Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
..mám 307 sw 2003 2.0 HDI spojka jde hodně ztuha, ale žádný problém s ní zatím nemám.... nevím jestli má tuhost spojky nějakou spojitost s její funkčností, každopádně mám ještě fiata punto kde jde spojka lehunce a stejně se vysypala ...začala prokuluzovat, proto pokud neprokluzuje neviděl bych v tom problém, je to o zvyku..

stejné auto a motoriza, spojka v porovnání s feldou tvrdá, ale nějak mi to nepříjde. Spíš mi to vyhovuje.

Odesláno

Jde taky o to, jaký má člověk cit v noze na tlak sešlápnutí. Někomu se může zdát tvrdší, jiný to posoudí jako měkčí.

Zkusím to změřit, máme v práci siloměr tak ho tak zkusim nějak napasovat a uvidíme. Jinak podle mě je ve srovnání třeba s oktávkou o malinko tužší.

Odesláno

Skôr je to ako píše MSG, ale úplne vážne, myslím, že tie spojky sa dávali rôzne. Nielen zvuky má peugeot na každý deň iné...:D

Sám som mal možnosť sedieť v dvoch 307 s rovnakým motorom a rovnakým rokom výroby a obrovský rozdiel v tvrdosti a obe šlapali OK.

Odesláno

No ja sa teda spýtam na niečo iné. Mne ide spojka viac stuha, oproti iným autám. No mám takúto skúsenosť (problém?). Keď sa rozbieham pri predbiehaní, mám pocit ako keby spojka preklzovala, teda auto sa rozbieha, potom naraz vyskočia otáčky a zase opäť klesnú, no auto vtedy (pri zvýšených otáčkach) nezrýchľuje. Je to končiaca spojka ?

Odesláno

ja mam zas od spojky podozrive zvuky. akoby vrzganie. no inak je OK, ziadne preklzovanie a podobne... je normlane ze si spojka obcas vrzne a ze ju je pocut? (samozrejme nie pri nastartovanom aute)

Odesláno

pokial mas vypnuty motor, je normálne ze nieco od spojky pocujes, pretoze ak nieco pracuje, trie sa o seba a pod. pocut to. Moc sa tym nezaoberaj, mal som 206tu a tam napríklad spojka dokonca pri vypustení naspat troska tukla a bolo to v poriadku. Pokial nepreklzuje, nemas co riesit ;)

Odesláno

Zdravim,

mam 307sw uz 3 roky a odkedy ho mam spojka ide z tuha..Zatial ziadny problem. Akurat ked si sadnem spat z ineho auta mam pocit, ze stlacam iny pedal :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Spojka začala jít ztuha a pak brzo konec.

Po výměně spojky to jde úplně zlehounka , to je jiná jízda.

Ale asi to nemusí být pravidlem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...