Bohumil Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Ja osobne vždy začínam vypustením oleja vypúšťacím otvorom a hneď nato vyberiem aj filter a nechám stiecť minimálne 15 minút....... Já osobně začínám výměnu oleje tím, že předám svého Jeana do servisu. :cool: Vyjde to stejně jako bych se s tím lopotil sám a navíc si ušetřím čas.:super:super:super:super:super:super Citovat
hloze-ja Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Kdo nevi, jak je to s výkonovou a viskozní klasifikací, může studovat třeba zde: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=3103 At tu nešíříme bludy Citovat
bencik19 Odesláno 30. březen 2011 Autor Odesláno 30. březen 2011 Tak nevim ale precetl jsem si to a na konci je napsane ze lepe promazava v zime a lete-vysoke teploty.Taze tim padem musi lepe mazat nee??Ale porad mluvime o nazorech a ne o servisnych radach.Ja mam 5 w a jsem max spokojen. Citovat
hloze-ja Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 oleje se nedeli na synteticke atd. Deli se podle vykonostni specifikace a viskozity. Pro nase benziny je specifikace tusim ACEA A3 (B+cislo je specifikace pro lehke diesely) a viskozitu si vyberte dle teplot. napr. http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko H Citovat
hloze-ja Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 dovolim si citovat: Jakýkoliv text pojednávající o výkonových specifikacích motorových olejů je nutně trochu nudný, protože specifikací je mnoho a každá je založena na jiném rozdělení olejů. Jen jejich prostý výčet a stručná charakteristika by vyžadovaly větší místo než je vyhrazeno tomuto článku. Avšak i bez těchto znalostí je zřejmé, že pokud mají dva oleje stejnou specifikaci např. ACEA či VW, jedná se o kvalitou rovnocenné motorové oleje. Nezáleží na značce oleje, na jeho viskozitní třídě, či na tom, zda je olej minerální či syntetický, měřítkem je pouze a jen údaj o výkonové specifikaci. Může se tedy stát, že oleje SAE 15W-40 a SAE 5W-40 mají stejnou specifikaci ACEA A3/B3. Jedná se tedy o kvalitou a životností rovnocenné oleje, i když se někomu může zdát, že SAE 15W-40 je jen �sprostý minerál�. Oba oleje prošly stejnými motorovými testy a motor po proběhnutí testů byl v obou případech stejně čistý, jinak by olejům nebyla přiznána stejná výkonová specifikace. Ing. Jaroslav Černý, CSc. Ústav technologie ropy a petrochemie, VŠCHT Praha zdroj: http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus5 Citovat
Skullman Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Ahoj. Chci si vyměnit olej i s filtrem, vše již mám pořízené. Ale jak se olej mění? V manuálu jsem nic pro 206tku nenašel. Můžete mi někdo poradit, případně poslat odkaz na postup výměny oleje a filtru u 206tky? Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 zahřát motor jízdou na provozní teplotu, vypustit olej z vany motoru, vyšroubovat filtr oleje, našroubovat nový filtr (předtím navlhčit gumku filtru olejem), nechat nějakou dobu vykapat olej z motoru, zašroubovat šroub vany motoru, nalít postupně olej do motoru a kontrolovat na měrce předepsané množství oleje (mezi max. a min.) Citovat
bencik19 Odesláno 11. květen 2011 Autor Odesláno 11. květen 2011 Ozzy napsals mu to jak recept na buchtu :-) ale myslim ze to uz pochopil i kdyz to tu je nekolikrat napsane jak se to dela.A nevim jestli je rozdil mezi autama pri vymene tadytich veci. Citovat
Lví-ček Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 Obnovím trochu toto vlákno. Po poslední výměně mi zbylo asi 1,5 oleje. Mohu ho pužít po roce při další výměně? Total Quart 9000 5-W40. Teď jsem ještě četl příspěvek od Strakiho a zajímalo by mě jestli jste někdo vyplachoval motor. Co to udělá s deset let starým motorem? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 olej můžeš klidně použít, děláme to tak všichni, co si měníme oleje doma, většinou kupujeme kanystr 5 litrů a při výměně vždy něco zbyde (většinou ty motory memají obsah oleje 5 litrů,ale méně...,výplach motoru je při používání doporučených olejů výrobcem auta zbytečný Citovat
Lví-ček Odesláno 4. leden 2012 Odesláno 4. leden 2012 ozzy56: Díky moc. Jen jsem nevěděl, jestli po roce neztratí olej vlastnosti- viskozita atd. [upravil dne 4/1/12 10:46 od Lví-ček] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.