Dundee Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Tak vám představuju dalšího člena naší rodiny a tím je Felicia Combi 1.3 BMM 50 kW z roku 1996. Výbava je docela slušná: 2 pytle, ABS, centrál, mlhovky... Koupil jsem ji od kolegy z práce za cenu více než příznivou s tím, že je zespodu někde prasklá převodovka a trochu z ní kape olej. Když jsme s ní vyráželi od kolegy, tak měla na tachometru 147.600 km. O víkendu jsme ji trochu provětrali a zjišťovali, co všechno bude potřeba udělat, než jí v červenci vyprší STK. Takže \"závady\", který bude potřeba pořešit: - motor je olejnička, takže přetěsnit - o převodovce už jsem psal - řidičova sedačka se vepředu viklá (po opření do opěradla se zvedá sedák) - fofrklacek má šílenou vůli, zřejmě je vyčochtaná kulička pod podlahou - ruční brzda jde blbě tahat nahoru, ale auto brzdí na druhym zubu (tušim, že bude zatuhlej lanovod nebo prasklej bowden) - přední náprava mlátí, takže čepy na výměnu - ve vyšších rychlostech při brždění táhne doprava, takže zkontrolovat a odvzdušnit brzdy - zadní dveře se blbě otevírají zvenku (je třeba pořádně zatáhnout za kliku), asi bude třeba promazat zámky Kapitola sama pro sebe je karosařina, ale s tou už jsem na tomhle autě měl co do činění, takže auto na první pohled vypadá docela dobře. Ale jelikož je to už skoro dva roky, tak se znovu objevujou puchýřky a kvítky... V neděli jsme ji zase odvezli ke kolegovi, protože mají nějaký problémy s papírama od novýho auta, tak aby mohla jeho žena v klidu jezdit do práce. Počítám, že ve čtvrtek už by mohla být zase zpátky u nás s novýma značkama a mým jménem v TP... Pro začátek jedna fotečka mobilem ze zpáteční cesty [upravil dne 12/4/2012 13:13 od Dundee] Citovat
Neon Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Tyvoe, ty seš hrozněj sběratel \"vykopávek\" ... :D Ale ať slouží! A felda je dobrá volba, když je v cajku -> finančně tě rozhodně nesežere ... Citovat
Dundee Odesláno 21. březen 2011 Autor Odesláno 21. březen 2011 Musí vydržet Felda i Favorit, holt musí Pick-up z baráku... A zas taková vykopávka to neni:P [upravil dne 21/3/2011 23:24 Dundee] Citovat
Rejty Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 hezky...pro faority a feldy mam slabost:) Citovat
vendelinek Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 tadle značka mi nesmí do baráku,kdysi sem měl fáčko a sem vyškolenej zlatej pažout ale Dundeemu věřim,že si to dá do cajku [upravil dne 22.3.2011 09:51 vendi.stejskal] Citovat
Dundee Odesláno 22. březen 2011 Autor Odesláno 22. březen 2011 Rejty: Jj, koukal jsem na obrázky tvýho bejvalýho Formelína;) vendi: Taky jsem říkal, že už mi Němec nesmí do baráku, ale nic jinýho mi nezbejvá, na Pažouty nemám prachy:( Citovat
marko306 Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 Felda a Fáčko je lacné zvezenie. Toto vlákno budem určite sledovať. Aj budú neaké úpravy alebo iba opravy? Citovat
Medvěd Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 Filcka je pořád (ať už se to někomu líbí nebo ne) provozně nejlevnější auto, které se dá dneska za pár kaček pořídit a v případě oprav je dílů za hubičku všude tuny. Věřím, že Dundeemu bude takové auto plně vyhovovat. Citovat
Dundee Odesláno 27. březen 2011 Autor Odesláno 27. březen 2011 marko306: Nějaký úpravy už jsou na Trpaslíkovi (výfuk, folie, osvětlená schránka spolujezdce, větší světlo v kufru apod.), takže na Vínovku přijdou akorát folie a tim zřejmě skončim s úpravama. Opravy budou muset proběhnout co nejdřív, protože STK je do července a to i odlítám do Áčka... Medvěd: Přesně tak, proto mám i Trpaslíka;) Citovat
Dundee Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 Tak dneska už konečně nastálo zaparkovala u nás doma Jako první \"tuning\" šly dolů potahy ze sedaček a vyměnil jsem žárovky vepředu, protože tam byly nějaký s modrou baňkou a svítilo to úplně na <> Pak přišly na řadu dvě \"opravy\": - dotáhl jsem oba přední šrouby řidičovo sedačky, takže se už neviklá - promazal jsem mechanizmy zámků na dveřích a už jdou všechny krásně otevírat Tady tři rychlý fotky mobilem: Citovat
Driver Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Na to, že je to 96ka to nemá ani moc sežraný lemy a zadní vrata, alespoň na fotce to tak vypadá. Vypadá celkově zachovale. Citovat
Dundee Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 O to jsem se postaral před dvěma lety, ale už zase kvete, takže mě čeká flexa a COčko;) Citovat
Dundee Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 Tak jsem dneska dolil do převodovky cca 0,6 litru oleje a podle měrky jsem lehce nad spodní hranicí Dál jsem utáhl čidlo teploty o dvě otáčky a už kolem něj nerosí chl. kapalina P.S.: Jinak jsem úplně blbej, protože motor je BMM a ne MPi, jak jsem původně psal (v prvním příspěvku opraveno). V poslední době jsem měl pod rukama tolik Felicií, že už se mi motá, která má jakej motor... Citovat
marko306 Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 Disky v kufri vyzerajú na originál škoda. Citovat
Dundee Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 Jj, originál hliníkáče se slušnejma gumama tak na dvě sezóny. Zadarmo nebyly, ale cena byla slušná Citovat
Dundee Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 Dneska Vínovka mile překvapila při tankování. Na to, že 2x projela Prahu od Kbel na Ruzyň a zpátky (z toho jednou to byla vyloženě poskakovačka), dneska jsem ji trochu protáhl po dálnici a jezdí se s ní trasy do 30ti kilometrů, tak vychází spotřeba solidních 7,33 litru na sto. Oproti Trpaslíkovým 8,9 to je úplný labůžo... Citovat
marko306 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 trpazlík bol karburátor alebo jednobodka? Citovat
Dundee Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 Trpaslík je jednobod 40 kW, momentálně po výměně těsnění pod hlavou. Potřeboval bych ho dát na diagnostiku, ale nikdo nemá tu pitomou redukci na pětipinovou zásuvku:( Jinak nejžravější moje vozy byli Dřevák (305 break) se spotřebou cca 13 litrů a potom Pikulín (Fa Pick-up) se spotřebou cca 11 litrů a neseřiditelným motorem. Budiž jim oběma vrakoviště lehké... Citovat
v3nty Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Premna je felicia moc drahé auto. Aspon unás na Sr pýtajú nehorázne ceny zanu ... za uloženku 1500-2000€ ale z tých posledných modelov 1.3mpičiek.. Radeji bych kupoval nejakeho benzínového megane Ale ak si ju kúpil za pár facek tak dobrá volba:) Felda je vdačné auto ale ako spomínam unás na SR moc vysoko cenovo ohodnotené .. Citovat
marko306 Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 u nás v SR sú všetky autá vysoko hodnotené, ale za posledné 3 roky išli sakramentsky dole, to sa musí nechať. Ale to som odbehol od témy, tak sorry za OT, toto je vlákno bordovej Felicie Combi [upravil dne 5/4/11 22:41 marko306] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.