torr21 Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Zdravim všechny Potřeboval bych poradit, jestli někdo neměl stejný problém s ruční brzdou u P306, mam vzadu kotouče, vyměnil jsem destičky, brzdy vyčistil, a brzda skoro nic neudělá,vše se hejbe nic není zatuhlý, když dotáhnu lana, tak jde ručka ztuha, ale nebrzdí stehně (nebrzdilo to už před výměnou). Citovat
Trnkoš Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Zdravím. je třeba překontrolovat třmeny,jestli jsou dobře nastavený. Jestli jsi z Prahy,tak přijeď do Kbel a já se Ti na to zdarma mrknu Citovat
Radek 306 Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 jak ty třmeny chceš nastavovat? tam je přece pevně danej mechanismus Citovat
Trnkoš Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Ale u toho pevně daného mechanizmu musíš dodržet postup montáže Citovat
SB113 Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Nastavíš ich pootočením valčekov. Pootočením ich dotiahni čo najbližšie ku kotúčom, tak aby nebrzdili, potom zašliapni brzdu a pár krát potiahni páku rušnej brzdy. Brzdy sa nastavia same. Citovat
torr21 Odesláno 27. únor 2011 Autor Odesláno 27. únor 2011 bohužel z prahy nejsem, ted v tejdnu mam slíbeno že se mi na to podivá jeden človíček, pokud by to nejak nedopadlo tak bych se určitě ozval. Díky za odpověd Citovat
limar Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 V prvom rade úplne uvoľniť laná ručnej brzdy - na štelovákoch, potom zdvihnúť zadok, vybrať platničky, tie valčeky zatočiť úplne do vnútra. Založiť platničky, šliapnuť pár krát na pedál brzdy- tým sa nastavia samoštelováky v piestoch. A až potom štelovať laná ručnej brzdy. Za predpokladu pohyblivosti piestikov, páčiek ručky a lán to musí brzdiť! Citovat
torr21 Odesláno 28. únor 2011 Autor Odesláno 28. únor 2011 Tak jsem na to kouknul, a udělal jak jsi psal, je to o trošičku lepší, dohonil jsem tam rozdíl mezi kolama jak každé tahlo trochu jinak,ale výsledek je že když jedu, zatáhnu ručku, tak se nic moc stejně neděje.....:-( Citovat
Guest ivo67 Odesláno 28. únor 2011 Odesláno 28. únor 2011 mám stejný problém..je tu několik dobrých rad,ale nevím kterou si vybrat.. každá je trochu jiná..jeden píše vyšrubovat písty,druhý píše zašrubovat písty,tak nevím co mám vlastně dělat.. Citovat
torr21 Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 je to různý,něco zatočit, něco třeba vytočit, těma pístkama se dá nastavit, když každý kolo brzdí jinak, já jsem postupoval že jsem si najdřiv nastavil jednu stranu, aby brzdila na zatažení ručky, a pak už stačilo jen na druhé straně vytočit pístek co to šlo až se opřel o brzdovou destičku. Ale jak jsem psal, na heveru zvednutý to brzdilo, ani pákou jsem s tim neotočil, ale jak jsem to zkusil normálně za jízdy, tak to stejně nebrzdí Citovat
Guest ivo67 Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 známý tvrdí že je to deskama,že prý jsou měkké..nevím,ale nějak se mi tomu nechce věřit.. Citovat
torr21 Odesláno 1. březen 2011 Autor Odesláno 1. březen 2011 to bych neřek, zkusil jsem tam různé druhy, a chová se to pořád stejně Citovat
Capy Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 co jsme se bavili tak učinek ručky u zadní kotoučovky na 306 je téměř vždy mizerný. mám to stejný je to bída. válečky zašroubovat. Vyšroubovávat se nemusejí stačí párkrát zabrzdit a nastaví se to samo pokud není v háji váleček Citovat
limar Odesláno 1. březen 2011 Odesláno 1. březen 2011 No neviem, ja som mal problém s ručnou, vymenil som laná a stále nič. Potom som to urobil tak, ako som to písal vyššie a od vtedy to brzdí super. Mizerný účinok kotúčovej brzdy to veru nie je. Ak sú moc pritiahnuté lané a samoštelováky na valčekoch sa nastavia samé, tak potom brzdí iba nožná pedálom, ale ručku môžeš ťahať koľko chceš- nezabrzdíš. Je to dané tým mechanizmom. Citovat
torr21 Odesláno 3. březen 2011 Autor Odesláno 3. březen 2011 Tak snad pořešeno...., ač se zdaly relativně v pořádku tak jeden lanovod byl přidřenej, jelikož byl prasklej bovden a ani ten druhej asi nebyl upně v pořádku, to mělo za dusledek že při zatažení bovden mírně pružil a nepřenesla se dostatečná síla na zmačknutí destiček. Vyměnily se oba lanovody a auto již brdí jak má. Citovat
roura Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 AA tak jsem dnes zajel na STK a měli strašnej problem s tim že mi ručka brzdí nerovnoměrně,tj.pravá víc než levá.No nakonec mi dal znamku na 30 dní a at se vratim. Tak jsem to vyšteloval a zajímalo by mě,jak moc to ma být přesný. Vždycky jsem vytahl o zub a ručně zkoušel jak se kola točí až do doby,kdy jsem s tim nehnul.na silu kdy už s tim nehnu se dostanu u obou na stejným zubu.Ale přide mi to jen takovy od oka a bojim se aby me zas neposlal domu,co vy na to,jak se todle zkouší?? Citovat
torr21 Odesláno 23. říjen 2011 Autor Odesláno 23. říjen 2011 no doma se to asi přesně změřit nedá, nevim jak moc to byl velkej rozdíl, ale určitě bych zkontroloval lanovody Citovat
roura Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 No ono to bylo uplně rozštelovany.ale jelikož na pístky to moc reagovat nechtelo,tak jsem to vyřešil podložkama pod druhy konec lanka(u ručni brzdy jak je to vahadlo) .Rovnou jsem zkratil i chod paky ruční bzdy a dneska na druhej pokus to prošlo...takže mužem vesele jezdit dál:papa Citovat
xxjehla Odesláno 4. leden 2014 Odesláno 4. leden 2014 Ahoj včera jsem byl na STK a tam mi řekli že mi nebrzdí ruční brzda na pravém kole. Dneska jsem to rozebral a vyzkoušel všechno co se tady píše a pořád nic. Nevíte co by stím mohlo být? Kotouče a desky jsou na autě 2 roky a lano tam bylo loni nový. Citovat
Guest StibTo Odesláno 4. leden 2014 Odesláno 4. leden 2014 jak to myslis porad nic ? kdyz jsi mel auto zvedle a kolo dole a zatahl jsi rucku \"nafest\" dalo se i potom s kotoucem rukou otacet nebo ne ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.