PetrSm Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 Neumím anglicky ani slovo a překladač mi moc nepomáhá. Zkusil jsem se tam zaregistrovat ale stejně se mi nepodařilo nic stáhnout. Mám tedy prosbu - je možné ty mapy nějak přeposlat. Upečení na CD bych už měl snad zvládnout. Moc díky a zdravím, Petr. Podařilo se - díky za pomoc. [upravil dne 28/1/12 00:00 od PetrSm] [upravil dne 3/2/12 00:50 od PetrSm] Citovat
Y2K Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 ja sa to spytam tuto ako uplny debil ako je to s mapami a navigaciou? to len napalim ISO na CD, vlozim a ono to samo?ci? A neda sa to dat vsetko na DVD, musi to byt na CD? A co ked chcem ist z Ukrajiny do UK? Ako zadam ciel ked mam v mechanike len mapu ukrajiny? Nikde som sa toto nedocital... Citovat
Y2K Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 dobre...to by sme mali co dalsie moje otazky? Citovat
xpetrix Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 ISO napalit minimalnou rychlostou,vlozit do rt3 a zapnut navi.No a ta trasa...To ti teda neviem,lebo som take nieco este neskusal,lebo som to nezazil . Asi zadat iba hranicny priechod,tam prehodit CD,zadat dalsi hranicny priechod,zase vymenit CD,lebo z Ukrajiny do UK potrebujes viac ako 2CD...No proste neviem:nevim Citovat
Y2K Odesláno 13. únor 2012 Odesláno 13. únor 2012 hmmm...toho som sa bal.. ja som uz par krat tak siel ze cez pol europy alebo aj cez celu samozrejme vtedy prirucna navi s tymto problem nemala...ale toto ma teda zaujima Citovat
merlin99 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 @Y2K: tak pozries po inzeratoch od pp205 na RT4/5 a mas po starosti, tam je HDD a CD len na upgrade pouzivas. Pricom osobne pouzivam tuto zabudovanu navi len ako uuuuplnu nudzovku - nepozna vela veci, vypocitavanie tras mam overene ako mizerne a bud chybou algoritmu alebo obsahu na niektorych usekoch ignoruje zakaz pouzivania dialnic a pod... [upravil dne 14/2/12 08:01 od merlin99] Citovat
Agrafik Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Já si teda na RT3 stěžovat nemůžu. Externí navi od té doby nepoužívám. Zobrazení detailů před křižovatkou mezi budíkama... Citovat
Y2K Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 aaa to sa mi asi nechce riesit menit radio..a ani neviem ci by to len tak slo....skusim CD uvidime Citovat
stanleyirl Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 To sa stalo aj mne na Sicilii ze ma nechcelo navigovat po dialnici a ked som bol na dialnici tak to pisalo chyby a tiez tam bolo obrovske opozdenie, ale som mal vadny Abs senzor a stare mapy. Ked pojdem v Aprili z Malty na Sk tak to odskusam a dam vediet ako to funguje, ale pre istotu beriem aj daco do zalohy. Citovat
Mike407 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Mě RT3 také zatím vždy dovedla. Sice je pravda, že jsem tam pár chyb objevil, ale to je dáno daty, nikoliv navigací samotnou. Například vím o jednom místě v Plzni, kde sveřepě trvá na odbočení doleva na čtyřproudové silnici, přestože se v tom místě odbočit nedá a nepamatuji se, že by to někdy bylo jinak. Ale navigace jen zpracovává data, která má k dispozici, s tím nic nenaděláme. Navíc ta data jsou pořád s ročním zpožděním, ale to už se tu řešilo. Citovat
merlin99 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Já si teda na RT3 stěžovat nemůžu. tak si zadaj bratislava - Bruck an der Leitha,zadas ze mimo dialnic. Ako prve ta na jednom kruhaci povedie na dialnicu..., ak sa nedas oklamat, pojdes polku obce/mesta po kadejakych ulickach - len nie idealnou trasou. Mal som kedysi viac takychto veci... vsetky ostatne navigacie spravne, len toto zabudovane ee... P.S: Algoritmus pocitania idealnej trasy neni v obsahu map;-) nehovorim o obsahu map primarne. [upravil dne 14/2/12 12:11 od merlin99] Citovat
Mike407 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Musíš to brát tak, že poslední update firmwaru byl před víc jak pěti lety. Ale možná by bylo zajímavé porovnat výpočet stejné trasy mezi RT3 a RT4/5. Jestlipak už někdo něco takového zkoušel? Citovat
Agrafik Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Největší problém navigací je to, že se na ní člověk 100% spoléhá. Blbost č.1. pokud jedu daleko, tak se kouknu do normální mapy, kudy mám asi jet.... Proč: některé navigace mě takhle povozily po různých uličkách a nakonec jsem skončil kousek od místa, odkud jsem do nich vjel, nebo mě tahaly po bočních cestách, po kterých jsem nechtěl. Ale holt asi ta trasa byla na 10km o 10 metrů kratší. Vrchol všeho bylo, kdy jsem stál za autobusem, navigace řekla odbočte vlevo. Já tam odbočil za autobusem a stál jsem na zastávce. Ještě za mnou zastavila tramvaj. Takže navigace , ale jako pomocník, ale na 100% mě ještě žádná nepřesvědčila. Proto za mě RT3 ok. Není o nic horší než ostatní. Citovat
Mike407 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Přesně tak. Největší chyba je zadat adresu a nezkontrolovat si vypočtenou trasu. Mě takhle Mio docela slušně povozilo po Praze, Vltavu jsem přejížděl snad 3x tam a zpátky a pořád jsem se nemohl vymotat. A přitom stačilo, kdybych si tu trasu nejdříve prohlédl a upravil ji pomocí průjezdních bodů. A to samé je možné udělat i s RT3. Navíc, když se mi nezdá kam mě navádí, tak jedu podle sebe a ona se za chviličku zase chytne. Citovat
Y2K Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 no hej...ale co ked ozaj idem z tej ukrajiny do UK? Citovat
Mike407 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Na tohle jsem odpověď také nikde nenašel. Prostě to musíš vzít po etapách. Najdi si trasu na netu a podle ní si zvol koncové body jednotlivých etap a pokaždé, když vyměníš CD, zadáš nový cíl na hranici mapy. Je to sice nepraktické, ale nic jiného mě nenapadá. Citovat
Y2K Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 to zas vymysleli fakt by pomohol len ten disk asi alebo nechapem preco nie DVD mechanika co uz...este ze mam Sygic vo fone Citovat
Mike407 Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Musíš to brát tak, že ten systém je z roku 2002 nebo 2003 a tenkrát to holt stačilo. Pevný disk by tam ani být nemusel, bývalo by stačilo udělat slot třeba na SD kartu. A nebo ta DVD mechanika, to by také bylo řešení. Citovat
adam.bogocz Odesláno 14. únor 2012 Odesláno 14. únor 2012 Když tam bude CD s UK mapama tak obsahuje hlavní tahy celé Evropy... takže pokud budeš v Ukrajině, tak můžeš zadat, že chceš jet někde na hranice UK... pak prohazovat CD podle státu kterým jedeš, v UK pak vrazit UK CD a doplnit přesnou adresu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.