22Petr Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Vazeni, prosim o radu, mam nizke tlaky na motoru a nevim co je lepsi? Jestli koupit novy motor (vrakoviste), nebo to opravovat??? Jedna se o Peugeota 405 D 1.9 r.v. 93. Nevite nekdo, kde se da koupit tento motor a jak se pohybuji ceny? Dekuji vsem. Petr Citovat
oddie Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Kolik jsou ty tlaky? Jsou v pořádku vůle ventilů? Co má auto celkově za sebou, je pěkné, nebo to byl taxík? Motor z 93 je poměrně nový, na to co se vyskytuje v těhle ojetinách, novější motor už se shání hůř, resp. je dražší. Pokud je ten motor skutečně natolik odjetý, že má ty nízké tlaky kvůli opotřebení válců (tzn. má najeto hodně přes 500tis km), je asi lepší koupit jiný motor. Tenhle typ jde tak 10-15tis Kč (nepočítám starší vylítané sračky, co se koupí za 5tis). Generálka tohoto motoru vyjde min. na dvojnásobek, ne-li ještě víc (nevím, co stojí výbrusová sada pístů). Záleží na tom, na co to chceš, a kolik s tím hodláš najet. Chceš-li to auto ještě na 200tis km, jdi do kompletní GO, pokud ti stačí třeba 50tis km, vem starší motor. Ale samozřejmě až poté, co se důkladně posoudí stav tohoto motoru... Citovat
22Petr Odesláno 1. únor 2005 Autor Odesláno 1. únor 2005 tlaky jsou na 40% podle nejmenovaneho Kladenskeho servisu. Vrazil jsem do toho auta jiz pres 20 tis. a rad bych si ho nechal. Delal jsem repasi cerpadla, alternatoru. Cerpadlo jsem delal protoze to nestartovalo, ale vubec to nepomohlo. Pak mi ten samy servis zdelil, ze jsou ty tlaky na 40%. Mam moznost koupit motor, ktery je posazen jeste v aute, je to ten samy model akorat 94 r.v. Mohu ho koupit komplet (cerpadlo, alternator, starter, prevodovka) za 14 000,-, ale nevim na co si mam dat pozor??? Jo a jeste k tomu memu motoru, cim je vetsi mraz tim hur startuje a z vyfuku jde jen cerny kour. Diky za informace. Petr Citovat
22Petr Odesláno 1. únor 2005 Autor Odesláno 1. únor 2005 Oddie omlouvam se za skomoleni na ddie. Petr Citovat
Petano Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Muzes pouzit edit... (upravit predchozi prispevek) jinak asi bych sel do jinyho motoru nez opravovat. Citovat
22Petr Odesláno 1. únor 2005 Autor Odesláno 1. únor 2005 Asi to tak skonci, ze koupim jiny motr, ale nerad bych koupil ten samy problem. Ale bud budu chodit pesky, nebo to risknu. Diky. Napsán autorem Petano Muzes pouzit edit... (upravit predchozi prispevek) jinak asi bych sel do jinyho motoru nez opravovat. Citovat
oddie Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 1. servis pošli do pr...., sdělení \"tlaky má na 40%\" je nesmysl s nulovou vypovídací hodnotou. Chci vědět hodnotu kompresního tlaku v barech či MPa, a podmínky měření, a dále jestli jsou v pořádku ty ventilové vůle, jinak nelze říct vůbec nic!!! 2. celý agregát za tuhle cenu je dobrý, pokud je OK. Když je v autě, je dobré, že lze vyzkoušet. Pozor si dát na totéž - ideální by bylo, kdyby tě nechali změřit tlaky. Kdyžtak ti s tím můžu pomoct, pokud to nejni moc z ruky měřák na tlaky mám svůj. Citovat
oddie Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Ještě jedna věc - co je to za motor (typ)? Je to DJZ, nebo D9B? (pokud nevíš - má sání nad motorem velkou černou plastovou krabici, nebo přes motor vede tlustá gumová hadice?) Ten \"nový\" motor by měl být stejného typu... Citovat
22Petr Odesláno 1. únor 2005 Autor Odesláno 1. únor 2005 Tve pomoci si vazim, urcite by mi to pomohlo, protoze ja tomu moc nerozumim. Pro ten motor pojedu dop Brna a jsem z Kladna, nevim odkud jsi a jak moc je to pro tebe z ruky. Motor tam s tim velkym plastovym deklem pres celou hlavu motoru. Motor je to 1.9 D z bez turba. Tlaky v motoru mi rekli jen jak pisu, ze jsou na 40% a nic vic. Ale jeste k tomu mi rekli, ze by to odemne vzali za 60 tis., ale prodavat ho urcite nechci. Tvou pomoc urcite prijmu a diky. Petr Napsán autorem oddie Ještě jedna věc - co je to za motor (typ)? Je to DJZ, nebo D9B? (pokud nevíš - má sání nad motorem velkou černou plastovou krabici, nebo přes motor vede tlustá gumová hadice?) Ten \"nový\" motor by měl být stejného typu... Citovat
