Brandy20 Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 to Wizik : mám ty Barumky na předku dva roky a jsem s nima spokojenej. Najeto maj něco přes 20tkm a úbytek je zanedbatelnej.Hlučnost mizivá a problém jsem neměl ani s přilnavostí.Budu kupovat další dvě na zadek, za sjetý Michelinky. Na naše silnice stejně nemá cenu kupovat drahou gumu.:blicismajlik:blicismajlik Tak a teď do mě,mám 407 a Barumky.:bojim:o:D Aj ja mam zimne R16 Barum Polaris 2 - zatial uplne bezproblemove a velka spokojnost a planujem kupit R 17 letne, tiež Barum - chlapci zistite si priamo na vyrobnej linke ake zmesi sa pouzivaju na vase pneu a budete prekvapeny, že zsitie že su u viacerych výrobcoch tie iste a len sa tam zemni logo, a potom sa zan aj patricne zaplati napr. mam overene že Matador pouziva viacero zmies co ma aj pre Continental a aj tu istu linku Citovat
Marcel00 Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 S tym Matadorom 100% suhlas... Preto ichmam objednane... uz tesim tesim Citovat
ozzy56 Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 myslím, že ty dotazy na značku pneu jsou k ničemu, všichni napíšou co mají na autě a pak hájí svoje..., každý by měl kuknout do peněženky, co si může dovolit:), pak na nějaké testy na vebu a jde se přezouvat...,přece starší chlap jezdící v klidu kolem komína nepotřebuje gumy prémiových značek za 3000 kus:myslim [upravil dne 14/3/11 08:05 ozzy56] Citovat
Judes Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 Brandy20 nie som zbehlý v problematike výroby pneumatík ale môj osobný názor je že rovnaké zmesi môžu používať viacerý výrobcovia pneumatík. ale každý môže pridávať iné množstvo z tej ktorej zmesi a má vlastný patent na výrobu tej či onej pneumatiky. Každá pneumatika má označenie určitých parametrov a málokto jazdí na hrane možností ktorejkoľvek pneumatiky, aj keď sa tu taký nájdu. Takže vodič jazdiaci v rámci zákona alebo predpisov má na predpísaných pneumatikách výrobcom (v TP) ešte veľkú rezervu, keď si zoberieme napr. len rýchlostný index. Citovat
Martin 1981 Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 to fakt niesu gumy? a tak dlho sa na ne caka?ja som obj.v novemry letne matador mp44 195/65 R15 za dva dni boli doma za 37,50e ks a teraz pozeram ze stoja 48e:roll :roll Citovat
jozef48 Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 Chcem sa opýtať, v dokladoch mám veľkosť pneu 205/60 R16 a chcem bez výnimky, ale chcem si kúpiť gumy 205/55 R16. Má niekto skúsenosti z vybavovaním a zápisom do techničáku na polícii?? Citovat
Brandy20 Odesláno 12. březen 2011 Odesláno 12. březen 2011 Chcem sa opýtať, v dokladoch mám veľkosť pneu 205/60 R16 a chcem bez výnimky, ale chcem si kúpiť gumy 205/55 R16. Má niekto skúsenosti z vybavovaním a zápisom do techničáku na polícii?? Musis mat oficialne stanovisku vyrobcu auta, ci take pneu mozes mat. Co ti asi v tomto pripade neda Citovat
pyrone Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Chcem sa opýtať, v dokladoch mám veľkosť pneu 205/60 R16 a chcem bez výnimky, ale chcem si kúpiť gumy 205/55 R16. Má niekto skúsenosti z vybavovaním a zápisom do techničáku na polícii?? daj vediet ako si dopadol, ja mam zvysne komplet letne aj zimne obutie z P307 (205/55 R16) aj so 4dierovymi diskami a neviem co s tym. a kedze 407 je o dost dlhsia tak mi to uz v garazi zacina zavadzat... Citovat
