Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nemá někdo schéma turba?

Musím přijít na to proč to netáhne.

Na 2 u 40km/h začne řvát a netáhne-jakoby vůbec nezabere.

Bud bude možná někde prasklá hadička nebo ten ventil nebo nevím.

Nemá stím někdo zkušenosti?

Spotřeba je stále stejná-kolem 5litů a z výfuku je kouř taky normální.

Potřebuju vědět na co se podívat aby to jelo jak má.

Auto jede i 140km/h-možná i víc,ale jakoby nemělo výkon.

Díky

Odesláno

Ještě jak to tu tak pročítám bych mohl vyměnit vzduchový filtr.

Sice podle mě nevypadá nějak zle,ale auto mám 3roky a asi by bylo na čase.

Odesláno

taky zalezi jako verzi HDi mas, jestli se regulaci tlaku nebo bez (tedy slabsi ci silnejsi 2.0 HDi)

zkontroluj preclive vsechny hadice, jestli nekde neutika tlak a mozna by nebylo od veci pichnout to na diag a zkontrolovat provozni hodnoty, zda RJ dostava rozumne informace o tlaku turba, paliva atd.

Odesláno
Ještě jak to tu tak pročítám bych mohl vyměnit vzduchový filtr.

Sice podle mě nevypadá nějak zle,ale auto mám 3roky a asi by bylo na čase.

vzduchový filtr se nemění podle toho, jak vypadá :bojim, je u něho nějaký kilometrový proběh a když ho tady zkrátíš na polovic, jen dobře uděláš

Odesláno

Na starým Bávu mi tohle udělala upadlá páčka od membrány přetlakový regulace obfuku turba.

Jak je to u našeho motoru jsem zatím nekoumal, ale 66kW asi nemá variabilní lopatky, tak by to mělo mít aspoň ten obfuk.

U BMW byl vedle turba takovej malej kastrůlek do kterýho vede hadička od vývěvy podtlaku (u nás asi přes elektroventil, jsme už elektroničtí :-)

a z kastrůlku čouhá táhlo k páčce na turbu, a to ovládá obtok černýho smradu rovnou do výfuku mimo dmychadlo.

Pokud to volně plandá, obtok se otevře při sebemenším tlaku vejfukovejch plynů, hučí to jako piliňáky, ale neturbuje.

Odesláno

jj slabsi verze ma jen jednoduchou regulaci turba, ta asi nebude pricinou.

spis jestli tam teda neni nejakej zaseknutej EGR ventil, pripadne problem s tlakem nafty (DRV ventil), chtelo by to zjistit ty zakladni provozni hodnoty pres diag a pak uvazovat dal

• O 5 měsíců později...
Odesláno
toto iste robilo aj mne.maly kopec a auto ho nevladalo vytiahnut...bol vadny EGR ventil + čidlo

ja sa s tym tiez trapim, turbo pocujem, ale veelmy slabo a ked mu utnem tak sa hadice ani nenafuknu. Pocitac pisal slaby tlak turba tak som vymenil vsetky hadicky aj nejake ventily (na turbo a EGR) a nic. Zdalo sa mi ze na hornej hadici z I.C. na volnobehu je trochu tlak, tak som vytiahol podtlak. hadicku z membranky na turbe a ventil tam stale robil podtlak bez ohladu ake su otacky, stale tahal vzduch, neviem ci to tak ma byt. Vsetko to zacalo cakanim na turbo ked som roztiahol nejaku rychlost a dal tam dalsiu, cakalo aj 3-5-10 sec. a potom ma vystrelilo. Co by ste mi este poradili vyskusat?? :myslim dik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...