oddie Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Odkud jsem, je kupodivu napsaný vlevo pod nickem, tam co ty máš napsáno \"Kladno\" A dokonce je tam i tlemefón, to jako kdybys potřeboval poradit live ale do Brna se mi teda zrovna moc jezdit nechce, abych pravdu děl. Jestli chceš, zavolej, já ti k tomu řeknu pár drobností. P.S. ale SMS-ky nečtu a nepíšu... Citovat
Fusion Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 pánové rád se nabídnu ne s profes. pomocí ale můžu ten motor např. nafotit, sem z Brna... jinak souhlas s oddiem, já sem taky zažil to, když mě říkali že je motor na odpis (už 2. v řadě)... jel bych prve do dalšího servisu aby se na to mrkli [Editován dne 1/2/05 Fusion] Citovat
Petano Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Napsán autorem 22Petr Asi to tak skonci, ze koupim jiny motr, ale nerad bych koupil ten samy problem. Ale bud budu chodit pesky, nebo to risknu. Diky. A neni to nejaky podezrely ze se hned nabidli ze ti to auto odkoupi ... Urcite zkus jiny servis. Citovat
Emiš Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Hehe koukam ze jsi narazil na podobnej servis co ja. Mel jsem stejny problemy s motorem. Jak zaclo mrznout tak chytal cim dal hur. Mam sice 205tku ale to je fuk Prvne jsem zkusil vymenit palivovej filtr a svicky baterku, nepomohlo pak jsem zajel do servisu. V motoru a tlakach jsem se nevyznal auto jsem mel chvili duveroval jsem tedy servisu... Zmerili mi tlaky a rikali ze tlaky jsou dobry ze to bude cerpadlem takze zacali opravovat cerpadlo a ja sosolil prachy, samozrejme to nepomohlo. Pak jsem se diky foru tady dozvedel ze mi to zmerili na papir od benzinu a ze jsem proste nalitll. Nechal jsem zmerit tlaky jinde a zjistli ze jsou nic moc, pomohlo seridit vule na ventilech motor startoval lip tak do -15 to mi stacilo. Kazdopadne servisum neverim uz ani prd. Staryho motoru bych se bal, kdyz uz tak bych ho chtel videt nastartovat ted v zime a nebo idealne jak psal Oddie zajet tam s nekym kdo ti na nem zmeri tlaky za to se vypalti priplatit. No to jsem ale vypotil dlouhej slint skoro o nicem Citovat
Fusion Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 to by mě taky zajímalo proč to chcou kupovat, když nejsou schopní to spravit. Pochybuju, že by se trápili se sháněním novýho motoru, přepisem atd. atd. aby vydělali pár tisíc.... je to Peugeot servis nebo ne? Zkusil bych nějakej \"vesničtější\", oni přijdou na všechno, strašně je to baví a nikdo nemá benzín (nafta zadax z jzd) tak s dieselama sou jako doma... alespoň servisy za Brnem takdle fungují Citovat
22Petr Odesláno 2. únor 2005 Autor Odesláno 2. únor 2005 Je to docela dovbry napad, nechat ho nafotit, ale moc mi to nepomuze protoze vim jak ten motor vypada.Spise bych potrebuji tam mit sebou cloveka, ktery bude vedet kam kouknout, kde co zmerit a tad. pokud tam pojedu. Ale Oddie je super kamos, nabidnul se mi, ze se mi na to nejdriv podiva a pak posoudi jestli kupovat, nebo ne. Ale rad prijmu jakoukoliv pomoc od skusenych. Diky, Petr Napsán autorem Fusion pánové rád se nabídnu ne s profes. pomocí ale můžu ten motor např. nafotit, sem z Brna... jinak souhlas s oddiem, já sem taky zažil to, když mě říkali že je motor na odpis (už 2. v řadě)... jel bych prve do dalšího servisu aby se na to mrkli [Editován dne 1/2/05 Fusion] Citovat
