micki407 Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Zdravím vás chlapi mám problém s krytem panoramatické střechy. Při zimních chladných měsících se mi povedlo zničit pojezd dvou lamel, ze kterých se ulámaly kluzátka, ale bohužel i s plastovými držáky na kterých kluzátka jsou. Chtěl bych se vás pro to zeptat jestli s tím již někdo nemáte zkušenost. V SB to bohužel není jako samostatný díl, ale pouze v celku s lamelou střechy. Pokud by jste někdo věděl třeba o nějakým vraku ze kterýho by to šlo dolu byl bych vděčen. Díky Citovat
micki407 Odesláno 28. březen 2011 Autor Odesláno 28. březen 2011 Jo díky, ale tyhle vlákna jsem již četl bohužel jsem se tam dozvěděl jen to, že když se ulámou ty plastové držáky tak se musí měnit celá clona což je od výrobce dost poděl, protože ty plastové držáky jdou vyměnit včera jsem to měl rozebrané. A celou clonu rozhodně měnit nebudu za ty prachy. Citovat
Laďa Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Kluzáky koupíš - sadu za cca 1000,-Kč, ale plastový držáky nee. Jedině celou lamelu za cca 8000,-Kč. Nebo koupit jetou celou střechu (kryt pan. stř.). Člen pp205 prodává (nebo prodával) za 5000,-Kč. Mám taky na jedné lamele ulomený držák. Citovat
dodo407sw Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 http://www.autobazar.eu/uk/peug407swstropmechanizmuslyziny-id967304.html a inak ja som dostal velmi dobru radu aby som to v zime nikdy noetvaral, lebo je to stuhnute a moze sa to zlamat, preto som to nikdy nepouzil... budes vediet nabuduce Citovat
Laďa Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Já jsem měl i kontakt za 3000,-Kč, ale někde jsem ho ztratil, tak jsem se ani nezmiňoval o této možnosti. Citovat
micki407 Odesláno 28. březen 2011 Autor Odesláno 28. březen 2011 No právě tohohle jsem se bál, za ty 3000 bych do toho ještě šel, ale víc ne to jí radši nechám tak jak je, ovladač už jsem pro jistotu odpojil, třeba na něco někdy kápnu na vrakárně Citovat
John_Ice Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Jak je vidět je to opravdu na levačku.Kvůli dětem to mám stále otevřené od koupě a už se bojím na to šáhnout Citovat
Laďa Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 No právě tohohle jsem se bál, za ty 3000 bych do toho ještě šel, ale víc ne to jí radši nechám tak jak je, ovladač už jsem pro jistotu odpojil, třeba na něco někdy kápnu na vrakárně Buďto to bylo vrakoviště nebo soukromý prodejce někde od Příbrami. Citovat
RADOSO Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Všetci tu majú pravdu. Kúpiť sa dá iba celá lamela.. Keď som kúpil svoju 407-čku, fungovala iba tá prvá. Opravil som to takto: Z lamiel som demontoval tie čierne vodítka na krajoch, z ktorých boli olámané malé výstupky pre tie biele kľzatká. Odniesol som ich hlapíkovi, ktorý zvára plasty aj s dvoma dobrými, aby vedel ako to má vyzerať. A ešte jednu plastovú časť na konci koľajničiek, kde sa ukladajú lamely (tá bola tiež vylomená). Kvôli nej sa to pravdepodobne celé vylámalo. Za 20€ som si to na druhý deň vyzdvihol všetko pohromade. Ešte som teplovzdušnou pištoľou vyrovnal tie, čo neboli zlomemé, ale iba ohnuté..Potreboval som ešte 4 alebo 5 tých bielych klzáčikov, ale za ne som musel dať v PEUGEOTe 50€, lebo samozrejme predávajú iba celú sadu. Všetko som to namazal klznou vazelínou a krásne mi to funguje už rok aj v zime pri -25. Tak veľa šťastia pri oprave. Pre mňa bol najväčší problém čalúnenie. Žiadna skrutka, len trhať a trhať a potom zháňať úchyty.. Citovat
Laďa Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 No jo ale sehnat někoho kdo to udělá. Já jsem na dvou místech ty kluzáky přišrouboval malými šroubky a hlavičky jsem obrousil tak aby to jezdilo, což funguje ale chybí mi ten jeden kluzák takže to nemůžu dodělat a vyzkoušet v celku a 1100,-Kč se mi nechce dávat za všechny když potřebuji jen jeden.Takže pokud by někomu jeden nebo dva přebýval tak odkoupím. Citovat
