tomybob Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 Dobrý den, pomuže nekdo prosím. Peugeot 307 1.6 HDI 80kW 110 K FAP Zavada P0299 Regulace tlaku turbodmychadla, požadovaný tlak turbodmychadla příliš nizký. pozadovaní tlak turbodmychydla 2150 skutečný tlak turbodmychydla 1350 elmag ventil regulace turbodmychydla 45% ventil regulace turbodmychadla nový zhruba 3 dny, zavada opět načtena. jedná se o ventil na krerý jsou napojeny hadičky od podtlakové komory, banka u turba a odfukový filtřík na hořejsku motoru.předem dekuji za pomoc. Citovat
MHS Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 tu zavadu ti to nacetlo znova na diagnostice nebo se ti rozsvitila kontrolka motoru na palubnim PC? Citovat
shark734 Odesláno 8. duben 2011 Odesláno 8. duben 2011 hladaj netesnosti medzi motorom a turbom, prasknutu hadicku od podlakoveho ventilu k turbu, zaseknute lopatky na turbe, vadny snimac tlaku...este mozno zaneseny vzduchovy filter, alebo vadne turbo... Citovat
tomybob Odesláno 9. duben 2011 Autor Odesláno 9. duben 2011 Filtr je nový, snímač myslíš jaký: ten na ovladaní banky turba je nový, to jsem psal. zavadu to načte jen na PC jako trvalá, na palubce ne. Regulařní tička lopatek se hýbe dobře, stlačením ruky, ale příští tyden skusím vyndat turbo a EGR a rádně vyčistit, předemnou to auto měla německá autoškola, takže šolích. Hadičky také skontroluji. A docela dost teče turbo, přez noc tak 3 cm koláč pod autem. Citovat
shark734 Odesláno 9. duben 2011 Odesláno 9. duben 2011 snimac myslim snimac ktory meria ten tlak...ty si menil elmag. ventil ktory ovlada naklapanie lopatiek? ak dobre chapem [upravil dne 9/4/11 16:37 shark734] Citovat
tomybob Odesláno 9. duben 2011 Autor Odesláno 9. duben 2011 A tento snímač je na klapce od koleru, tam je tlakovej a teplotní. Citovat
tomybob Odesláno 16. duben 2011 Autor Odesláno 16. duben 2011 tu zavadu ti to nacetlo znova na diagnostice nebo se ti rozsvitila kontrolka motoru na palubnim PC? Citovat
MHS Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 tu zavadu ti to nacetlo znova na diagnostice nebo se ti rozsvitila kontrolka motoru na palubnim PC? mě právě dělá to že když mam motor zahřátý přijedu do garaze a necham to minutu odstát a vypnu motor, tak jde slyset jak se vraci zpatky lopatky nebo klapka do nejake polohy. poté cosik sepne na DRV ventilu. coz je všechno OK ale potom mi vyjde od turba zvuk ktery připomína jako když necham mobilní telefon na stole ktery ma nastavenou vibraci. Dělá mi to jen pri zahřítym motoru. Strátu vykonu moc nepocituu tak newim zda je eto dobře nebo ne:myslim Citovat
sekaj Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 Dělá to konektor snímače tlaku turba (udělalo mi to taky),stačí ho rozebrat a skřípnout jeho piny. Polovičku el. závad na 307 dělají konektory,tak nejdřív než začnete vyměňovat součástky prověřte tuto variantu. Citovat
straki007 Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 Ta sama zavada dnes na 407 1,6 HDi 80kW. Borci vymenili ventil,filtr,snimac,klapky,elmag ventil............. Naknec upplne ucpany FAP a turbo nemelo silu se roztocit. U tebe je ale divne ze mas 45% otevreny ventil. Chce to logovat a pak neco menit... Citovat
twoolf Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 Měl jsem něco podobného, nízký plnící tlak. Závada v tlakové části sání za turbem. Prasklá plastová část na výstupu z turba, Ovšem žádný nouzák a jelo to. Po opravě jede jak z praku edit: jak říká straky, je divné to otevření ventilu jen napůl [upravil dne 17/4/11 23:44 twoolf] Citovat
tomybob Odesláno 19. duben 2011 Autor Odesláno 19. duben 2011 Tak jsem vše zkontroloval, ventily, hadičky,EGR vyčistil, čidla, kontakty, turbo jsem měl venku, bylo čisté, až na regulační baňka u turba, byla plná oleje, turbo teče mezi středem a částí nasávání vzduchu. Vzduchové potrubí plné oleje. Muže to být turbem. Děkuji za rady. Citovat
tomybob Odesláno 26. listopad 2011 Autor Odesláno 26. listopad 2011 Tak závada výřešena, pojistková skřínka v motoru, nějaká elektronika v ní. Citovat
Kosta777 Odesláno 16. červen 2019 Odesláno 16. červen 2019 (upraveno) ahoj. mam problem s turbem. 407ka jede jak bez turba. Upraveno 16. červen 2019 uživatelem Kosta777 Citovat
Zdeník Odesláno 23. listopad 2022 Odesláno 23. listopad 2022 (upraveno) Zdravim pani, nejdem zakladat novu temu, kedze moj problem je tu vyssie spominany. 1,6 HDI 9HZC, 195 000 km. Stale mam banku regulacie turba ošťatú od oleja, a ten potom pokracuje dalej po bloku motora a konci na vyfuku kde sa pali, co riadne smrdi. Ked dam dole hadicu privodu vzduchu do turba, je tam sucho a cisto. Kompresorova cast turba dostala novy O-kruzok, vystupna hadica z turba dostala novy O-kruzok. Takze uz jedine mozne miesto uniku oleja je medzi stredom turba a hlinikovou kompresorovou komorou. Len ma udivuje, ze ten olej nejde dnu do turba a dalej do sania, ale vykvapkava von a dole na podtlakovu banku. Axialna vôla na hriadelke turba je nemeratelna, radialna do 0,5mm. Nemate s tym niekto skusenosti? Zavadu P0299 mam tiez, prechodnu. Studeny motor taha vacsinou dobre, po zohriati je obcas taky polomrtvy. Kontrolka sa nerozsvecuje, zavada je len v diag. Skusim preverit kontakty na snimaci tlaku turba, tie som este nekontroloval. Upraveno 23. listopad 2022 uživatelem Zdeník Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.