Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

právě jsem se vrátil z prohlídky jedné P307, co zvažuju koupit. Je to 1.6/80kw, r.v.2002, najeto 60.000km. Ty km se zdají poctivé, mám k tomu výjezd podle VINKa zde z fóra + papíry z STKeček, takže leda by to někdo stáčel pravidelně co dva roky.

Stav je pěkněj, ve 160km/h nic neklepe (i když jsem teda čekal, že těch 80kw bude znát víc), ale má to 2 závady:

- je prorezlý poslední díl výfuku (ten tlumič)

- páčka blinkrů se při otočení do volantu zpět nejenže vrátí zpět ale přepne se na blikání na opačnou stranu (doplněno - má dešťový senzor a ESP)

Kolik by stály opravy tohoto?

Dále, je tam origo rádio Clarion s CD. To má vstup na CD charger. Jde do toho nějak narvat výstup z mp3ky (nemyslím, že bych tam rval flasku, ale jen jestli je to de facto jako audio-in vstup a připojil tam mp3ku)

Pak jsem ještě oddělával víčko oleje, zda není ze spoda nějaký šlem; nebyl, ale bylo cítit benzínem. Má to být nebo ne? Četl jsem různé názory.

Poslední věc, co tak vyjdou nějaký šunka polaris zimáky na starších plecháčích? Okolo 5.000Kč? A co nové pěkné letňáky na 15ky kola?

Předem díky moc za info, musím se do středy rozhodnout, zda ho beru nebo ne (a vyjednat případně slevu na ty opravy).

MSG

[upravil dne 18/4/11 22:08 MSG]

Odesláno

Páčky pod volantem záleží podle výbavy.. ESP automat na stěrače... od 5do 13000kč (nové), k rádiu jedině xcarlink za 2500 má to pak USB+SD+aux in vstup zapojí se místo CD changru,

Odesláno

Poctivých 60tis km a prorezlý výfuk? Na čem je to obuté (DOT gum, jak jsou sjeté)? Prověrka VIN? Benzín v oleji není nic zvláštního, při krátkých popojížďkách zastudena.

Odesláno

No, výfuk moc nevydrží ne? Tady je i vliv toho, že je to 9 let starý, ne?

Gumy jsou k tomu letňáky, ještě origo. Jsou tak na léto.

Odesláno

Páčky se dají koupit na vrakáči za 2500,- pokud bys to chěl mít na 100% (dokud taky neodejdou). Já jsem ale dal na radu z fora a nacpal jsem pod páčku kus molitanu a jen to klape :-)

Odesláno

jjer - to zní jako úplně geniální řešení :-) ale myslíme oba tentýž problém? Nejde mi o nějaký klapání, ale aby se po vrácení volantu zpět vyply blinkry a nezačly blikat na druhou stranu...

Odesláno
jjer - to zní jako úplně geniální řešení :-) ale myslíme oba tentýž problém? Nejde mi o nějaký klapání, ale aby se po vrácení volantu zpět vyply blinkry a nezačly blikat na druhou stranu...

jjer mal na mysli ten isty problem ked das pravu smerovku a otocis volantom tak sa prepne do lavej ma to vela 307 rovnako ako ja... pod packu na smerovke napchas kusok peny alebo spongiu a problem sa vyriesi....

a vyfuk je otazka par eur :)) na ziadnom aute nevydrzi vecne...

[upravil dne 19.4.2011 09:38 durino666]

Odesláno

jojo, přesně tak, nearetuje ve středové poloze, ale přelítne dolů. Myslel jsem, že je to s tím molitanem sranda, ale fakt to funguje :-) Jinak jsou tu někde i návody na opravu. Ale na to je času dost..

Odesláno

:Všetko sú to typické choroby toho auta asi by sa oplatilo použiť hľadanie, sú tu toho mraky.

Tie páčky nie sú problém iba 307čky ale pre všetky peugeoty tej doby, a aj po výmene boli s nimi problémy. Neviem ako sú na tom novšie... S ESPečkom je to dosť drahá záležitosť a z vrakáču by som ich práve pre toto nebral. Pokiaľ to ešte nie je také strašné tak molitan je oveľa lacnejší.

Výfuk vydrží tak max. 4 roky, lacné náhrady tipujem tak maximum 3 roky...

A propo: Je to benzín alebo nafta? Ak benzín tak tých 160 bol asi strop, nie?:D:D Dobre si ho prevetral!;) Mám 1,6 už pár rokov ale 160 som neskúšal...:mad:

Odesláno

kacourek: akú značku si dával?

MSG: väčšinou ako prvé prehnije spojenie stredného a zadného dielu, takže je dosť možné, že budeš potrebovať aj stredný diel alebo sa dá navariť nová koncovka...

Odesláno

A propo: Je to benzín alebo nafta? Ak benzín tak tých 160 bol asi strop, nie?:D:D Dobre si ho prevetral!;) Mám 1,6 už pár rokov ale 160 som neskúšal...:mad:

Benzín. Ale furt jsem četl, jak je to tichý auto na dálnici - odhlučněný motor, aerodynamika atd.... a v 160km/h to hučí jako felda ve 130km/h. No, možná je už trochu slyšet ten vejfuk. Ale točí to asi 4300 ot./min. což není 2x málo.

Taky to moc nad těch 160km/h nechce zrychlovat, to je normál? 180 by to asi jelo, ale tak tak...

Odesláno

Hm, je fakt, že i přední díl měl takovou rezavou barvu, ale vypadal ještě celkem bytelně...

Jinak v servisu říkali, že ty páčky buď 2500kč oprava, nebo pokud by to nešlo, tak výměna za 10 kkč.

(Peugeot servis Škarda v Praze - Jahodnici)

Odesláno
kacourek: akú značku si dával?

MSG: väčšinou ako prvé prehnije spojenie stredného a zadného dielu, takže je dosť možné, že budeš potrebovať aj stredný diel alebo sa dá navariť nová koncovka...

Možná se zeptám naivně, ale katalyzátor je kde? To je součást středního dílu, takže by se musel evenntuálně měnit s tím?

Odesláno

Katalizátor nie je súčasť stredného dielu, máš ho hneď pod výfukovými zvodmi v blízkosti olejového filtra a väčšinou stačí opraviť koncovku stredného dielu, aj keď v tvojom prípade 9 ročný...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...