Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chlapi.Ze serva mi unika olej.Vim,ze se to tady resilo,psali jste,ze staci dolit nad 2cm nad rysku,ovdzdusnit a je po problemu.Ja to ale tak nemam.Rano prijdu a pod autem skvrna,jak jinak,nez ze serva,cely je zablity.Tak jsem dolil 2cm nad rysku,odvzdusnim,10krat v parvo,10krat v levo.dojedu do prace a olej krasne peni a vytejka si dal.Uz nevim,mozna,ze to delam spatne,ale uz jsem z toho na prasky.Hlavne pres zimu je to strasny,v lete to bylo v pohode.muzu poprosit o rady?Diky vsem.A kupovat novy servo je asi ranec,co?Jinak mam 2,0Hdi 100kW

Odesláno

to odvzdušnenie treba zopakovať viackrát dovtedy, kým po ňom ostane rovnaká hladina ako pred.....ak si odvzdušnil iba raz, vzduch vyšiel, kvapalina vtiekla, klesla hladina, soslo si opäť vzduchu a si tam kde si bol....po odvzdušnení vždy skontroluj hladinu

Odesláno

neviem, bol tam problem z tunucim olejom v zime, na riadeni, ked som siel do lava akosi sa nestihol premiestnit na opacnu stranu, a riadenie sa ako keby zaseklo, a slo chvilu ako keby auto nemalo servo, ale sak to tu robilo viacerim,,, ti ktorim pomoze iba odvzdusnit, je to naozaj velmi lacna oprava :roker ja som to mal kapanek drahsie, ale takisto tu boli taki co dali za cele riadenie vymena 70 000sk, co by dnes uz bola druha 407 ma :papa

Odesláno

no áno, tuhne pri zatáčaní doľava, lebo je zavzdušnené a je tam málo kvapaliny.....mne to robilo tiež, mal som z toho poriadne mindráky, ale aj som našiel, kde mi unikalo, zo spoja hadičky v spätnej vetve s kovovou trubkou popred chladič, tam som vymenil eskapásku, dolial som odvzdušnil, to asi zopäť krát a je pokoj

Odesláno

Mel jsem ten samy problem. Odvzdusnoval jsem jak blby 10x sem a tam a vysledek zero. Pak jsem nejde cetl, snad na nemeckym foru, uz si nevzpomenu, se se ma pri plnym rejdu volant par vterin podrzet. (experti namitnou, ze servo dostava zabrat) Tak jsem to zkusil a od te doby pokoj. A kdyz nekde na parkovisti manevruji, tak volant podrzim na 2-3 vteriny na dorazu. Tim nechci rici, aby to nekdo po me zkousel a pak mi vynadal. Me se to osvedcilo.

Odesláno

Mal som ten istý problém ešte predvlani, keď som len točil volantom na jednu a druhú stranu tak to penilo aj potom a tak som po každom otočení volantom až na doraz som počkal chvíľku počkal (ako píše kolega vyššie) a odvtedy je pokoj. Hladinu oleja mám asi 3cm nad ryskou.

Odesláno

ja to zkousel taky,pridrzel 3vteriny a v lete to bylo dobry,hladina stala,ale ted v zime mi to porad peni.Staci,kdyz jen nastartuji a uz to peni.Takze mam odvzdusnit,dolit,odvzdusnit a dolit?Ale co kdyz to bude porad penit?Tak tu hladfinu ani neuvidim.Uz mam z toho nervy.Auto je super,jezdi bez problemu,ale tady to me stve.A jaky servo olej tam lijete?diky jeste za rady.:papa Fifi,muzes sem hodit foto,jakou eskapasku jsi menil?abych se na to taky mrknul.Treba je to taky tim.Diky ti

[upravil dne 5/3/11 14:47 hořa]

Odesláno

..mne tiež pení servo olej a tiež pri zatočení dolava trocha viac sekne ale až pri konci druhej otáčky čiže pri bežnom jazdení to moc nepociťujem. Dnes som kontroloval kryt motora zospodu, že koľko ešte vydrží nakoľko je prasknutý a našiel som na prechode gumovej hadice serva do kovovej trubky (tá ktorá ide pred chladičom) netesnosť - zrejme tadial mi chytá vzduch. Dúfam, že bude stačiť vymeniť tú ocelovú sponu.

žiaľ pritom som zistil aj, že mi niekade kvapká olej (asi tesnenie olej. vane).. takže super :fnuk

Odesláno

Klasický problém so servom mám momentálne aj ja. Tento týždeň som bol v originál servise. Pozreli mi na to a odporučili mi vymeniť servotrubicu, nič iné.. Aj mi to dáva zmysel, keďže si vždy nájdem pod autom škvrnu presne v tých miestach.. Výmenu aj s prácou odhadli na 150 €.. Jediná obava, ktorú mám je to, že ten problém môže byť aj niekde inde a výmena nepomôže a bude to vyhodený čas aj peniaze.. čo si o tom myslíte?

Odesláno

Keď ti to niekde tečie tak len pretesniť alebo vymeniť, mne olej vytekal cez dierku na vrchnáku práve počas zimy keď olej zmenšil objem (tepelná rozťažnosť) a tak si nasal aj vzduch. Po doplnení oleja nad risku a odvzdušnenia je všetko OK. Občas sa pozriem na hladinu oleja zatiaľ druhý rok je pokoj.

Odesláno
ten olej se tak jmenuje Fluide DA?nebo je to nejaka zkratka?

tadiaľ ti neprisáva vzduch, ale naopak pomaly mizne hydraulika, až kým v kombinácii s mrazom klesne hladina natoľko, že si sosne čerp. vzduchu a už peníš...nie je to moc vidieť, lebo z toho spoja kvapká iba keď točíš volantom

Odesláno

Riesenie je vylepsena hadica ktora je v serve hlbsie, a tym padom k tym problemom uz nema dochadzat, aj ked sa olej nachadza na ryske max. (aj ked stale doporucaju preistotu mat nad max).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...