Pino Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 Zdravím všechny, mám takový problém, teda ono jich je víc, ale chci to řešit postupně. Problém je v tom, že jsem měnil horní uložení tlumiče (tu gumovou část, která se přímo opírá o kastli), ale po zadělání a nasazení té misky, která je uvnitř motorového prostoru a spuštění auta na zem vznikla mezi miskou a karoserií mezera tak cca 4mm, když se kouknu na druhý tlumič, tak se miska téměř opírá. Je toto problém? Připadně, je rozdíl v natočení zmiňovaného uložení (na dvou místech naproti sobě má výstupky)? Citovat
SB113 Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 http://public.servicebox.peugeot.com/docpr/AP/img/pr/1a/xf50/xf50a01a.jpg Pozri si tento obrázok - poskladal si to správne? nezabudol si na niečo? Citovat
Pino Odesláno 14. duben 2011 Autor Odesláno 14. duben 2011 Mám tam vše, už jsem to měl několikrát rozdělané, ale stále jsem nepřišel na to, kde je chyba. Zdá se mi, jakoby se to vrchní uložení po spuštění na zem prohnulo Citovat
Pino Odesláno 14. duben 2011 Autor Odesláno 14. duben 2011 K čemu jsou ty výstupky na tom uložení? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 výstupky mají vlézt do otvorů v karoserii, jestli rozumím otázce Citovat
Pino Odesláno 14. duben 2011 Autor Odesláno 14. duben 2011 No tak to jsem udělal taky správně. Je rozdíl, na kterou stranu je to uložení otočené (ohledně těch výstupků)? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 no musíš ho nasadit tak, aby leželo zespod na karoserii, může pasovat jen v jedné pozici... Citovat
Pino Odesláno 14. duben 2011 Autor Odesláno 14. duben 2011 No asi to budu muset ještě jednou rozdělat a pořádně to zkontrolovat. Nevím jestli to je tím, ale při jízdě např. po kostkách se ozývá takové jakoby kovové drnčení. Citovat
xavier Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 Zdravím všechny, mám takový problém, teda ono jich je víc, ale chci to řešit postupně. Problém je v tom, že jsem měnil horní uložení tlumiče (tu gumovou část, která se přímo opírá o kastli), ale po zadělání a nasazení té misky, která je uvnitř motorového prostoru a spuštění auta na zem vznikla mezi miskou a karoserií mezera tak cca 4mm, když se kouknu na druhý tlumič, tak se miska téměř opírá. Je toto problém? Připadně, je rozdíl v natočení zmiňovaného uložení (na dvou místech naproti sobě má výstupky)? Presne takto isto sa to prejavuje aj na mojom aute, u spolujazdca medzera u vodiča natesno + buchot ako keby som mal vybité čapy, ale mňa ešte len čaká výmena ložísk Citovat
twoolf Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 taky by mě zajímalo řešení. Pravá strana má vůle a klepe, levá je OK. Nové uložení mělo vůle stejné jako klepající strana, jen to klepalo na obou stranách... Prozatím podloženo kusem gumy. Prasárna, ale neklepe a dokonce to prošlo STK Citovat
sauromalus Odesláno 18. duben 2011 Odesláno 18. duben 2011 Shodou okolností mám inkriminovanou část rozdělanou ( praskla mi pružina), tak jsem koukal, jak je to udělaný a jak by to mohlo nesedět, výsledný poznatky : spodní gumová část ložiska zapadá výstupky do karoserie ( orientace výstupků shodná se směrem vozidla, miska sehora se opírá o plech osmi půlkulovitými doteky. Pokud tyto na sebe přiložím bez namontování, je mezera mezi nimi asi 5 mm, což odpovídá zhruba tloušťce plechu + mezera mezi plechem a spodní částí ložiska L možisko se opírá po obvodu, střed je poněkud \"utopený\".Otázka je, jak přesně vypadá horní uložení od jiných výrobců ( nevím od koho je mé, předpokládám originál, firmu jsem nenašel ) a případně, nemůže li dojít věkem k deformaci plechu, vzhledem k tomu, že každá polovina uchycení se opírá o plech trochu jinde.A není li to kombinace spodní a horní části od jiných výrobců. A ještě mne napadlo, je li matice mezi spodní a horní miskou originál (cca 8mm včetně podložky ). [Edited on 18/4/11 11:22 sauromalus] [Edited on 18/4/11 11:27 sauromalus] [Edited on 18/4/11 11:31 sauromalus] Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Horní uložení (miska pružiny, ložisko, část opírající se o kastli) Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Vše složené zpět, přesně tak jak má být. Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Taková mezera mi vychází mezi uložením a miskou. Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Namontováno zpět v autě před spuštěním na zem. Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Vzniklá mezera po spuštění auta na zem. Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Takhle to vypadá na druhé straně, miska je téměř u kastle, skoro žádná mezírka tam není. Citovat
Pino Odesláno 18. duben 2011 Autor Odesláno 18. duben 2011 Tak a teď co s tím? Už mi došly nápady, co by mohlo být špatně Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.