MilanF1 Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Trochu řeším, jaké repro do auta, ač tam něco mám. Radio je Pioneer KEH 8600 (4x40W) a repro chci bez zesilovače. Ve dveřích mám no name 16,5 cm a v platu 6\"x9\" MIVOC (bez problémů tam ale půjdou dát klasické 16,5! Cenová relace cca 1000 Kč předek, 1000 Kč plato. Máte nějaké návrhy? Když vybírat, budou lepší komponentály, pokud ano, kam dát výhybku a výškách u dveří (v platu se to nějak vymyslí)? Mám možnost koupit tyto za 1000 Kč, bude to dobrý kup? http://all4sound.cz/zbozi/produkt-1959/sinus-live-sinus-live-sl-165w-plus-neo-13s.html [upravil dne 29/3/11 18:48 MilanF1] Citovat
olda Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Ty SL bez zesiku hrát nebudou,koupil jsem je,dal do auta a nic moc,takže jsem dal nakonec JBL a to je úplně něco jinýho,takže nový SL leží ve skříni.Jinak na předek dej určitě kompa,ty výšky jinak hrajou na nohy a nic z nich neslyšíš.Výhybku jsem nechal strčenou jen tak pod tapecem,ale až za kapsou,pěkně drží a nejebe se tam. Citovat
MerHanz Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Sinuse maj všeobecně celkem slušný basy, ale vejšky jsou na posrání. Já koupil kdysi ovály a velmi brzi jsem odpájel vejšky.Teď je mám v kufru zavřený v bedně, jen pro posílení basů a čekaj na výhybky, pro osekání i středů.Takže za mě určitě nee. To radši něco rozumnýho od Magnátu. Bráha nedávno dával do Oktávky a je to celkem OK.Každopádně dveře vytlumit a plato vyztužit, nebo udělat jiný bytelnější.I když to budeš mit jen na rádio tak to bude znát. Citovat
Hardbass107 Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Ja by som povedal len jedno. Bez zosilu hudbu neurobíš!!! Môžeš tam dávať, čo len budeš chcieť, ajtak to nebude dobre hrať. Môj názor... Citovat
MilanF1 Odesláno 20. březen 2011 Autor Odesláno 20. březen 2011 Díky za postřehy ... mně se moc do zesíku nechce, to pak vzadu mohu napojit i moje ovály MIVOC 120 RMS/300 max (dle krabice) - takže myslíte, že by to bylo nejrozumnější řešení? Ty MIVOCy jsem kupoval před třema lety u conrada (dle elektro eden) za nějakých 1500 Kč. Dopředu tedy komponenty, ale tedy něco jiného než Sinus Live. Edit: rádio mám od bratránka a říkal, že je na něm něco v háji, že odvařil na něm zesík a sub ... tak nevím, abych něco na něm zesík neodpálil [upravil dne 20/3/11 19:06 MilanF1] Citovat
MerHanz Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Hudbu bez zesiku asi neuděláš, to asi jo, ale pokud to chceč jen na obyč poslech při jízdě ( dle ovalu za 1500 asi jo) Tak kup obyč rádio od alpine, JVC, nebo pioneer ( za mě Alpine, klidně i zakladní řadu ). A do předních dveří dát komponenty. ( dobrý by byli Helixe, bral bych esprity, ale to už je dražší. ) a do zadu jen nějaký koaxe a vyztužit plato. Bylo by fajn natahat i new kable silnější. Takže asi tak v rychlosti a jednoduchosti. Ale věř, že jsem taky spořílek. Jenže se vyplatí přidat a mit něco rozumnýho. Citovat
MilanF1 Odesláno 21. březen 2011 Autor Odesláno 21. březen 2011 MerHanz: díky za rady. Ovály tedy nechám. Lepší kabely mám natažené - přímo od rádia, bez redukcí (krom čokolády za rádiem, jinak to nešlo). Jak píšu, tak slušné rádio mám, případně mohu dát Clarion 4x30W (asi 15 let starý), v P309 mi hrálo na moje poměry dobře. Do dveří tedy nějaké komponenty, kouknu na toho Helixe. Je mi jasné, že nemohu koukat na výkon ... víceméně čím nižší, tím lepší (když to budu napájet jenom rádiem). Citovat
