MHS Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 Chtěl bych vymněnit komplet celou novou brzdovou kapalinu. Chtěl bych poradit jak spravně mam starou kapalinu vypustit nebo vytlacit ven a taky jak správně dostat novou kapalinu do okruhu abych nic neodrovnal jako napriklad brzdovy valec nebo ABS. Pomohl by mi nejaky postup. Take nevim jaky typ brzdovky se na me auto dava jestli DOT4 nebo jina? díky předem Citovat
ozzy56 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 potřebuješ litr až litr a půl brzdovky s normou DOT 4, brzdovka se mění tak, jako bys brzdy odvzdušnoval...,uděláš jedno kolo a jdeš k dalšímu...,není to v podstatě nic složitého, ale stačí, abys zapomněl dolít kapalinu a zavzdušníš celý okruh včetně ABS--jestli jsi to nikdy nedělal, tak vem k tomu kolegu mechanika, nebo servis Citovat
MHS Odesláno 11. duben 2011 Autor Odesláno 11. duben 2011 je jedno jakym kolem zacnu? Tuším že se to nějak do křížě děla:myslim Takže pokud tomu rozumim dobře ,tak starou kapalinu vytlacim tou novou? tím že s nadobky odstranim kapalinu tesne u rysky MIN a postupně nalivam a odvzdušnuju? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 ano, novou vytlačuješ starou, zpravidla se začíná nejvzdálenějším kolem od hl. brzd. válce,většinou tedy pr. zad. kolem Citovat
MHS Odesláno 11. duben 2011 Autor Odesláno 11. duben 2011 takže zacnu pr. zad. kolem vytlacim starou kapalinu a jdu na leve př. kolo kde vytlacim starou kapalinu? Nebo to musim postupně vytlacovat po malych davkach nez cely okruh vytlacim ven Citovat
ozzy56 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 píšu nahoře--uděláš jedno kolo a jdeš k druhému Citovat
MHS Odesláno 11. duben 2011 Autor Odesláno 11. duben 2011 jasně ale vím že nekdo to dělal i tak že vytlacil z jednoho kola trochu sel k dalsimu a obíhal kolem auta tak 20krát než vytlacil tu starou. tak se ptam jestli jak pises navrchu se vytlaci z jednoho kola všechna stara kapalina a jde se ke druhemu kolu a pak k dalsimu. Protoze se mi to zda zbytecny obíhat auto 20 krat jak sem slysel když to staci na jjednou. Jen mě to zajimalo . Dík moc za pomoc:papa Citovat
ozzy56 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 většinou při výměně kapaliny obejdeš auto (každé kolo) dvakrát a musí být hotovo, přece vidíš v hadičce, že už teče nová (čistá) kapalina..., tak jak píšu se to má dělat a taky se to dělá...,jiný postup je na pipi;) (v domácích podmínkách) [upravil dne 11/4/11 18:31 ozzy56] Citovat
straki007 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 Pozooooor. Upozorneni!!!!!!!! U 307 na 99% zavzdusnis primarni okruh a jsi v haji !!!! Jedine pres origo diagnostiku... Citovat
straki007 Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 Protoze ty potrebujes brzdovku zatlacit do abs. Potrebujes na to masinu ktera dela cca 0,5 baru do nadobky potom jeste diag ktery otevira postupne ventily v bloku. Kdyz se to nekomu tady povedlo tak nejspis nahoda.....z vlatni zkusenosti to muzu potvrdit.Nekolikrat jsem uz byl za klukama odvzdusnovat to.A po pravde.Nestaci ti ani dva litry brzdovky.... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 tak nakonec všechno špatně, píše straki007--kapalina se musí tlačit pod tlakem a přes diag....,tak jsme kdysi odvzdušnovali Avie (tlakem), za pár let si možná bez autorizáku ani nenafoukáme pneu [upravil dne 12/4/11 10:13 ozzy56] Citovat
MHS Odesláno 12. duben 2011 Autor Odesláno 12. duben 2011 to vsechny auta co maji ABS se musi odvzdusnovat tlakem nebo to ma jen 307? Bavil sem se dnes s chlapkem ze servisu a rikal že když starou kapalinu protlacim tou novou nemel by byt problem. Nebo ma 307 nejake jine ABS? nechce se mi auto cpat do autorizaku kvuli kapalině Citovat
straki007 Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Tak ho nikam davat nemusis. Pak budes mit ruce v dlanich.......... A dej to nejspis tvemu mechanikovi a budes se hrozne divit ze mas totalne meky pedal. Citovat
MHS Odesláno 12. duben 2011 Autor Odesláno 12. duben 2011 neni to muj mechanik. Jen sem se snim bavil a rikal mi jen ze pokud starou kapalinu protlacim novou tak bych to nemel zavzdusnit. Proto se tu ptam jaktoze u 307 to musi na dia. Nebo všechny auta s ABS musi na dia? Citovat
Guest Martin2422 Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 V knižke \"PEUGEOT 307 - Jak na to\" (dokážeš ju stiahnuť z fóra v pdf) je popísaný postup výmeny brzdovej kvapaliny / odvzdušnenia aj u vozidla s ABS. Okrem iného je tam tuším uvedené, že predtým musíš odpojiť batériu. Chlapík, čo mi opravuje auto, mi zase tvrdil, že musíš nechať kľúč v zapalovaní v polohe I. (zopnutá elektrika). Tak sa v tom vyznaj . Ja som to skúšal podľa postupu v uvedenej knižke, podarilo sa mi nasať vzduch cez nádobku kvapaliny, musel som s tým aj tak do servisu (cena brzdovky a práce 20 euro) a do mesiaca som menil hlavný brzdový valec (180 euro), asi to s tým neako súviselo. Záver, podľa spomenutej knižky to možné je, aj keď mne osobne sa to nepodarilo . Citovat
Bohumil Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 Tohle bych asi nechal na servis, není to Š-120. Maj to hotový za půl hoďky a drahý to není. Hlavně za to pak taky ručej. Přece jen brzdy jsou brzdy. Citovat
307rg Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 Najlepšie na tom je, že takmer nič neušetríš keď si to budeš robiť doma sám, určite minieš viacej kvapaliny a stratíš dosť veľa času aj s niekým, kto ti bude pomáhať. A ešte to môžeš ľahko pobarať. Toto sa oplatí robiť v servise, najlepšie v peugeote. Robil som to doma aj s pomocníkom, keď som musel vybrať brzdiče vzadu kôli zničeným prachovkám pri výmene brzdových dostičiek takže som nemal na výber. Robil som to presne podľa návodu v \"Jak na to\" s odpojenou batériou a dodržaním poradia kolies. Keďže som mal pochybnosti, nechal som si ešte pre istotu spraviť výmenu brzdovky v peugeote. Bolo to rýchle, zmestil som sa do 30€ aj s vyskúšaním a uistili ma, že brzdy sú OK. Pochybnosti som mal hlavne preto, lebo keď som auto kupoval malo 140t km a \"jedovaté\" brzdy, ktoré postupne slabli, no nedá sa povedať, že brzdia zle, len to už nie je také, že by som búchal hlavou o čelné sklo ako tomu bolo keď som ho kupoval. Dosť dlho som si zvykal brzdiť s citom:D Citovat
MHS Odesláno 13. duben 2011 Autor Odesláno 13. duben 2011 Takže to radši dam do servisu. Poradí si stím i normalni servis?nebo musim až do autorizaku? Snad by v normalnim servisu měli umět nacpat kapalinu do abs ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.