micki407 Odesláno 1. duben 2011 Autor Odesláno 1. duben 2011 to Laďa: dobrý nápad s těmi šroubky zkusím to také za to nic nedám víc rozbít už to snad ani nejde Citovat
RADOSO Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 ..no u nás v Žiline sú hneď dvaja, čo zvárajú plasty blízko pri sebe.. Tak verím tomu, že aj tam okolo Vás budú nejakí.. Opravia každý plast, čo sa dá nahriatím rozleptať.. Napríklad nárazníkov majú na opravy celé kopy, ale hlavne na takýchto malých drahých somarinách v interiéri sa dá dosť ušetriť. A pre Láďu.. Tých kluzátek mi samozrejme zopár ostalo, tak sa môžme dohodnúť a ak ich nájdem, tak ti pošlem.. Ale hneď to nebude, lebo pracujem v zahraničí a budem doma až na veľkú noc.. No ak ich v tom bordeli nájdem.. Citovat
Laďa Odesláno 2. duben 2011 Odesláno 2. duben 2011 Když budeš mít čas a chuť tak pohledej a domluvíme se. Citovat
bedo Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 RADOSO ten borec na plasty ti tam natavil nove pacicky aby si tam mohol nasunut tie biele klzaky alebo ti tam prilepil rovno tie klzaky? Citovat
bedo Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Tak hodim este jeden update .. som studoval ten mechanizmus a hladal pricinu preco sa to rosypalo .. pruziny ktore pritlacaju jednotlive lamely o strop su obalene takym plastovym obalom ktory mam ja polamany, predpokladam ze sa to tam ulomilo a tym padom hned prva lamela sa nevedela dostat do uloziska a preto vybehla z kolajnicky, vsetky ostatne ktore boli za nou ju pravdepodobne nasledovali. takze teraz znie otazka: da sa ta pruzina nejak upravit aby sa to uz neopakovalo, a ma to niekto odfotene tak ako to vyzera original, by mi to dost pomohlo pri hladani riesenia. Citovat
BerryJ Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 ahojte, tak jsem podle návodu, který tady koluje celou střechu rozebral. Je to opravdu jednoduché i pro nešiky jako jsem já. Zainvestoval jsem a měl jsem připravenu i sadu kluzátek pro výměnu. 1 kluzátko bylo na kaši, ale co víc plastové držáčky kluzátek na jednom panelu byly celé polámané. teď jezdim s otevřenou střechou a sháním 1 panel ze střechy. Nemáte někdo radu či tip kam se poohlédnout? v několika peugeot servisech, které jsem navštívil mi prodají pouze celou novou střechu - 4 panely obj. č. 8401SK za 8500 Kč a to je docela ranec. Pokud někdo víte o nižší ceně budu vděčný za tip. Obávám se však, že po panelech se to nedá sehnat. Pak mi jedině zbývá koupit ji za 8500. Pokud by měl někdo stejný problém, můžeme střechu koupit společně a panely si podělit, kromě 1 panelu jsou ostatní stejné. Zbydou mi i volná kluzátka, která také mohu nabídnout k dispozici. Citovat
Laďa Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 Někde tady na foru jsem viděl že člen pp205 ( http://www.peugeot-kly.cz ) prodává(l) za 2500,-. Já potřebuji taky pouze jeden panel a ten nikde nekoupíš. Jinak celá střecha je nedostatkový zboží. Citovat
bedo Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 tak tak .. len jednu lamelu zohnat je zazrak .. ale uz ma nebavi cakat .. v nedelu pekne tie tri drziaky co mam polamane upravim podla vzoru svojho .. urezat zlomene nozicky a tie klzaky tam pripevnit napevno .. nafotim a dam vediet ci sa mi to podari .. momentalne ma skor zaujima ci ma niekto fotku toho ako ma vyzerat ta pruzina ktora pritlaca lamely v zasobniku .. podla mna je ona svar vsetkeho zla .. Citovat
bedo Odesláno 12. červenec 2011 Odesláno 12. červenec 2011 takze som vzdal zhananie jednej lamely, tie tri polamane drziaky som opravil po svojom (vid foto) .. premazal strechu Loctite 8192 - suche mazivo .. zlozil a funguje .. rozmyslam ze rozbehnem tipovaciu sutaz ze dokedy to bude fungovat, vyherca dostane jednu funkcnu lamelu z tejto mojej strechy kedze budem potom musiet kupit asi komplet mechanizmus .. detail opravy : 1mm vrtak, 1mm klince s odstrihnutou hlavickou .. povodne som chcel pouzit aj Loctite na fixaciu klinca ale na to som sa potom vyprdol .. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.