Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim.

Tak vcera som zostal nemilo prekvapeny ked som odpojil nasavaciu hadicu od vzduchoveho filtra a lepsie sa pozrel do rozvodu sacieho boxu. Neskutocny humus, podobalo sa to roztopeny asfalt posypany kopou prachu, proste mazut. Kedze som mal cas sa s tym pohrat, tak som to rozobral, demontaz nieje nic zlozite. Na cistenie som pouzival Engine cleaner od TW, je to nejaky odmastnovac na agregaty. No musim priznat, ze ani to nebolo ono, na to by bolo najlepsie pouzit nejaky rozpustac asfaltu. Nastriekal som to vsetkych otvorov, narusil srubovakom, zisla by sa nejaka kefa, napr. ako niekedy sa predavala taka drotena spirala na cistenie flias, bola namotana na drote a to by bolo skvele na tuto pracu. Nechal som to posobit par minut potom som to preplachol wapkou, znova nastriekal... celkovo som to robil asi 4x. Nebyt wapky tak si neporadim, hadicou by som nezmohol nic. Vysledok vidno na fotkach, no najlepsim vysledkom bolo ozivenie tahu motora, ktory je citit pri jazde zoslapnutim plynu. Kedze ja turbo nemam, je citit to zrychlenie po tomto vycisteni. Nabuduce este chcem vycistit to zliatinove sacie potrubie, ktore je tiez zanesene, potom to uz bude na 1oo% paradne.

[upravil dne 17.4.2011 11:21 slavco25]

post-13666-1410961669015_thumb.jpg

Odesláno

Ak to nechces robit coskoro zas, zaslep si EGR ventil...inak ja som toto robil s tou spominanou kefou na flase, v plechovom vandli s horucou vodou a asi kilom prasku na pranie (wapku bohuzial nemam)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, mám otázku, keď si dával dole ten nasávací box, nenapadali ti nejaké sadze dole do nasávacieho potrubia? Nemôžu sa potom zaniesť vstreky? Chystám sa na to v lete, tak nechcem niečo posr*ť.

Odesláno

Perros19: myslím že při prvním otočení motoru vyletí veškerej podobnej bordel výfukem dřív, než to vůbec chytne. Samozřejmě myslím tím saze, ne zapadlý šroubky...

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Tak ide jar a ja som sa konečne dokopal k čisteniu nasávacieho boxu a potrubia. Tých čo to už robili sa chcem opýtať, či po demontáži rozdeľovacieho boxu nasávania a sacieho potrubia treba vymeniť aj tesnenia, na priloženom obrázku sú označené šipkami alebo ich tam môžem nechať staré? Chcem mať totiž všetko radšej dopredu prichystané a nie potom narýchlo zháňať. A ešte chcem vedieť či ste čistili len ten veľký rozdeľovací box alebo aj sacie potrubie, ktoré je za ním. Ďakujem

post-29388-14109622863325_thumb.jpg

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...