mito123 Odesláno 19. březen 2011 Odesláno 19. březen 2011 Zdravím,mám problém z funkcí ABS. Vyskakovala mi za jízdy přechodná chyba na ABS fault,po opětovném nastartovaní již bez chyby,na diag. načetli chybu -problém koherence ,levé zadní kolo,řekli,že je vadné čídlo ABS na levém zadním kole.Včera my čidlo vyměnili a chyba ABS již nevyskakuje,ale pořád mám jakoby aktivované ABS při sešlápnutí brzdy.Je to strašně nepříjemné při brždění.Jako by to čidlo snímalo trochu jinak.Musí se to čidlo nějak nastavit?A nebo smazat předchozí chybové hlášky? Citovat
straki007 Odesláno 19. březen 2011 Odesláno 19. březen 2011 Teoreticky to vypada tak ze zalozili spatne cidlo a snima (resp nesnima toceni kola) ze kolo jde porad do smyku proto ti to vrni do pedalu. Citovat
mito123 Odesláno 19. březen 2011 Autor Odesláno 19. březen 2011 Kdy by se auto nadzvedlo a zatočilo se zadním kolem tak by se to na dia,ukazalo? Přerušené asi nebude,to by asi jednotka vyhodnotila a hodila chybu.Dá se špatně namontovat čidlo ,když je na něm pouze ten jeden montážní šroubek?Kdyby bylo třeba to čidlo daleko od magnetu?Mám tam ten kroužek s magnetem,kotouč je zvlášť. [Edited on 19/3/11 10:04 mito123] Citovat
Marselino Odesláno 20. březen 2011 Odesláno 20. březen 2011 Pokud Ti to dělali v servisu, běž to reklamovat. Jinat ti tam mohli dát vzhledově stejné, ale systémově jiné čidlo co není kompatibilní s kroužkem na tvém kole. Pokud máš to staré čidlo, chtělo by to porovnat s typovým číslem na obou. Citovat
davfis Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Zdravím,mám problém z funkcí ABS. Vyskakovala mi za jízdy přechodná chyba na ABS fault,po opětovném nastartovaní již bez chyby,na diag. načetli chybu -problém koherence ,levé zadní kolo,řekli,že je vadné čídlo ABS na levém zadním kole.Včera my čidlo vyměnili a chyba ABS již nevyskakuje,ale pořád mám jakoby aktivované ABS při sešlápnutí brzdy.Je to strašně nepříjemné při brždění.Jako by to čidlo snímalo trochu jinak.Musí se to čidlo nějak nastavit?A nebo smazat předchozí chybové hlášky? Mám problém stejný jako ty , já vyměnil kotouče a zjistil jsem že mám prasklou přezku u manžety tudíž jsem mněl celé kolo od vazelíny ..Od té doby mě to dělá to samé když brzdím tak mě kolo brzdí jako na naledí z ABS levé klolo co bylo od vazelíny tak pořád przdí přerušovaně a je to nepříjemné do pedálu. Na počítači mě naskočilo že je někde přerušený spoj na zadním kole ale tam nic není... tudíš zkusím ještě vyčistit kolo od nečistot a i čidlo a pak už zbívá vyzkoušet asi jen nové čidlo na ABS Citovat
davfis Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Zdravím,mám problém z funkcí ABS. Vyskakovala mi za jízdy přechodná chyba na ABS fault,po opětovném nastartovaní již bez chyby,na diag. načetli chybu -problém koherence ,levé zadní kolo,řekli,že je vadné čídlo ABS na levém zadním kole.Včera my čidlo vyměnili a chyba ABS již nevyskakuje,ale pořád mám jakoby aktivované ABS při sešlápnutí brzdy.Je to strašně nepříjemné při brždění.Jako by to čidlo snímalo trochu jinak.Musí se to čidlo nějak nastavit?A nebo smazat předchozí chybové hlášky? Citovat
davfis Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 Mám problém stejný jako ty , já vyměnil kotouče a zjistil jsem že mám prasklou přezku u manžety tudíž jsem mněl celé kolo od vazelíny ..Od té doby mě to dělá to samé když brzdím tak mě kolo brzdí jako na naledí z ABS levé klolo co bylo od vazelíny tak pořád przdí přerušovaně a je to nepříjemné do pedálu. Na počítači mě naskočilo že je někde přerušený spoj na zadním kole ale tam nic není... tudíš zkusím ještě vyčistit kolo od nečistot a i čidlo a pak už zbívá vyzkoušet asi jen nové čidlo na ABS Citovat
mito123 Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 Zkoušel jsem kontaktovat prodejce čidla,zda je určitě čidlo na mé auto určeno.Prodejce mi odepsal,že jsou dva druhy čidel.Jedno je na ABS a druhé je na ABS+ESP,a že mi poslal to špatné,to s tím jenom na ABS.Tudíž čekám na to nové čidlo.Proto,aby mi pořád nefungovalo ABS-bouchání do pedálu,odpojil jsem konektor u čidla a zaizoloval proti vodě.Nyní mi sice vyskakuje ihned chyba ABS a ESP,ale alespoň brzdím normálně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.