Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny,

mám takový problém, teda ono jich je víc, ale chci to řešit postupně. Problém je v tom, že jsem měnil horní uložení tlumiče (tu gumovou část, která se přímo opírá o kastli), ale po zadělání a nasazení té misky, která je uvnitř motorového prostoru a spuštění auta na zem vznikla mezi miskou a karoserií mezera tak cca 4mm, když se kouknu na druhý tlumič, tak se miska téměř opírá. Je toto problém? Připadně, je rozdíl v natočení zmiňovaného uložení (na dvou místech naproti sobě má výstupky)?

Odesláno

Mám tam vše, už jsem to měl několikrát rozdělané, ale stále jsem nepřišel na to, kde je chyba. Zdá se mi, jakoby se to vrchní uložení po spuštění na zem prohnulo :(

Odesláno

No asi to budu muset ještě jednou rozdělat a pořádně to zkontrolovat. Nevím jestli to je tím, ale při jízdě např. po kostkách se ozývá takové jakoby kovové drnčení.

Odesláno
Zdravím všechny,

mám takový problém, teda ono jich je víc, ale chci to řešit postupně. Problém je v tom, že jsem měnil horní uložení tlumiče (tu gumovou část, která se přímo opírá o kastli), ale po zadělání a nasazení té misky, která je uvnitř motorového prostoru a spuštění auta na zem vznikla mezi miskou a karoserií mezera tak cca 4mm, když se kouknu na druhý tlumič, tak se miska téměř opírá. Je toto problém? Připadně, je rozdíl v natočení zmiňovaného uložení (na dvou místech naproti sobě má výstupky)?

Presne takto isto sa to prejavuje aj na mojom aute, u spolujazdca medzera u vodiča natesno + buchot ako keby som mal vybité čapy, ale mňa ešte len čaká výmena ložísk

Odesláno

taky by mě zajímalo řešení. Pravá strana má vůle a klepe, levá je OK. Nové uložení mělo vůle stejné jako klepající strana, jen to klepalo na obou stranách... Prozatím podloženo kusem gumy. Prasárna, ale neklepe a dokonce to prošlo STK :)

Odesláno

Shodou okolností mám inkriminovanou část rozdělanou ( praskla mi pružina), tak jsem koukal, jak je to udělaný a jak by to mohlo nesedět, výsledný poznatky : spodní gumová část ložiska zapadá výstupky do karoserie ( orientace výstupků shodná se směrem vozidla, miska sehora se opírá o plech osmi půlkulovitými doteky.

Pokud tyto na sebe přiložím bez namontování, je mezera mezi nimi asi 5 mm, což odpovídá zhruba tloušťce plechu + mezera mezi plechem a spodní částí ložiska L možisko se opírá po obvodu, střed je poněkud \"utopený\".Otázka je, jak přesně vypadá horní uložení od jiných výrobců ( nevím od koho je mé, předpokládám originál, firmu jsem nenašel ) a případně, nemůže li dojít věkem k deformaci plechu, vzhledem k tomu, že každá polovina uchycení se opírá o plech trochu jinde.A není li to kombinace spodní a horní části od jiných výrobců. A ještě mne napadlo, je li matice mezi spodní a horní miskou originál (cca 8mm včetně podložky ).

[Edited on 18/4/11 11:22 sauromalus]

[Edited on 18/4/11 11:27 sauromalus]

[Edited on 18/4/11 11:31 sauromalus]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...