Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Ja osobne vždy začínam vypustením oleja vypúšťacím otvorom a hneď nato vyberiem aj filter a nechám stiecť minimálne 15 minút.......

Já osobně začínám výměnu oleje tím, že předám svého Jeana do servisu. :cool::cool::cool:

Vyjde to stejně jako bych se s tím lopotil sám a navíc si ušetřím čas.:super:super:super:super:super:super:super

Odesláno

Tak nevim ale precetl jsem si to a na konci je napsane ze lepe promazava v zime a lete-vysoke teploty.Taze tim padem musi lepe mazat nee??Ale porad mluvime o nazorech a ne o servisnych radach.Ja mam 5 w a jsem max spokojen.

Odesláno

dovolim si citovat:

Jakýkoliv text pojednávající o výkonových specifikacích motorových olejů je nutně trochu nudný, protože specifikací je mnoho a každá je založena na jiném rozdělení olejů. Jen jejich prostý výčet a stručná charakteristika by vyžadovaly větší místo než je vyhrazeno tomuto článku. Avšak i bez těchto znalostí je zřejmé, že pokud mají dva oleje stejnou specifikaci např. ACEA či VW, jedná se o kvalitou rovnocenné motorové oleje. Nezáleží na značce oleje, na jeho viskozitní třídě, či na tom, zda je olej minerální či syntetický, měřítkem je pouze a jen údaj o výkonové specifikaci. Může se tedy stát, že oleje SAE 15W-40 a SAE 5W-40 mají stejnou specifikaci ACEA A3/B3. Jedná se tedy o kvalitou a životností rovnocenné oleje, i když se někomu může zdát, že SAE 15W-40 je jen �sprostý minerál�. Oba oleje prošly stejnými motorovými testy a motor po proběhnutí testů byl v obou případech stejně čistý, jinak by olejům nebyla přiznána stejná výkonová specifikace.

Ing. Jaroslav Černý, CSc.

Ústav technologie ropy a petrochemie, VŠCHT Praha

zdroj: http://oleje.cz/index.php?left=main&page=clanky_mytus5

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj. Chci si vyměnit olej i s filtrem, vše již mám pořízené. Ale jak se olej mění? V manuálu jsem nic pro 206tku nenašel. Můžete mi někdo poradit, případně poslat odkaz na postup výměny oleje a filtru u 206tky? Děkuji

Odesláno

zahřát motor jízdou na provozní teplotu, vypustit olej z vany motoru, vyšroubovat filtr oleje, našroubovat nový filtr (předtím navlhčit gumku filtru olejem), nechat nějakou dobu vykapat olej z motoru, zašroubovat šroub vany motoru, nalít postupně olej do motoru a kontrolovat na měrce předepsané množství oleje (mezi max. a min.)

Odesláno

Ozzy napsals mu to jak recept na buchtu :-) ale myslim ze to uz pochopil i kdyz to tu je nekolikrat napsane jak se to dela.A nevim jestli je rozdil mezi autama pri vymene tadytich veci. :papa

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Obnovím trochu toto vlákno.

Po poslední výměně mi zbylo asi 1,5 oleje. Mohu ho pužít po roce při další výměně? Total Quart 9000 5-W40.

Teď jsem ještě četl příspěvek od Strakiho a zajímalo by mě jestli jste někdo vyplachoval motor. Co to udělá s deset let starým motorem?

Odesláno

olej můžeš klidně použít, děláme to tak všichni, co si měníme oleje doma, většinou kupujeme kanystr 5 litrů a při výměně vždy něco zbyde (většinou ty motory memají obsah oleje 5 litrů,ale méně...,výplach motoru je při používání doporučených olejů výrobcem auta zbytečný:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...