22Petr Odesláno 2. únor 2005 Autor Odesláno 2. únor 2005 Je to jako bys popsal muj pribeh s motorem. Uplne te chapu, jsem rad, ze toto forum existuje a diky Oddiemu za pomoc. Napsán autorem Emiš Hehe koukam ze jsi narazil na podobnej servis co ja. Mel jsem stejny problemy s motorem. Jak zaclo mrznout tak chytal cim dal hur. Mam sice 205tku ale to je fuk Prvne jsem zkusil vymenit palivovej filtr a svicky baterku, nepomohlo pak jsem zajel do servisu. V motoru a tlakach jsem se nevyznal auto jsem mel chvili duveroval jsem tedy servisu... Zmerili mi tlaky a rikali ze tlaky jsou dobry ze to bude cerpadlem takze zacali opravovat cerpadlo a ja sosolil prachy, samozrejme to nepomohlo. Pak jsem se diky foru tady dozvedel ze mi to zmerili na papir od benzinu a ze jsem proste nalitll. Nechal jsem zmerit tlaky jinde a zjistli ze jsou nic moc, pomohlo seridit vule na ventilech motor startoval lip tak do -15 to mi stacilo. Kazdopadne servisum neverim uz ani prd. Staryho motoru bych se bal, kdyz uz tak bych ho chtel videt nastartovat ted v zime a nebo idealne jak psal Oddie zajet tam s nekym kdo ti na nem zmeri tlaky za to se vypalti priplatit. No to jsem ale vypotil dlouhej slint skoro o nicem Citovat
22Petr Odesláno 2. únor 2005 Autor Odesláno 2. únor 2005 Je to servis na Kladne, ale primimo Peugeot to neni. Treba to mysleli dobre s tim odkupem. Jen me mrzi, ze to auto neprolezli a nezjistovali presnou zavadu a delali hned repasi cerpadla za 8000,- i kdyz to cerpadlo taky trochu propostelo. Ale po repasi se startovani nezlepsilo ani o chlup. A cim vice mrzlo tim se hure startovalo. jinak na vesnicich kolem Kladna mam hodne znamych, ale vsichni jsou strasne drahy a ja uz dotoho vysypal docela dost. Napsán autorem Fusion to by mě taky zajímalo proč to chcou kupovat, když nejsou schopní to spravit. Pochybuju, že by se trápili se sháněním novýho motoru, přepisem atd. atd. aby vydělali pár tisíc.... je to Peugeot servis nebo ne? Zkusil bych nějakej \"vesničtější\", oni přijdou na všechno, strašně je to baví a nikdo nemá benzín (nafta zadax z jzd) tak s dieselama sou jako doma... alespoň servisy za Brnem takdle fungují Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Neříkej hop... zadarmo to taky nebude. S tím nafocením - dobrá snaha, ale zbytečnost, z fotky se nic nepozná. Ad vesnické servisy a diesely - tak já je naopak při nejlepší vůli doporučit nemohu. Tito opraváři jsou v drtivé většině odborníci především na to, jak to ochcat a ošulit, aby to v první řadě stálo co nejmíň peněz, děj se co děj. Přesně třeba ty vůle ventilů jsou u takovýchto opravářů evergreenem (\"to se dělat nemusí...\"). Ještě lepší pověra, kterou jsem tu už uváděl - \"u Peugeotů se mění jen rozvodovej řemen, kladky se neměněj\" - pochází taky od podobných \"odborníků\". Stejně jako \"ta hlava se nemusí brousit, dy? je dobrá\" a mnoho dalších. Vesnického \"podomáckého\" opraváře dělajícího skutečně poctivě jsem ještě na vlastní oči neviděl - třeba sice existují, netvrdím že ne, ale já to na svém autě a za vlastní peníze rozhodně zkoušet nebudu. Citovat
Fusion Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 ad fotky - jen snaha pomoct, vím co to jezdit přes republiku pro motor ad vesničtí - mám na to asi štěstí, netvrdím ale \"podomacký\" servisy ale např. servis v Náměšti, která měla jenom značku Bosch a kromě mýho auta tam dělali Audi A6... takže ne nějakej dvorek Zatím mě dycky přechcávali ti městští Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Si nevybereš. Je fakt, že znám fakt dobrej servis ve vesnici kousek za Prahou, na kterej bylo 100% spoleh (ale taky na horší auto byli schopní natvrdo a na férovku říct, že to prostě dělat nebudou). Ten servis ale pravda není malá garáž, ale slušná hala... Na druhou stranu jsem se kdysi chvilku motal okolo jedné garážové dílničky v Praze, a trochu jsem viděl do jejího zákulisí a fungování - a na základě toho bych si tam dneska nedal ani koloběžku. Těžko se vybírá a hodnotí, jen co je pravda. Ale částečně si za to lidi můžou sami - pokud se většinou ptají jen po ceně a nezajímá je kvalita, tak se tomu časem ty servisy přizpůsobí. No a myslet si, že když v jednom servisu řeknou cenu opravy 5tis, a v druhém 30, že za tu cenu bude totéž, snad může jen opravdový naivka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.