Gerom Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Zdravím všechny spolupežoťáky , měl bych dotázek. Nedávno se mi povedlo díky nálédí zaparkovat lvíčka do domu. Nic moc velkého se nestalo,jen to odneslo světlo,hauptna a samozřejmě ta plastová mřížka s logem. Trápí mě jiná věc a to jest,že se mi asi dva týdny po incidentu udělala podélná prasklina na čelním skle. Nestalo se to však za jízdy,ale utvořila se v době kdy auto stálo zaparkované. Myslím,že se jedná o následek toho opření o dům. Koukal jsem na netu po ceně za čelní sklo a našel jsem nehoráznou cifru. Zároveň s tím jsem také našel možné řešení.Jde o způsob opravy čelního skla nazývaný glass repair. Chtěl bych vědět jestli s tím máte někdo zkušenost? Pozitiva i negativa. Ještě upřesním,že se jedná o Peugeot 206CC. Díky za poznatky. Citovat
majty Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 no jestli prasklo celni sklo, tak je pravdepodobne hnuta i kastle.. to te nenapadlo ? Ten glass repair de jen do urcite velikosti te praskliny .. jak je velka? Ale ja osobne bych to teda resil novym sklem! nemuze bejt zas az tak drahy... to jsi koukal na origo ne ? Citovat
Gerom Odesláno 27. únor 2011 Autor Odesláno 27. únor 2011 koukal jsem na auto kelly cena přes 12000,- a nemyslím si že by to bylo origl. Jinak je dlouhá asi 10 cm a ta firma co to dělá,psala že je schopná opravit podélnou prasklinu do délky 30 cm s atestem kvůli stk. tak nevim nevim. Citovat
Edison Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Nám opravovali na skle ďubky od kamínku a fakt dobrý. Prasklinu asi opravit uměj taky. Ale jestli je hnutá kastle, hrozí riziko, že vzhledem k teplotním změnám to bude praskat dál. Pro tyhle opravy je NUTNÉ, aby karoserie i sklo nevykazovalo ani statické tlaky, což u Tebe asi hrozí. Takže opravdu spíš výměna. Ta uvolní tlaky... a ještě bych si nebyl jist, že pokud by bylo na kastli někde něco utrženýho (co nemusí být vidět), že bude zajištěná dostatečná tuhost karoserie a neprasklo pak i nové sklo. Kamarád onehrá přijel s autem, pomuchlané A sloupky. Tak jsem se ptal co dělal... On že to tak koupil, že auto šlo přes boudu. Jsem se mu vysmál, že to kupoval, když to musí být hnutý. Prej to bylo na stolici a hnutý to nejni. No... podle pomuchlaných sloupků bych tomu fakt věřil... Citovat
Gerom Odesláno 27. únor 2011 Autor Odesláno 27. únor 2011 No stalo se mi to asi tak v rychlosti 10 až 15 km/h. Jelikož jsem už opravdu jeno dozastavoval. Podle toho jak sedí hauptna to vypadá že se snad nic nehlo. Všechno lícuje tak ak by mělo. Tak snad to bude ok. Hauptna se pomuchlala jenom protože se prohnul nárazník a já jsem trefil přímo roh baráku. Takže se máčkla. Bohužel v důsledku prasknutí té mřížky se mi vylámaly držaky na světle. Zkusím tedy tu opravu a pokud to praskne,tak nastane výměna. Děkuji za postřehy a pokud byste věděli o někom kdo by měl na prodej čelní sklo za rozumnou cenu,tak mi dejte vědět přes zprávu. Díky, Citovat
Edison Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Too mohlo jít přes panty ke sloupkům... No... uvidíš, no... Přinejmenším bych se poinformoval ještě na přesklení. Aby se případné tlaky uvolnily. Jde o to, že to můžou udělat desetinová posunutí někde... V délce okna to pak může udělat slušná pnutí. Přesklení by ty síly uvolnily... Citovat
Gerom Odesláno 27. únor 2011 Autor Odesláno 27. únor 2011 myslíš jako že nechat to spravit,pokud to pujde. A po zatvrdnutí to nechat pro jistotu přesklít? To je celkem dobrej nápad. Díky za tip. Citovat
Edison Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Tak nějak.... Je to spíš myšlenka, než tip. Potvrdit by to musel někdo, kdo tomu rozumí. :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.