Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No ale co to přesně je nerušené projetí křižovatkou? Vztahuje se to i na \"nerušenou volbu pruhů\"?

Ať nad tím přemejšlím jak chci, tak pořád mi vychází to, co sem věděl na začátku - musím dát přednost ať se děje co chce, neb to je protijedoucí vozidlo. To vozidlo si tedy může zvolit pruh jako první (což ale dle toho co zde bylo postován je spíše urban legend, neb to nemá v zákoně oporu) a následně volím já (ten samý případ).

Odesláno

Já si v té citaci zase všiml: \"... pokud není oddělen plnou čárou...\" Takže si zase vybrat který chce nemůže. Dle nákresu JE za křižovatkou plná čára... he?

Odesláno

Jen čistě logicky. Vozidla se potkají jen a pouze v křižovatce. Za křižovatkou už musejí být v jízdním pruhu. Takže se řídí pravidly která platí pro křižovatku a tudíž vozidlo odbočující vlevo dává přednost vozidlu jedoucímu do prava. Tudíž ten zelenej musí dát v křižovatce přednost modrýmu ať je za křižovatkou třebas 5 pruhů, že to na plynulosti moc nepřidá je věc druhá.

Tohle polemizování a slovíčkaření fakt nechápu. :bojim

Odesláno

O slovíčkaření ovšem zákony jsou. A u nás obzvlášť. Jo... a ještě v USA... Nakonec... tam, kde se lidi neshodnou je to víc než žádoucí si vysvětlit, jak se věci maj. A od toho tu máme normy. U nás bohužel napsaný na dvě věci...

Odesláno

co je na tom divnýho? Jak už bylo řečeno, přednost protijedoucím platí ať je tam pruhů jeden nebo tři, někdo odbočuje, někdo jede rovně, až se vyjezdí a je čisto, tak jedu já, nemá cenu se někam cpát, pak je vina jasná když dojde na nějaký ťukanec, neni na tom až tak nic nelogickýho..byl by v tom jinak ještě větší chaos :)

Odesláno

Zrovna tak není nelogické se držet při odbočování vpravo u pravého okraje vozovky. Rozhodně je to logičtější, než se cpát do levého pruhu. Byl by v tom mnohem menší chaoz, čehož důkazem je toto vlákno. Mě by fakt nenapadlo při odbočování doprava se hrnout do levého pruhu. A opačně.Dokonce jsem viděl supr věc, když stáli dva vedle sebe. Blikali blinkrama k sobě Ten vlevo doprava a ten vravo doleva. A když padla zelená, taky tak jeli... Jsem fakt nechápal... Už ani nevím, kterej z nich počkal. Nechcete zde použít pravidlo pravé ruky? To je přeci taky v zákoně!!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...