Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

nevim, jestli by to mohlo mit souvislost, na 1.8 16V se delaly dva druhy spojkovych lozisek, lisi se vyskou, s tim souvisi i vyska pritlacaku, daval jsi komplet celou sadu pritlacak+lozisko+spojka z jedny krabice nebo jsi kupoval kazdy zvlast ? mohlo by se stat, ze jsi dal nizsi lozisko, nez ktery ma byt k tomu pritlacaku a proto to ted zabira az tak nizko

Odesláno

bylo to kupovane jako cela sada z Kelly,nevidel jsem to jenom jsem to domluvil se servisem a ty to tam pak rovnou daly a prave v servisu mi tvrdi ze je to normalni jak je ta spojka nova???predtim mi to fungovalo tak ve 3/4

Odesláno

nová spojka by měla zabírat dole a opotřebováním se zabírání spojky zvedá až k horní poloze pedálu, pak začne klouzat a měla by se opět vyměnit--tolik teorie

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mě shodou okolností začlala včera na 406ce prokluzovat, je možné ji nějak přitáhnout, resp povolit jako na starších autech (ala moje 106), nebo je opravdu nevyhnutelné dát novou? díky za odpověď.

Gorgo

Odesláno

zkus zkontrolovat (nebo vyměnit) spodní vypínací válec spojky, jestli zadrhává, jde těžko atd. může to prokluzování být v něm..., (zkus i jen odvzdušnit), válec drží v převodovce jen na bajonet--otočíš doleva a vytáhneš, předtím demontuj airbox,aby ses tam dostal

jinak seřídit nijak nejde--jen výměna

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mám též dotaz,v lednu tohoto roku jsem nechal vyměnit komplet spojku i s dvouhmotkou(sada) vše od LUK,vše bylo v poho spojkový pedál zabíral pěkně dole u podlahy,ale poslední týden zase zabírá až u vrchu.Jsou tam prej dva výškové typy tak tam dal dle výšky té staré.Tak nevím zda mám hledat něco jiného co by mohlo být v háji nebo to dát na reklamaci. Ješte nechám vyměnit brzdovku(je tam od 08/09) jestli to pomůže.Díky za odpověd´

Odesláno
nová spojka by měla zabírat dole a opotřebováním se zabírání spojky zvedá až k horní poloze pedálu, pak začne klouzat a měla by se opět vyměnit--tolik teorie
ozzy, nemá náhodou spojka u Peug. atomatický vymezování vůle?:myslim

[upravil dne 15/4/11 13:00 brutall]

Odesláno

no má, ale jak píšu, je to jen teorie...,někomu jde spojka odspodu, většině na 406kách jde nahoře, takže tak...,pokud neprokluzuje, neřešit:myslim

Odesláno

Tak po výměně spojky s dvojhmotou maximální spokojenost - jak mi předtím zabírala uplně nahoře tak teď přesnej opak - hned od spoda. Navíc mi při startování a chcípání auta \"nevrže\" motor a asi mi trošku poladili řadičku - řazení je přesnější a tužší . Dle mě dobře investovaných 14 tisíc (11spojka s dvojhmotou LUK a 3 práce).

Odesláno

Shibby480-Přesně tak,po výměně super od spodu,ale po cca 1500-2000km se to vrátilo zase k vrchu. Nevím zda je to normalní. Jít s tím do servisu nejít? Celkem jsem za to dal o tisíc víc. Pokud by měls změnu tak pisni to sem.Dík

[upravil dne 20/4/11 21:10 bobos]

Odesláno
Shibby480-Přesně tak,po výměně super od spodu,ale po cca 1500-2000km se to vrátilo zase k vrchu. Nevím zda je to normalní. Jít s tím do servisu nejít? Celkem jsem za to dal o tisíc víc. Pokud by měls změnu tak pisni to sem.Dík

toto je normální průbeh po výměně spojky--teď už bude zabírat furt navrchu, důvod vysvětlit neumím,ale je to tak:(

Odesláno
Shibby: kde ti to robili? To je vyborna cena za komplet spojku :o

Haspa autodíly(Praha - vedle OC chodov), mají i vlastní servis a hlavně ta luk spojka byla o 7tisíc levnější než v kelly.

Odesláno

Dám vědět .. u mě jsou teď 2000km tak na měsíc a půl :D

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...