bido Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 21.02.2011 som sa stal majitelom noveho peugeota 308 SW. Pri prvej jazde ma prekvapila jedna vec - pri aktivovanom dažďovom senzore mi predne stierače vždy pri prejazde z osvetenej časti vozovky do tiena (stromy pri ceste) jeden krat pretreli čelne sklo. Je to normalne ? Ja si myslim že nie. Da sa s tym niečo robit. Ak ano tak čo ? U predajcu mi technik povedal, že sa s niečim takym ešte nestretol. Ďakujem za odpoveď. Citovat
jojo_benco Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 A nemas ten senzor spinavy, mastny,...? Mne sa stalo, na inom voze, ze zle stieralo preto, lebo som to mal spinave a asi ten senzor zle vyhodnocoval uroven vody na celnom skle Ale prejazd do/z tiena a cinnost stieracov je dost divnee edit: btw, gratulujem ku kupe vozidla a prajem vela bezproblemovych km [upravil dne 1/3/11 15:39 jojo_benco] Citovat
bido Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 Je to uplne nove auto hned po prevzati od predajcu bolo čerstvo umyte ked som ho preberal ale pre istotu mrknem ale senzor by mal byt uplne čist. Citovat
matii Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 To je fakt divný, dešťový senzor pracuje na úplně jiném systému než světelný a se světlem a stínem nemá co dělat. Často ho používám brzo ráno když jedu potmě přes město do práce a prší, střídají se lampy a tmavá místa a pracuje bezvadně. Jediný zádrhel bývá, když je hodně vlhko nebo mráz (i v autě ... třeba mokré koberečky) a lehce se zapotí zevnitř sklo, tak chvilku než se vysuší (cca 1 minuta) stírá rychleji, než je potřeba. Zkoušel jsi světelný senzor zda funguje? Pokud se nepletu, dešťový senzor jsou ta bílá kolečka v kolečku, a jestli jsem to pochopil správně, tak vysílají nějaký signál který když projde kapkou se odrazí a podle počtu odražených signálů reaguje. Světelný pak bude asi nějaká fotobuňka. Jestli se pletu a je to sdružené, tak mne opravte. [upravil dne 1/3/11 16:59 matii] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.