Marcel00 Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Chcem sa opýtať, v dokladoch mám veľkosť pneu 205/60 R16 a chcem bez výnimky, ale chcem si kúpiť gumy 205/55 R16. Má niekto skúsenosti z vybavovaním a zápisom do techničáku na polícii?? zisti si u importera (nie salon peugeot) (poziadaj oficialne listom, ak bude treba poziadaj aj importera v CZK) ake alternativy su pouzitelne na aute. nie vzdy je vsetko v TP zapisane i napriek tomu ze vyrobca povoluje viacero rozmerov. Vtedy ti vyda oficialne potvrdenie na zaklade ktoreho ti do TP na okresnom urade dopisu potrebne dalsie rozmery/alternativy. henten rozmer co si uviedol by bol v rozpore s obvodom kolesa, takze to urcite mozne nebude i ked velky nieje. na tejto kalkulacke si mozes vypocitat o kolko: Kalkulacka [upravil dne 13/3/11 19:41 Marcel00] Citovat
grage Odesláno 14. březen 2011 Odesláno 14. březen 2011 Nové Barumky sú vždy lepšie ako zjazdené Micheliny. A aj u prémiových značiek vychádzajú testy rôzne na suchej a mokrej vozovke. Niektoré sú lepšie na suchej, niektoré na mokrej. Ja som mal doteraz Dunlopky a na mokrej vozovke to nebola žiadna sranda, to nové matadory držali oveľa lepšie. je to každého osobná voľba, ale tvrdenie že keď si nekúpiš brutal zanačkové gumy tak sú na nič je nezmysel. Aj tu platí staré záme \"pomer cena/výkon\". Ak si kúpiš lacnejšie gumy, musíš si byť vedomý, že čo si môžeš na nich dovolit a podľa toho jazdiť. Citovat
Marcel00 Odesláno 14. březen 2011 Odesláno 14. březen 2011 mas pravdu ako vravis, ale to ze je pneumatika lacna neznamena ze je nekvalitna... ono sa dnes hodne plati za znacku. a reklama robi svoje aj v pripade testov... Citovat
tomike Odesláno 14. březen 2011 Odesláno 14. březen 2011 Minuly rok som kupoval Bridgestone Turanza 300 za 96,-eur/kus v kamennom obchode. Presne ten isty rozmer ako potrebujes. Urcite sa poobzeraj po inych gumach v tejto cenovej relacii. Citovat
Wizik Odesláno 14. březen 2011 Autor Odesláno 14. březen 2011 Tak to si kúpil veľmi dobre, lebo za tú cenu teraz nie je šanca. Do 100€ tam jediné normálne vyzerajú byť Barum a Matador. Citovat
Marcel00 Odesláno 14. březen 2011 Odesláno 14. březen 2011 alebo kupil skladove zvysky... Za takto nizku cenu sa predavaju pneumatiky, ktore uz dlhsiu dobu lezia v skladoch, cize maju uz aspon minimalne 1 rok. Tiez sa mi tak nizka cena nepozdava a toboz nie v kamennom obchode. Ale zazraky sa deju. sorry za , tema je o Barum vs. Matador Citovat
Wizik Odesláno 14. březen 2011 Autor Odesláno 14. březen 2011 Ale ešte stále som neobjednal :-D, viac som za Barum, ale ani tie Matador nemusia byť zlé. Citovat
grage Odesláno 15. březen 2011 Odesláno 15. březen 2011 Barumky sú české, Matador slovenské .... keďže si z BA tak podpor slovenskú ekonomiku (viem že \"blbosť\", ale .... ) Kvalitou by mali byť podobné je to Continental edit: ešte by som sa asi obzrel po verzii s ochranou ráfikov, neviem aké s tým máte skúsenosti ... poraďte [upravil dne 15/3/11 10:35 grage] Citovat
Marcel00 Odesláno 16. březen 2011 Odesláno 16. březen 2011 ešte by som sa asi obzrel po verzii s ochranou ráfikov, neviem aké s tým máte skúsenosti ... poraďte prave rozmer 215/55-R17 nema ochranu rafiku... vsetky ostatne rozmery v R17 ano Matador Hectorra2 [upravil dne 16/3/11 19:03 Marcel00] Citovat
Marcel00 Odesláno 23. březen 2011 Odesláno 23. březen 2011 gumase su doma a uz nahodene... parada Citovat
Wizik Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 Dnes mi prišli Barum Bravuris 2, tak dúfam, že budú fajn. :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.