ferrari Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Ty SL bez zesiku hrát nebudou,koupil jsem je,dal do auta a nic moc,takže jsem dal nakonec JBL a to je úplně něco jinýho,takže nový SL leží ve skříni.Jinak na předek dej určitě kompa,ty výšky jinak hrajou na nohy a nic z nich neslyšíš.Výhybku jsem nechal strčenou jen tak pod tapecem,ale až za kapsou,pěkně drží a nejebe se tam.No pozor-pozor. ty si ale písal, že máš tie slimy... Citovat
olda Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 To jo,ale ve starý 205,budiž jí zem lehká,jsem měl taky SL,tu nejvyšší řadu,do doby,než dostali zesik byli takřka neslyšitelný,to origa na tom byli snad líp. Citovat
MilanF1 Odesláno 21. březen 2011 Autor Odesláno 21. březen 2011 Bylo by dobré toto JBL? http://www.audioland.cz/jbl/jbl-cs-6c.html Citovat
olda Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 To si myslím,že bude plně dostačující,já mám auto osazeno jen JBL a super,teda sub je Magnat,ale ten taky vyměním za JBL.V předchozím autě jsem měl nejvyšší řadu Pioneer a myslím,že ty JBL jsou o dost lepší. Citovat
MerHanz Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 Asi bych radši koupil o stupeň lepší model. Nebo nevim jak máš citlivý uši, ale většinou tam je znatelnej nárust kvality zvuku . Citovat
MilanF1 Odesláno 22. březen 2011 Autor Odesláno 22. březen 2011 Ještě lepší model, jo? Nezapomínejme, že to bude hrát jenom na rádiu (bez zesíku) a jenom ve dveřích bez vytlumení. Kdybych chtěl opravdu pěknou hudbu, tak bych do kufru hodil nějaký sub přes zesík a vpředu bych se staral především o výšky. Citovat
MilanF1 Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 Tak mám vzít ty JBL viz výše, nebo něco jiného. Ale musí to být v obdobné cenové relaci. Citovat
Guest StibTo Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 kdyz uz se tu resi repro tak se pridam - parkrat jsem tu zahlidl ze nekdo dodelaval vyskove reproduktory do toho plast. trojuhelnicku u A-sloupku. Co se tam dava za rozmer ? Pripojit to jde predpokladam bez problemu k tem konektorum co jsou tam vyvedene .. Citovat
MilanF1 Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 Stibto: asi se tu bavíme o komponentálním repru, tedy klasiku 16,5 cm dole a vytažený kablík (z výhybky, či jak se tomu nadává) nahoru k A sloupku do výškáče. Nemyslím si, že by bylo rozumné mít vpředu jen výškáče Citovat
Guest StibTo Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Nepochopil jsi me mel jsem na mysli variantu DOLE 16,5 klasiku nahore K TOMU jeste vyskace Citovat
MilanF1 Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 Ano, to jsem myslel, takže komponetální repro (dole středobas, nahoře výška). Musí u toho být výhybka. Napojuje se to určitě na klasický kabely, co tam vedou (pokud máš origo, tak uštípat Peu konektory Citovat
MilanF1 Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 No nevím, jak bys to jinak napojil. Jsou to takové žluté bazmeky, které nejsou kompatibilní s klasickými plochými konektory (tenký, silnější). Já jsem je prostě uštípal a přiletoval konektory z přiloženého kabelu u nového repra (nechtěl jsem natahovat nový kabel a dělat díru do dveří, aby to šlo napřímo) [upravil dne 24/3/11 12:16 MilanF1] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.