Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den, pomuže nekdo prosím. Peugeot 307 1.6 HDI 80kW 110 K FAP

Zavada P0299

Regulace tlaku turbodmychadla, požadovaný tlak turbodmychadla příliš nizký.

pozadovaní tlak turbodmychydla 2150

skutečný tlak turbodmychydla 1350

elmag ventil regulace turbodmychydla 45%

ventil regulace turbodmychadla nový zhruba 3 dny, zavada opět načtena. jedná se o ventil na krerý jsou napojeny hadičky od podtlakové komory, banka u turba a odfukový filtřík na hořejsku motoru.předem dekuji za pomoc.

Odesláno

hladaj netesnosti medzi motorom a turbom, prasknutu hadicku od podlakoveho ventilu k turbu, zaseknute lopatky na turbe, vadny snimac tlaku...este mozno zaneseny vzduchovy filter, alebo vadne turbo...

Odesláno

Filtr je nový, snímač myslíš jaký: ten na ovladaní banky turba je nový, to jsem psal. zavadu to načte jen na PC jako trvalá, na palubce ne. Regulařní tička lopatek se hýbe dobře, stlačením ruky, ale příští tyden skusím vyndat turbo a EGR a rádně vyčistit, předemnou to auto měla německá autoškola, takže šolích. Hadičky také skontroluji. A docela dost teče turbo, přez noc tak 3 cm koláč pod autem.

Odesláno
tu zavadu ti to nacetlo znova na diagnostice nebo se ti rozsvitila kontrolka motoru na palubnim PC?

mě právě dělá to že když mam motor zahřátý přijedu do garaze a necham to minutu odstát a vypnu motor, tak jde slyset jak se vraci zpatky lopatky nebo klapka do nejake polohy. poté cosik sepne na DRV ventilu. coz je všechno OK ale potom mi vyjde od turba zvuk ktery připomína jako když necham mobilní telefon na stole ktery ma nastavenou vibraci.

Dělá mi to jen pri zahřítym motoru. Strátu vykonu moc nepocituu tak newim zda je eto dobře nebo ne:myslim

Odesláno

Dělá to konektor snímače tlaku turba (udělalo mi to taky),stačí ho rozebrat a skřípnout jeho piny.

Polovičku el. závad na 307 dělají konektory,tak nejdřív než začnete vyměňovat součástky prověřte tuto variantu.

post-12161-14109616748874_thumb.jpg

Odesláno

Ta sama zavada dnes na 407 1,6 HDi 80kW.

Borci vymenili ventil,filtr,snimac,klapky,elmag ventil.............

Naknec upplne ucpany FAP a turbo nemelo silu se roztocit.

U tebe je ale divne ze mas 45% otevreny ventil.

Chce to logovat a pak neco menit...

Odesláno

Měl jsem něco podobného, nízký plnící tlak. Závada v tlakové části sání za turbem. Prasklá plastová část na výstupu z turba, Ovšem žádný nouzák a jelo to. Po opravě jede jak z praku :)

edit: jak říká straky, je divné to otevření ventilu jen napůl

[upravil dne 17/4/11 23:44 twoolf]

Odesláno

Tak jsem vše zkontroloval, ventily, hadičky,EGR vyčistil, čidla, kontakty, turbo jsem měl venku, bylo čisté, až na regulační baňka u turba, byla plná oleje, turbo teče mezi středem a částí nasávání vzduchu. Vzduchové potrubí plné oleje. Muže to být turbem. Děkuji za rady.

• O 7 měsíců později...
  • O 7 let později...
  • O 3 roky později...
Odesláno (upraveno)

Zdravim pani, nejdem zakladat novu temu, kedze moj problem je tu vyssie spominany. 1,6 HDI 9HZC, 195 000 km. Stale mam banku regulacie turba ošťatú od oleja, a ten potom pokracuje dalej po bloku motora a konci na vyfuku  kde sa pali, co riadne smrdi. 

Ked dam dole hadicu privodu vzduchu do turba, je tam sucho a cisto. Kompresorova cast turba dostala novy O-kruzok, vystupna hadica z turba dostala novy O-kruzok.

Takze uz jedine mozne miesto uniku oleja je medzi stredom turba a hlinikovou kompresorovou komorou. Len ma udivuje, ze ten olej nejde dnu do turba a dalej do sania, ale vykvapkava von a dole na podtlakovu banku. Axialna vôla na hriadelke turba je nemeratelna, radialna do 0,5mm.

Nemate s tym niekto skusenosti?

Zavadu P0299 mam tiez, prechodnu. Studeny motor taha vacsinou dobre, po zohriati je obcas taky polomrtvy. Kontrolka sa nerozsvecuje, zavada je len v diag. Skusim preverit kontakty na snimaci tlaku turba, tie som este nekontroloval.

Upraveno uživatelem Zdeník

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...