty. Na dvoch kontaktoch má byť 12 voltov. Jeden kontakt slúži ako napájanie pre vetráky a druhý slúži na zopnutie relátka. Po premeraní som zitil, že na rele ktoré spína jednotku rýchlosť mi chýba tých 12V, ktoré majú zopnúť relé, aby sa následne poslalo prúd do ventilátorov. Chyba bola niekde v kabeláži, ktorú sa mám ale nechcelo rozoberať, tak sme cez 5A poistku priviedli 12V priamo na relé od baterky. Žial nepoviem ti presne, na ktorých kontaktoch som to všetko meral, treba vyskúšať. Možno je chyba tam, možno nie, uvidíš. Tak, snáď som ťa veľmi nezamotal a prajem veľa trpezlivosti pri hľadaní problému. A pripájam aj schému, podľa ktorej som sa riadil.

post-29388-14109616782288_thumb.jpg

[upravil dne 20/4/11 08:00 Perros19]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...